avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Activitate bibi1971

Activitate bibi1971

Buna seara,
Am o intrebare: un functionar public poate participa la un concurs de recrutare pentru o alta functie in cadrul aceleiasi institutii? Daca nu, argumentati.
va supun atentiei o adresa a ANFP si raspunsurile Ministerului Muncii la intrebarile frecvente adresate in vederea aplicarii OUG 20/2016 LA ADAUG IN DOCUMENTE UTILE
In Ordonanţa de urgenţă nr. 20/2016 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, se spune la art.3'1 " Prin excepţie de la prevederile art. 1 alin. (1), începând cu luna august 2016, personalul plătit din fonduri publice care beneficiază de un cuantum al salariilor de bază/indemnizaţiilor de încadrare mai mic decât cel stabilit la nivel maxim pentru fiecare funcţie, grad/treaptă, gradaţie, vechime în funcţie sau în specialitate, după caz, va fi salarizat la nivelul maxim al salariului de bază/indemnizaţiei de încadrare din cadrul instituţiei sau autorităţii publice respective, dacă îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii.
Mentionez ca OUG 20/2016 vine sa inlature diferentele salariale care exista intr-o institutie. Insa, in cazul functiilor echivalente (asa cum sunt ele incadrate potrivit Legii- cadru 284/2010 ) , concret inspector superior, consilier superior si respectiv expert superior cu aceeasi gradatie 5 - adica 59 clase de salarizare in cazul institutiei in care sunt functionar public exista 3 salarii maxime diferite, dupa cum unii dintre functionari au prins promovarile pe treapta 2 sau 1. Pentru functia de inspector superior gradatia 5 nu exista maxim pentru treapta 1 , deci nu exista posibilitatea atingerii aceluiasi nivel maximal ca pentru functia echivalenta de expert superior gradatia 5. Intrucat legiutorul nu face o distinctie clara intre functiile echivalente , pentru aceasta functie - inspector superior gradatia5 prins pe treapta III - poate sa creasca incadrarea conform expert superior gradatia 5 care are salariul corespunzator promovarii in treapta I de salarizare pe principiul "la munca egala sau de valoare egala, remuneratie egala "?( ambii avand aceleasi conditii in studii, vechime ,vechime in specialitate si desfasoara aceeasi activitate in aceleasi conditii)
mama decedata a mostenit de la bunici (parintii ei) 1,5 hectare teren agricol.
Dupa deces daca solicitam dezbaterea mostenirii (tata si doi fii) cat revine fiecarei parti
1) 0,5 +0,5+0,5 hectare (pentru fiecare mostenitor =0,5 hectare)
2) 1 hectar (tata) si 0,25 + 0,25 hectare (pentru fiecare fiu = 0,25 hectare)
Care sunt articolele din lege care specifica cum se dezbate acest caz de mostenire.
va multumesc anticipat pentru consiliere.
In cadrul unui proces privind drepturi salariale ale functionarilor publici aflat la recurs eu pot fi reprezentata de sotul meu? Daca da ,in ce conditii ? Mentionez ca sunt o persoana foarte emotiva si nu am suficienti bani pentru a fi reprezentata de un avocat.
Sunt functionar public din anul 2000 avand studii superioare din 1995 . Din 1995 am lucrat referent de specialitate cu studii superioare in aceeasi institutie . In 01.01. 2005 am fost numita inspector principal treapta1 iar la data de 01.02.2007 am incetat raporturile de serviciu de comun acord intrucat am fost numita subinspector de politie . Am revenit prin concurs in prima institutie in 16.05.2007 pe functia de inspector principal treapta3 Intrebare : Trebuie sa parcurg toate treptele pentru a putea promova in gradul superior ? Nu se tine seama de vechimea in treapta 1 avuta pana in 2007 ? Va multumesc.