avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Activitate george_ex

Activitate george_ex

Răspuns la discuția Repunere in termen de recurs
multumesc de raspuns! In fapt , nu am fost citat la sediul societatii, ci pe,portalul Oficiului si bineinteles al instantei.
Buna ziua!
In anul 2008 infiintez o societate comerciala avind un contract de comodat valabil un an , pentru sediu social.In 2009, il prelungesc acest contract pe o perioada de 6 ani, insa, nu il depun la Registrul Comertului.
Plec din tara in 2009,lasind in grija contabilei depunerea tuturor declaratiilor fiscale si a bilanturilor cerute de Codul fiscal, fiind la zi cu toate depunerile, mai mult de atit, in anul 2014 , obtin o decizie de la Anaf privid inregistrarea in registrul operatorilor intracomunitari.
In luna iunie 2014, vin in tara si aflu intimplator cu ocazia unei vizite la Registrul Comertului pentru un certificat constatator, ca de fapt societatea este in dizolvare si ca exista o sentinta a tribunalului prin care s-a admis dizolvarea societatii , avind sediul social expirat.
Prezint contractul incheiat in 2009, precum si dovezile clare ca in perioada 2009-2014 am fost plecat, precum si toate bilanturile si declaratiile depuse la zi, la finante.
Fac o cerere de depunere acte la registrul Comertului si obtin un certificat de inregistrare si mentionare acte, obtinind si o rezolutie de admitere a inregistrarii contractului de comodat.

Intrebarea este daca pot sa fac un recurs peste termen ( in conditiile in care termenul de recurs peste termen este de doar 15 zile de la data impiedicarii sau cind partea dovedeste ca a fost impiedicata printr-o imprejurare mai presus de vointa sa ) , sa repun dosarul in termenul de recurs si sa anulez cererea de dizolvare si radiere, sau ce credeti ca ar trebui sa fac pentru a iesi din acesta situatie?
Va multumesc anticipat!!!

Va multumesc!
Asta am cerut..o compensare valorica echitabila, criticind faptul ca exista o obligatie a primarilor de a notifica bunurile sau serviciile disponibile pentru compensari, insa nu am fost notificat niciodata.
Sper sa nu invoce primaria vreo exceptie de prematuritate dupa atitia ani...de fapt nu m-a mai mira nimic..
Va multumesc!
Buna! Am o mare rugaminte adresata cunoscatorilor pe fond funciar.
Parintii mei au fost deposedati abuziv in 1985 de catre stat luindu-le casa si terenul aferent casei de locuit, suprafata aflata in localitate.
In urma acestei expropieri, la vremea respectiva au primit un apartament in chirie, pe care l-au cumparat dupa revolutie ca toata lumea din tara asta.
Odata cu aparitia legii fondului funciar , am cerut terenul respectiv, insa primaria ne-a dus cu vorba pina in prezent, spunindu-ne ca dupa terminarea aplicarii fondului funciar, in raport cu ce teren va fi liber , vom fi compensati.
Asa ceva inca nu s-a intimplat, si am facut o actiune in instanta, cerind prin obligatia de a face, acordarea in echivalent a suprafetei preluate de catre stat.
Intr-adevar, la vremea expropierii, statul ne-a dat in chirie un apartament, insa doar in chirie si nu in proprietate, asa cum am fost deposedati abuziv de stat cu proprietatea noastra constind in casa si teren.
Presupun ca masura reparatorie in compensare trebuie facuta prin egalitate valorica, intre terenul preluat de stat si care astazi e afectat de amenajare publica, acolo existind o esplanada, si cel care probabil va fi dat in compensare.
Presupun ca Primaria ar fi trebuit sa-mi faca cunoscut un tabel cu ce terenuri au libere pt a putea fi compensat, insa acest lucru nu s-a intimplat
Ce ar trebui de fapt sa abordez, sau sa cer in clar in instanta , miine avind primul termen si nu ma simt sigur pe mine?#-o
Nu cred ca e mai bine sa astepti...asta nu rezolva situatia..cred ca cel mai bine e sa iti gasesti un aparator care sa te insoteasca la audieri ( mai mult nu poate face , insa prezenta lui acolo, nu va permite anchetatorilor sa duca mersul anchetei cum le vine lor mai convenabil ) si care sa-ti explice, in raport de cursul anchetei care este calitatea ta in dosar. Poti trece de la faptuitor la martor, dar si din martor in inculpat..plaja e foarte mica. Tu stii mai bine ca toti care a fost rolul tau si in raport de asta e bine sa fii pregatit. Nu lasa la voia intimplarii lucrurile. Intr-adevar nu ai facut nimic si ai si luat-o insa, undeva s-a declansat un scandal, erai prezent, te-ai si bagat sa-i desparti ( ceilalti fii sigur ca nu asta au declarat ) ...Cauta-ti repede un penalist bun!!!!
treba e mai urita decit pare.ai nevoie cu sigurnta de un penalist bun care sa studieze dosarul si sa gaseasca cea mai buna solutie de a te apara, La prima vedere , poate fi vorba si de o tentativa de omor si nu de o vatamare corporala grava. Incadrarea de vatamare corporala grava se stabileste in functie de mai multi factori, dar si in raport de zilele de ingrijiri medicale ale partii vatamate. Te inteleg ca nu ai facut nimic dar trebuie sa iei in calcul si participatia ta ca si complice la ce s-a intimplat. Ca sa zic...erai la timpul nepotrivit intr-o situatie aiurea si nu puteai sa te eschivezi...judecatorul insa nu va gindi asa...El va trebui sa analizeze prin prisma legii, care e cam dura in ceea ce priveste violenta. Gradul de vinovatie sau culpa fiecaruia se va deduce pe fond. Incadrarea si complicitatea sau participatia fiecaruia, deasemeni. Legat de faptul ca nu s-a depus plingere dar s-a inceput ancheta...ea poate fi pornita din oficiu, dar se poate stinge odata cu impacarea partilor. ce sa-ti mai zic...nu esti inculpat deocamdata, totusi ai fost chemat in calitate de faptuitor, deci una din declaratiile date de cealalta parte te arata ca faptuitor. pina la inculpare mai este drum lung, numai daca treburile stau asa cum ai zis tu. totusi chestia cu intervenitul intre cei care deja declansasera scandalul nu este buna pentru tine. Ar fi trbuit sa apelezi la paza clubului sa o faca. Si nici fratele celui impims nu trenuia sa loveasca cu pumnul....Sfatul meu...IMPACATI_Va!!!! si eliminati durerile de cap. Sa nu credeti ca in tribunale se face dreptate....se face doar un act de justitie si se face dupa cum parchetul intocmeste rechizitoriul. SFAT...Ia-ti un avocat care sa vada dosarul si sa te indrume la pasii pe care ii ai de facut!!!
Răspuns la discuția srl medical
Nu puteti !
Răspuns la discuția Un caz mai complicat?!
1. mergeti cu sentinta definitiva si irevocabila la inspectoratul teritorial de munca.
2.poate sa fie radiata pe motivul ca nu a depus bilanturile contabile.
3. Dizolvarea dureaza si maximum 2 luni. Initial, dizolvarea se publica la Monitorul Oficial care apare in 30 de zile.
Răspuns la discuția cesionare parti sociale
Dupa iesirea din societate actele originale vor ramane la asociatul ramas unic. Puteti cere o copie dupa certificatul de inscriere mentiuni si rezolutia directorului de registru.
contractul de comodat mai inseamna " cu titlu gratuit". In conditiile in care contractul era cu titlu oneros , acesta trebuia sa fie inregistrat la finante, si in acest caz, trebuia ca firma sa faca contract direct cu eon. In cazul in care in contractul de comodat se stipuleaza ca firma va suporta cheltuielile de utilitati, firma le va plati , insa nu va fi nevoita sa faca vreun alt contract cu furnizorul de utilitati. Eon poate cere un contract nou in conditiile in care , la acea adresa , locuieste numai firma singura, dar nu si in conditiile in care firma are numai o camera. Firma este un subcontractant cu drept de folosinta gratuita