bună ziua. am cumpărat de la cineva o bucată din terenul lui, ceea ce ne face vecini de hotar. aș dori să știu, în cazul în care persoana dorește să mai vândă din terenul care i-a rămas, din punct de vedere legal, am vre-o prioritate în fața altor persoane și dacă da, cum pot să manifest public dorința mea de a cumpăra?
bună seara. vă rog să mă ajutați și pe mine cu un răspuns la o problemă. într-o speță civilă, succesiune, mai exact, s-a dat o soluție, dar nu și motivarea. termenul pentru apel, de 30 de zile, curge de la data comunicării soluției, sau de la data motivării, dată care poate depăși cele 30 de zile?
alex&mm
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
î-mi place că toată lumea dezbate aspectul juridic al unui cuvânt, care în dex nu are nici o conotație jignitoare. să fi spus, ți-o dau la..., atunci da, sună a perversitate. că în argou, expresia are această conotație, este altă treabă. pentru un jurist asta ar trebui să fie egală cu zero. pentru un milițian zelos, da, poate fi un motiv să o bage la lege 61. asta până ajunge în instanță.
Bună ziua. am nevoie de puțin ajutor. ca internetul asta, uneori mai mult te încurcă decât te ajuta. Calomnia, mai este sau nu incriminata de codul penal? daca da, unde? daca nu, unde și cum se sancționează?
m-am angajat inainte de terminarea perioadei in care am fost in plata ajutorului de somaj. dupa o luna, in timpul perioadei de proba, neputandu-ma adapta, am hotarat sa-mi dau demisia. mai pot fi repus in plata ajutorului de somaj, pentru perioada ramasa?
buna ziua. am rugamintea sa ma mai ajute si pe mine cineva cu un sfat. de cativa ani sunt intr-un proces de iesire din indiviziune in urma decesului tatalui meu. intre timp o parte din ceilalti mostenitori au instrainat din bunurile care au apartinut acestuia. desi stiu unde se afla aceste bunuri, persoana respectiva refuza sa recunoasca. ce pot eu sa fac in aceasta situatie?