avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 349 soluții astăzi
Forum Activitate cristi_afrim

Activitate cristi_afrim

Credit bancar.
Credit bancar de nevoi personale.
Am luat un credit, la care plătesc dobândă, în același timp primesc o dobândă minoră la banii necheltuiti.
Dar acea dobândă este impozitată cu 10%.
Statul nu face diferența între un depozit și un credit la care deja plătesc dobândă?
Pot să mă adresez la OPC ?
Mulțumesc
Bună ziua, Am luat un credit de nevoi personale, din cauza vremii încă nu am utilizat banii. Eu la aceste credit plătes o dobândă de 530 lei, în schimb primesc și o dobândă la banii nefolositi de 190 lei, dar mi se impozitează cu 10 %.
Nu cred că este corect sa se impoziteze dobânda, la un credit la care eu plătesc deja dobândă.
Statul nu face diferența între un depozit și credit.
Pot să mă adresez la OPC ?
acum primul proprietar , tocmai cel de la intrarea a făcut cadastru si a inclus drumul, terenul nu este imprejmuit, si nu mai vrea sa trecem pe acolo. Cadastristul daca a vazut ca exista drum fizic, chiar daca el poate nu este trecut pe vre-o hartă, avea voie sa faca cadastru peste drum ?... ce se mai poate face ?
După ce am făcut cursul m-au pus sa semnez un act adițional cu dată anterioară cursului.
Am refuzat să semnez din mai multe motive.
1. Într-un articol scrie ceva în limba engleza, și nu știu ce înseamnă.
2. Au introdus o clauză ca nu am dreptul la avansare în altă funcție pe o perioada de un an..
3. Nu au acordat nici o indemnizație de delegare, pe motiv că organizatorul cursului asigura masă și cazare, spunând ca nu există în CCM decât termenul de diurnă=hrană.
În acest caz nu se aplică dreptul din Codul muncii?
Eu în perioada în care am fost la curs de 6 zile , 5 zile lucrătoare, am pierdut sporurile și bonurile de masă astea însumând 600 lei.
Mă mai pot obliga să îl semnez?.. sau mă mai pot pune să plătesc ceva ?
Mulțumesc!
Drum de pământ, vechi de sute de ani, dar nu apare pe nici o hartă oficială, fizic există.
El este folosit de către toți proprietarii, având delimitare la drum și deoparte și de cealaltă.
Primul proprietar, mostenitor, care nu a crescut aici și este chiar primul la intrare, spune... Recunosc ca este drum acolo, dar nu știu pe unde se intra.
Ati văzut un astfel de act ?
Termenul de cumpărare vă spune ceva ?

Gabriel Trifu a scris:

In toata Romania locurile de veci sunt date in folosinta, nu doar in Targu -Jiu. Nu au fost niciodata in proprietate.

Autorizație de construcție anulată din 2011 de instanță,iar eu acum am aflat la o repoziționare. Diferențele dintre coordonatele stereo si GPS sunt si de 2 metri.Au fost anulate peste 80 de autorizații,emise de un angajat al primăriei, care ar fi făcut falsuri pentru unele dintre ele. Chiar dacă ele au fost anulate in februarie 2011, au venit la recepția lucrării în mai. Autorizațiile au fost anulate la grămadă
Ce mai pot face acum?
Expertizele se fac pe clădire la bucată sau si pe total clădiri din gospodărie ?
Este menționat în CCM,doar din 2019, doar in fișa postului se menționează ca obligație de servici deciziile date, dar ei la cererea mea, au venit cu recuperarea sporurilor pentru timpul petrecut în drum spre locul intervenției sau lucrării.
Activitatea mea în mare parte se desfășoară în deplasare cu o mașină pusă la dispoziție. În fișa postului nu scrie nimic de acest aspect, dar scrie ca obligație să se respecte deciziile/dispozițiile date de către superiori. Am primit decizie ca drept de a conduce această mașină. dar fără a fi plătit și pentru această activitate. Am cerut o negociere, o asigurare suplimentară gen CASCO, fiindcă se transportă persoane, materiale etc. și nu am primit nimic. Am acționat în instanță pentru activitatea depusă în ultimii 3 ani, iar în întâmpinare au specificat că mașina mi-a fost pusă la dispoziție pentru a-mi putea desfășura activitatea, iar ca cerere în subsidiar au cerut anularea sporurilor pe perioada cât am condus mașina împreună cu colegii aflați în mașină și nu am fost în punctul de lucru pentru care se acordă sporul. Menționez că timpul de deplasare este prins în programul zilnic, iar dacă la lucrarea respectivă nu s-a stat decât 4-6 ore, societatea a încasat de la beneficiar suma negociată, 8 ore. Întrebare. Poate societatea să îmi taie sporurile, în procesul in care eu am cerut plata pentru zilele în care am condus mașina? Mașina este pe inventarul meu, iar de când au aflat de proces, au trecut-o fără bon de mișcare pe inventarul altcuiva, plus ca au organizat concurs pentru angajarea unui șofer. În CIM nu este trecută nici o clauză, Ultima negociere la CIM nu am semnat-o, din acestă cauză, Dacă era nelegală acordarea sporurilor,de ce nu s-au sesizat mai demult. Eu am fost plătit conform pontajului semnat și contrasemnat. În ultimul an de CCM 2019-2020, au introdus, spor pentru exercitarea celei de-a doua meserii, care prevede un spor de 50 % din salariul minim al meseriei, Vă mulțumesc !
Răspuns la discuția Munca prestata neplatita.
Salariul pentru prima functie este platit integral, munca de sofer, sporul de 50 %, nu este platit.