Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti cat se plateste la bugetul de stat pentru un muncitor in constructii cu varsta pana in 30 ani la salariul brut de 3000 lei?
Speta mea este urmatoarea:
1. socrul meu a decedat pe 05.06.2019
2. socrul meu a divortat de mama sotului meu in instanta acum mai bine de 26 ani, copii ramand la ea
3. am gasit la socru in casa un contract de credit pentru nevoi personale din data de 01.08.2018 cu ipoteca mobiliara asupra soldurilor conturilor curente, credit pana la data de 01.08.2023 (durata de 60 luni), cu o rata lunara de 305 lei.
4. nu are alt partener legal de viata, nu mai are parinti, doar o sora casatorita in alt oras, nu are proprietati pe numele lui.
5. in momentul semnarii contractului de credit a semnat si o asigurare standard de viata, din partea bancii, otp bank
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. sotul meu si fratele lui, fii decedatului, vor mosteni acest credit?
2. asigurarea de viata in cazul decesului, stinge creanta?
3. ce proceduri trebuie sa urmam noi, in relatia cu banca?
daca mai sunt si alte detalii la care eu nu m-am gandit, va rog sa ma informati.
Am avut o mica problema cu turistii cazati de revelion.
Desi in contract este stipulat clar si scris cu litere mari ca nu se fumeaza in pensiune, acestia au profitat de faptul ca nu statea nimeni cu ei si au fumat, ba mai mult mi-au ars si cateva perdele, mi-au spart si niste farfurii si oale, au consumat intr-o noapte aproape 2 tone de apa (cu siguranta au lasat toti robinetii deschisi) si au venit mai multe persoane decat au anuntat.
Ce clauze legale as putea adauga in contract si cum sa ma apar de astfel de daune? Ma gandesc ca daca chem politia, acestia le vor da amenda si eu tot cu paguba raman.
Intr-adevar e foarte incurcata problema:
Societatea detinea 2 apartamente: 1 si 2
1. ap. 1 a fost vandut acum un - doi ani, societatea platind la vremea respectiva debitele la zi. s-a incheiat tranzactia cu succes.
2. ap. 2 a fost vandut la 8 luni dupa ap. 1. m-am dus si am achitat debitele restante, mi s-a emis chitanta pt. ap. 1, din eroare, si adeverinta pt ap. 2. In momentul respectiv nici eu si nici notarul nu am observat faptul ca acea chitanta a fost emisa pt ap. 1 si nu pt ap. 2. Asociatia ne-a somat sa platim debitele restante pt ap. 2 (dupa 5 luni de la vanzare), moment in care am observat si eroarea cu chitanta, eu stiind ca am platit tot in momentul vanzarii. De fapt, asociatia mi-a incasat banii pt alt apartament si nu pt apartamentul solicitat de mine si acum nu recunoaste eroarea. Notarul a zis ca nu a fost atent, asociatia da vina pe mine ca nu am stiut ce sa cer atunci cand am fost sa platesc (desi adeverinta eliberata de ei in acelasi moment a fost pt ap. 2 si chitanta emisa pt ap. 1).
3. noii proprietari ai ap. 2 au acumulat, din momentul vanzari pana in prezent un debit de 1700 lei, pe care nu il poate achita fiindca societatea nu si-a platit debitele precedente vanzarii. Daca eu ma duc si platesc acum debitele precedente vanzarii, noul proprietar ma poate da in judecata pentru ca nu si-a putut plati, fiindca avea deja vechiul proprietar debite restante (adica societatea mea)? Mentionez ca asociatia intentioneaza sa dea in judecata noii proprietari pt aceste restante, ulterioare vanzarii.
va multumesc pentru mesaje si ma scuzati pentru confuzie dar e cam incurcat :))
1. Societatea mea a vandut un apartament unei pf. La dosarul de la notar mi s-a solicitat sa aduc o adeverinta de la asociatia de proprietari cum ca ap. este lipsit de datorii. Eu personal am achitat datoriile la zi si in acceasi zi mi-au emis si adeverinta solicitata. Acum, la un an de la vanzare, m-au sunat de la notar deoarece chitanta emisa de asociatia de propretati a fost emisa pentru apartamentul 46 (care a fost vandut de mine cu un an in urma , apartament care inca aparea in proprietatea societatii in momentul vanzarii celui de-al doilea apartament), iar adeverinta emisa este in regula, fiind emisa pt ap. corect. Acum asociatia se disculpa spunand ca eu am cerut gresit sa platesc datoriile si ca este vina mea ca nu m-am uitat pe chitanta atunci cand mi-au emis-o. Noii proprietari ai ap. nu si-au achitat nicio datorie pana in prezent, acumuland astfel 1700 lei, deoarece cei la asociatie asteapta sa platesc eu datoria societatii de dinainte de vanzare.
Acum intrebarea mea este, in cazul in care eu platesc pana la urma datoria (situatie in care indirect o sa recunosc ca a fost greseala mea), apoi asociatia intentioneaza sa dea in judecata noii proprietari pt neplata datoriilor, eu cu siguranta voi fi data in judecata de noii proprietari ca nu si-au platit pentru ca eu nu am platit (mentionez ca deja suntem intr-un litigiu cu acestia si sigur vor actiona asfel), ce sanse de castig am?
2. Dupa vanzare, eu ca si societate, aveam obligatia de a ma prezenta la asociatia de proprietari, in termen de 30 zile, cu contractul de vanzare cumparare?
Va rog sa imi comunicati cum as putea rezolva problema fara sa mi se faca dosar !
As dori sa imi fac un credit bancar si sa imi ridic mansarda peste casa parintilor. Actul de proprietate al casei este pe numele ambilor parinti, insa dupa moartea acestora fratele meu devine proprietar. In ce conditii as putea sa imi fac acte pe mansarda pe care doresc sa o construiesc? Ridic mandarda si apoi fac act de proprietate pe ea? Ceea ce ma intereseaza este sa am act pe mansarda!
Multumesc.
la modificare statut ong
- scoaterea sau intrarea unor membrii din asociatie - cum se procedeaza?exista temei legal?
- la semnarea procesului verbal al AG trebuie sa fie toti membrii fondatori prezenti? sau in ce procent?
- daca s-au modificat datele din CI la unii membri, trebuie modificat in statut cu datele noi, trebuie mentionata acesta chestiune in AG? dar daca nu gasesc unul dintre membri pentru a-mi furniza noile date din CI si le las pe cele vechi, exista vreo problema?