avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Activitate rstella

Activitate rstella

Buna ziua,

Am si eu o nelamurire: in 2005 am intrat in concediu crestere copil pt 2 ani.Dupa cate stiu eu, acea perioada de 2 ani reprezinta un stagiu de cotizare la sanatate pensii si somaj. Actualmente sunt in somaj, dar in stagiul de cotizare de la Bucuresti nu figurez si cu cei 2 ani, ci doar cu o suspendare a contractului de munca, astfel ca stagiul meu de cotizare se micsoreaza de la 7 ani(ii includ si pe cei 2 ani) la 5. Trebuia sa faca angajatorul din acea perioada ceva anume, sau trebuia sa fac eu?
Nu stiu daca m-am exprimat cerent si corect, dar as dori tare mult sa primesc lamuriri, pentru ca daca pot remedia cumva aceasta situatie, as dori sa o fac.
multumesc.
vreau sa stiu daca indemnizatia de concediu este o suma platita in plus pe langa salariul lunar, si daca in pontaj se calculeaza ca nr de ore lucrate normal 168, sau se scad cele 56 ore aferente concediului????:

ex: CO 7 zile/ iulie
salariu baza 1210 lei - net 885 lei
1210lei/21 zile lucratoare, rezulta 57.62lei/zi concediu
avem 403.34 lei indemnizatie concediu + 885 salariu =1288
din toata suma asta impozitata raman 1160

e urgent va rog
Răspuns la discuția Autorizare expert cadastru
asa da, un raspuns bun si explicit. multumesc mult. :)
Răspuns la discuția Autorizare expert cadastru
ati inteles gresit: "respectiva" nu lucreaza la ANCPI ca fct public, ci la o firma condusa de un alt expert.Asadar e vb de un patron ce nu doreste concurenta in cadrul firmei.
Am o intrebare:
O cunostinta a obtinut stampila de autorizat ANCPI. Problema e ca seful ei o trimite la Adm. financiara sa dea o declaratie cum ca nu va efectua lucrari inafara serviciului. Daca face acest lucru, isi mai poate infiinta pe viitor propria ei firma/pfa, si sa lucreze in continuare in acelasi loc de munca?
Răspuns la discuția revisal
k, multumesc mult. =D>
Răspuns la discuția revisal
Deci nu trebuie sa mai angajez un inspector de resurse umane, intrucat contabila noastra are si atributiile functiei de responsabil SSM. Eu asa inteleg din raspunsul dvs, ca insp de res umane e "optional".
Discuție revisal
Asadar trebuie sa ai in firma un inspector de resurse umane pt transmiterea revisalului?
Răspuns la discuția monetar + plafon micro
1.deci ramanem ca neplatitori de tva la plafonul de 35.000 euro si anul acesta- vreau si eu o baza legala adica sa stiu de unde sa ma documentez daca nu e cu suparare, . si nu il luam in calcul pe cel de 100.000.

2. in concluzie, nu ne trebuie monetar.?
Buna ziua, as vrea sa stiu daca e obligatoriu ca o firma care nu face comert cu amanuntul, si nici nu are punct de lucru, ci furnizeaza servicii sa intocmeasca monetar la sfarsitul zilei, si respectiv la sfarsitul saptamanii. sunt doua firme: una are doar sediu principal, cealalta are si punct de lucru volant.

inca o problema: anul trecut firma a avut plafon de 35.000 euro. Din ianuarie, a trecut la micro, si implicit la plafon de 100.000 euro, nu? sefa mea a spus ca de dapt ramane acelasi plafon de 35.000. e corect? adica nu stiu ce sa cred si nici unde sa intreb.:(:stunned: