avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate bambi.2010

Activitate bambi.2010

Buna ziua.
Angajatorul este obligat sa asigure masti de protectie angajatilor?
Discuție Coplatitor
Buna ziua, Preluand coplata unui credit prima casa, am jumate din drepturi si obligatii privind imobilul in cauza ?
Discuție garantie
Buna seara, Ce garantii poate solicita sotia pt a accepta un divort prin notariat, in prezent avand un copil, un credit ipotecar impreuna in care sotia e coplatitor, luat in urma cu 5 ani (si inca 25 ramasi)...pt a prelua o alta ruda cota parte a sotiei din credit cum se procedeaza si cum se calculeaza suma ce i se cuvine ca despagubire, sotia insistand ca i se cuvine jumate din valoarea creditului total , inclusiv ceea ce nu s-a achitat inca - cum poate fi gestionata situatia in mod corect si echitabil pt a putea face un divort amiabil, daca nu ne intelegem asupra sumei ce i se cuvine sotiei ?
Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu informatii legate de cum se poate face partajul in cazul in care exista un credit imobiliar pe numele ambilor soti avand caitate de coplatitori. Unul este de acord sa cedeze partea lui de credit unei terte pers agreata de sotul care ramane in credit dar in acest caz ce suma de bani i se cuvine in compensare ? divortul urmand sa se faca prin acord notarial cum poate avea garantia unul dintre soti ca in urma divortului va primi suma de bani stabilita ?
Răspuns la discuția pasaport minori
multumesc. in baza acordului pe 3 ani pot calatori cu avionul doar in tari unde nu este obligatoriu pasaport? - am citit pe siteuri ale comp aeriene ca pt minori este necesar pasaport...inteleg ca pot prezenta certif de nastere si acordul (notarial presupun) valabil pt 3 ani ? acest acord trebuie si tradus pt verificare la intoarcere din alte state? scuze pt intrebare
dar din pacate nu cunosc nimic legat de acest subiect...

care este diferenta intre acordul pt pasaport si cel pt 3 ani ? ce restrictii sau drepturi implica fiecare in parte in afara de limitarea de timp ?
Discuție pasaport minori
Buna seara, Sunt divoratat si am 2 copii pe care doresc sa ii pot duce in diverse vacante in strainatate. In urma divortului s-a stabilit de catre judecator custodie comuna cu domiciliul copiilor la mine. Inteleg ca pentru a scoate copiii din tara am nevoie de acordul celuilalt parinte - acest acord trb dat de fiecare data cand plecam mentionandu-se per de valabilitate sau se poate face un act notarial in baza caruia sa pot face copiilor pasapoarte pt plecari oricand. Presupun ca in baza unui acord temporar nu pot face pasapoarte si atunci ce acte doveditoare imi sunt necesare la aeroport / granita?
multumesc.
Răspuns la discuția procura
am vazut procura si tranzactie v-c facuta in acest mod. intrebarea este daca bancile / fondul de garantare accepta astfel de procura ?
Răspuns la discuția procura
mentionez ca batrana are discernamant, problemele de sanatate fiind de alta natura.
Răspuns la discuția procura
Multumesc pt raspunsuri. Daca proprietarul decide astfel, procura se poate face si pers care urmeaza sa cumpere prin credit bancar (mentionez ca este tot ruda); o procura facuta chiar cumparatorului pt vanzarea imbolilului, poate fi acceptata de banci/ fondul de garantare ?
Discuție procura
buna seara.
pt vanzarea unui imobil pe care il are in proprietate, pt care a stabilit cui il vinde si la ce valoare, bunica mea doreste sa faca imputernicire unei matusi care nu este de incredere dar care ar urma sa se ocupe de toate demersurile, intrucat bunica este foarte bolnava si nu se poate deplasa. 1. va rog sa imi spuneti daca in procura se poate specifica numele pers catre care proprietara a stabilit vanzarea precum si pretul stabilit sau exista o formulare standard in cazul imputernicirilor pt vanzare prin banca si orice element al tranzactiei va putea fi ulterior restabilit/ modificat de imputernicit. 2. daca pana la finalizarea demersurilor proprietara va deceda, ce se intampla cu tranzactia si daca mai este valabila sau nu imputernicirea. multumesc