avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Activitate roxanadumitru

Activitate roxanadumitru

buna ziua,

doresc sa stiu daca angajatorul are obligatia sa imi dea liber in cazul in care sunt parte intr-un proces civil. as dori sa stiu daca exista o lege care sa mentioneze expres acest lucru.
Buna ziua,

Numele meu este Banica Ionut, tatal meu este sofer de tir si la ora 11:20 a fost oprit de politie si i s-a suspendat permisul de conducere pe o periodata de 60 de zile din cauza restrictie de circulatie intrata in viogoare de ieri intre orele 11:00 si 20:00. Tinand cont ca pe traseul pe care se afla nu exista locuri de pacare amenajate credeti ca are sanse sa castige daca face contestatie?
Buna ziua,
Am o hotarare judecatoreasca defintiva de evacuare a paratului din imobilul-casa de locuit al reclamantilor. Mentionez ca partile implicate locuiesc la tara( casa la curte.) Reclamantul nu vrea sa plece de bunavoie, drept pentru care, din cate stiu trebuie angajat un executor judecatoresc pentru a-l evacua.

As dori sa imi spuneti daca asa se procedeaza si daca da, care ar fi costurile pt angajarea unui executor judecatoresc in aceasta situatie. As dori sa imi suneti daca reclamantii care sunt: pensionar si celalalt nu are venituri de vreun fel, ar putea beneficia de costri mai scazute pt executarea paratului.

Multumesc
Buna ziua,

Am o hotarare judecatoreasca de divort, definitiva si irevocabila in ceea ce priveste divortul, in care paratul (din vina caruia s-a si desfacut casatoria) este obligat la cheltuieli de judecata in favoarea reclamatului. Mentionez ca desi a fost cu recurs, nu s-a facut, prin urmare paratul a pierdut dreptul de a ataca hotararea in ceea ce privesc cheltuielile de judecata, Acum as dori sa stiu cum, sau care sunt pasii pentru a intra in posesia cheltuielilor de judecata deoarece paratul nu doreste sa le ofere reclamantului de bunavoie. Multumesc!
am o hotarare judecatoreasca din 9.03.2011 ramasa definitiva prin nerecurare prin care sunt indreptatita sa primesc pensie de intretinere(alimentara) de la tatal meu care este pensionar.pe 18.04/2011 am mers sa legalizez hotararea dupa expirarea term de recurs si la biroul respectiv ,doamna care s-a ocupat de mine mi-a aratat si ordonanta de poprire care fusese trimisa de judecatorie catre casa de pensii. am mers la casa de pensii apoi, am intrebat la ghiseul platii pensii si dupa ce i-am spus doamnei cnp tatalui, mi-a spus ca nu exista nici-o poprire pe numele lui. astfel am depus acte pentru efectuarea popririi(copie hotarare legalizata adeverinta student si copii acte de identitate). dupa toate acestea mi s-a spus sa astept ca voi primii banii.
intrebarea este :
1)sub ce forma/cunatum se va poprii din pensie tatalui avand in vedere ca pensia mea este de 354 lei, el are pensie aprox 1500 lei si data de la care trebuie sa imi dea banii este 26.01.2011-data introducerii cererii de chemare in judecata. pana in acest moment nu am primit nimic.
2) daca exista si ordonanta de poprire de la judecatorie si acte depuse de mine pentru poprire, de la ce data o sa primesc pensia de intretinere. banuiesc ca ordonanta exista la casa de pensii insa probabil doamna functionar nu a tastat bine cnp-ul
Răspuns la discuția evacuare sotului turbulent
nu sunt divortati. inca nu s-a pronuntat sentinta. de fapt pe 9 martie avem prima infatisare. eu stiu ca nu este neaparat necesar ca sotii sa fie divortati pentru ca unul din ei sa beneficieze de pensie de intretinere mai ales daca este in nevoie( nu poate muncii, este bolnav) si mai ales daca celalalt sot are mijloacele necesare si refuza sa participe la cheltuielile casei. ma insel?
inca o intrebare: poate constitui mijloc de proba inregistrari video-audio? pentru a demonstra comportamentul agresiv si limbajul obscen?
va multumesc.
nu, nu este fiul bunicii, imi cer scuze, am omis. este ginerele. ceea ce ma revolta pe mine este faptul ca politia locala nu ia masuri. nu ii face nimic. cand mama mea a mers sa depuna o declaratie in care relata comportamentul abuziv al tatalui meu, ofiterul de post a refuzat sa o primeasca pe motivul ca se va deplasa dumnealui la domiciliul nostru, lucru care nu s-a intamplat. astfel va intreb: pot depune eu o reclamatie la inspectoratul judetean de politie deoarece politia locala nu ia masuri? mentionez ca pana acum din ce mi-a spus mama mea doar i-a spus sa inceteze,nimic mai mult adica nu amenda nimic altceva.este normal? mai ales ca problema nu este de o luna, doua.....agresiv si turbulent a fost din totdeauna, insa acum de cateva luni nu mai inceteaza. cand a aflat ca l-am dat in judecata pt pensie de intretinere pt mama mea si pt mine, este de neoprit. va multumesc
as dori sa stiu, daca se poate si in ce masura ar avea castig de cauza problema ce urmeaza a fi expusa.
tatal meu este un om extrem de turbulent, ne-a facut viata un calvar. bunica mea ar dori sa ii faca evacuarea.situatia este urmatoarea: tatal meu este casatorit cu mama mea de 32 de ani. impreuna au 5 copii insa niciunul nu este minor. eu sunt cea mai mica si urmeaza sa termin facultatea. casa in care parintii mei locuiesc este a bunicii.astfel bunica este unica propietara (bunicul fiind decedat). poate sa ii faca evacuarea? daca da, cum este posibil sau mai bine v-as ruga sa imi recomandati legislatia exacta in aceasta situatie. va multumesc
va multumesc foarte mult pentru informatii.deja am demarat o actiune in acest sens..(adica mi-am facut curaj..am vorbit cu un avocat si acesta urmeaza se se ocupe de ceea ce urmeaza) si sper sa se solutioneze cat mai repede.multumesc mult