au vrut sa procedeze asa, insa problema e ca ea nu mai vrea sa scoata din buzunar banii pe care i-a luat. fondul de rulment e 100 ron. Cei care au dat presedintei 30 vor mai da doar 70 ron acum.. dar cine pune diferenta?
desigur, intelegem cu totii ca sunt niste cheltuieli pentru presedinta, insa nu ne placem cum si le-a organizat singura si ne-a pus in fata faptului implinit. Nu era mai normal sa spuna ca o sa faca niste cheltuieli si sa stabilim de ce suma are nevoie si sa i le decontam prin altceva? Cred ca atunci ar fi fost toata lumea de acord. Asa, o simpla estimare, in care - culmea- intra si ziua dansei de concediu (nu ne-a adus nicio dovada ca si-ar fi luat concediu), nu mi se pare de bun simt pentru restul locatarilor.
Multumesc. Asta vroiam sa ma asigur, ca decizia nu este neaparat legala... inteleg deranjul dansei, insa si eu duminica stau si incerc sa aflu informatii despre legalitatea unor lucruri. Ce ar fi sa vin si eu cu un bon de la supermarket de vreo 50 ron, ca "deranj" pentru timpul petrecut pe internet si aboanmentul de internet? Sa nu mai spunem ca de la inceput am hotarat sa facem aceste lucruri gratuit, si eu si presedinta, pentru ca e un bloc mic si nu are rost sa bagam niste salarii aiurea.
Buna ziua. Sunt cenzor intr-un bloc nou infiintat. Presedinta, care este o persoana destul de dificila, a umblat pentru semnarea contractelor cu gunoiul, la enel etc. - asa cum se face la inceput. Dansa a considerat ca pentru "deranj" (in care intra si ziua ei de concediu, benzina si telefoanele date) sa incaseze de la locatarii pe care i-a prins la o sedinta anuntata cu 3 zile inainte (cand eu eram in concediu si nu puteam veni sa verific), sume de 15 si 30 ron de persoana, fara o justificare a diferentei. La vremea aceea nu aveam nici macar administrator, iar dansa nu le-a dat nimic la mana pentru acei bani, ci doar i-a pus sa semneze pe o foaie. Eu personal am fost dintre cei care nu au platit si nu vor, fara o justificare a acestor sume, si m-a amenintat ca voi plati in intretinere ca si cheltuieli administrative. Acum, cand noua administratora mi-a adus prima lista de intretinere, cad in cheltuieli administrative 2 bonuri de benzina, total de 201 ron, care erau impartite la toti. Aceste 2 bonuri au fost facute in seara zilei si dimineata urmatoare dupa ce ea a anuntat acea sedinta din vara la care nu am putut participa. A consumat 201 ron de benzina intr-o noapte?? Ea mi-a transmis prin administratora (fara aprobare a vreunui buget de cheltuiei) ca atat a considerat ea serviciile mentionate de mai sus si daca vreau ceva la mana, mi-a dat - 2 bonuri de benzina, ca "recompensa". Doi din cei 3 locatari din comitet nu au platit acele sume anterior si nu sunt de acord ca eu sa aprob bonurile de benzina. Un membru i-a dat 15 ron. Administratora, ca sa salveze situatia, a spus ca va considera acele sume ca un "avans" la fondul de rulment de 100 ron, pentru care va taia chitanta de 100 ron, insa sumele lipsa trebuie recuperate pentru fond, astfel eu sa aprob dosarul cu cele 2 bonuri de benzina incluse in cheltuieli administrative. Cat de legala este aceasta "miscare"? Eu personal nu pot aproba 2 bonuri de benzina de 201 ron facute de seara pana dimineata, in schimbul a "nu stiu ce servicii ale presedintei". Imi pun jumatate de bloc in cap. Daca nu aprob totusi, imi pun si cealalta jumatate in cap, de pagubiti care din nestiinta au dat acele sume anterior, de 15 si 30 de ron, si pe care nu si le pot recupera. Am convocat o sedinta peste 6 zile, impreuna cu comitetul si toti locatarii. Va rog sa ma sfatuiti, ce solutii sa gasesc, sa fie legal totul? Mie nu imi plac aceste lucruri lipsite de transparenta. Am uitat sa specific, este un bloc micut, tip vila cu 3 etaje, cu 23 de apartamente, iar aceste sume se "simt".
Am patit asa ceva. Legal nu ai cum sa demonstrezi nimic. Norocul meu a fost ca detineam niste materiale compromitatoare despre acea tipa, si cu "promisiunea" ca in schimbul sumei pierdute ma voi distra facand-o de rusine la munca si in bloc, in 2 ore mi-am vazut banii. A fost norocul meu si atat, acum nu stiu cum poti proceda. :stunned:
Sau m-ar interesa sa stiu daca se poate plati si prin virament bancar, sau online, sau chiar si telefonic (cum imi platesc in prezent toate facturile)? M-ar interesa aceasta libertate de plata de la distanta, deoarece nu am cum sa revin mereu in Bucuresti sa il platesc. Sau daca fata mea poate plati il aceleasi conditii- ea avand de asemenea card de credit.
Multumim. :)
Buna ziua. Am un apartament de 2 camere in Dr Taberei si vreau sa il dau spre inchiriere. Nu am mai facut niciodata asta. Am inteles ca impozitul de 16% se ia din valoarea de 75% a chiriei. Daca nu gresesc, la chiria pe care o cer, de 300 euro, cei 75% reprezinta netul impozitat cu 16%, din care rezulta impozit lunar de 36 euro.
Stiu ca se plateste timestrial acest impozit. Problema mea este urmatoarea: daca eu, ca proprietar, nu ma aflu in localitate (ma voi muta definitiv), poate fiica mea, care este majora, sa il plateasca? Ea locuieste fizic in alta parte in Bucuresti, dar in buletin are domiciliul tot la apartamentul pe care il dau spre inchiriere.
M-ar ajuta mult un raspuns.
Va multumesc.
Doina, mersi mult! Asta chiar este o solutie super ingenioasa. Ma bucur ca sunt oameni care intelg ca eu chiar am o problema, altfel nu as sta sa scriu pe forumuri din lipsa de ocupatie. Sincer va zic, mai am 2 ore si ma indrept spre casa, planuiesc sa ma uit cu prietenul meu la un film in seara asta si iar o sa intram ca hotii in propria mea casa. E un stres. Am ajuns sa ma bucur ca se intuneca mai devreme, asa de la geam nu mai vede mare lucru .."dansa".
O sa iau in calcul posibilitatea asta, eu ma gandisem tot la o "comunicare" printr-un bilet scos la imprimanta frumos si lasat in cutia ei postala.
Vom vedea. Va tin la curent. O seara frumoasa si o viata cat mai linistita, pentru ca linistea si sanatatea nu se compara cu nimic.
Eu va multumesc pentru raspunsuri, nu vreaus a va contraziceti, inteleg toate pdv (mai putin pe ale vecinei mele..) . Eu am o varsta si inainte de a luat vreo decizie nedorita vreau sa cer si un sfat profesionist. Problemele juridice ne afecteaza si psihicul, fara indoiala. Poate de asta sunt aici, poate din ambele cauze.
P.S. Daca imi vad de treburile mele nu se lasa, am incercat ani la randul. Se poate vace plangere la politie? Dar nu am probe. Ce sa fac, sa ies cu un aparat foto si sa o fotografiez prin surprindere la usa mea? Sau sa ii inregistrez mesajele pe care i le da mamei mele? Sa fim seriosi.. Cred ca din toate astea tot nebunul (ea) sta in picioare.