avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Activitate siddhis

Activitate siddhis

Prin urmare, nu se poate dispune dicizia de desfacere a contractului de munca?
Insist pe intrebare, pentru ca de acest lucru mi-e cel mai frica.

Multumesc.
Buna,

Ma numesc Cristina si ma aflu intr-o situatie in care, urmeaza sa ma infatisez in fata unei comisii de disciplina, pentru absenta nemotivata, in perioada 1-4 mai. In martie am aflat ca sunt insarcinata, iar de la 01 aprilie, sunt in concediu medical, cu eminenta de avort (jobul de infirmiera la spital, presupune efort fizic ridicat). Pentru perioada 1-4 mai doctorul specialist nu mi-a putut emite concediu medical, fiind zile libere, in care el nu a lucrat. Inainte, pe 26 aprilie, am anuntat telefonic, la munca, ca voi fi si in luna mai in concediu medical. Cand am dus concediul, la birouri, am specificat ca pentru 1-4 mai, nu mi-a putut elibera doctorita concediu si mi-au spus ca pentru acea perioada, voi fi trecuta cu absenta nemotivata. Pe data de 21 mai, seful direct mi-a facut referat si m-a instiintat ca se va face comisie disciplinara, pentru a se decide situatia mea. Astazi, 25 iunie, am fost instiintata, ca luni, 30 iunie, trebuie sa ma prezint in fata comisiei, totodata fiind trecut pe instiintare, ca sunt chemata pentru incalcarea "Art.70, 26.Absentarea nemotivată de la serviciu 3 zile consecutiv, într-o luna calendaristică, atrage după sine concedierea din motive imputabile salariatului."
Eu in acest moment ma aflu in fata unui fapt implinit, in care orice as fi facut nu mai aveam cum sa justific cele 4 zile. In toata aceasta perioada, oricum m-am aflat in concediu medical, perioada in care ma aflu chiar si acum.

Intrebare: Este posibil sa ma trezesc ca sunt concediata?

Multumesc anticipat.
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un model de contract pt baby sitter. Sotia doreste sa se reintoarca la munca, iar fata suntem nevoiti sa o lasam in grija unei persoane (baby sitter), neavand alta solutie pana la implinirea a 1an sa o putem da la cresa.
Asadar, ca sa nu ma trezesc cu surprize neplacute vreau sa inchei un contract de "prestari servicii", dar nu gasesc formularea corecta si incadrarea sa juridica. #-o

Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Salariu in concediu prenatal
75% e pentru concediul medical.
Cine-mi poate spune formula de calcul a prenatalului? Sau chiar salariul in sine sa-l calculeze.

Multumesc.
Buna ziua,

Rog suport in calculul salariului in timpul concediului prenatal.
Salariu brut ultimele 6 luni = 750 RON (din care decembrie a fost concediu medical).
De la 1 ianuarie este in concediu prenatal.
Ce salariu ar trebui sa primeasca in februarie?

Multumesc.
Răspuns la discuția Concediu medical
Intrebarea era, daca afecteaza acest lucru eliberarea concediului medical, cu risc maternal. Sau daca afecteaza acest lucru la prenatal, respectiv postnatal.

Multumesc.
Sotia mea este in ~6luni de sarcina. La firma actuala figureaza de pe 1.04.2010. Inainte a lucrat la acelasi punct de lucru, dar figura pe alta firma, pe care patronul a declarat-o falimentara (acelasi patron ca si acum). Medicul ginecolog ia cerut o adeverinta medicala, emisa de angajator, in care sa se specifice ca in ultimul an (01.12.2009 - 01.12.2010) nu a beneficiat de zile de concediu medical. Specific ca aceasta adeverinta ii este necesara ca sa emita un concediu medical, incepand cu 1.12.2010, cu risc de avort spontan.
Intrebarea e: Afecteaza faptul ca, sotia figureaza la locul actual de pe 1.04? Sau impiedica acest lucru eliberarea concediului medical?

PS: Din cate am inteles, de la contabila firmei, ei nu au virat catre CAS, obligatiile, in ultimele 2-3 luni de existenta a vechii firme (1.02 - 30.03.2010).

Multumesc anticipat.
Salutare,
Cum ar trebui formulat contestatia, pentru astfel de cazuri? Decizia s-a luat pe neasteptate, dupa ce patronul a venit in punctul de lucru, s-a isterizat si etc.
Multumesc.