avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Activitate n53

Activitate n53

Răspuns la discuția Capat de cerere irevocabil
geo-vem a scris:

... am investit instanta de fond contencios cu doua capete de cerere,instanta a dat o singura sentinta ce poarta un nr., motivand cam asa ``Respinge actiunea formulata de reclamanataX in contradictoriu cu Y.Cu drept de recurs in 15 zile.
Irevocabila in cea ce priveste capatul 2 de cerere.


A.
M-am referit la calea de atac cu recurs a capatului UNU al cererii: ”Cu drept de recurs in 15 zile.”Acest drept trebuie folosit/consumat altfel, NU veti fi acceptata la CEDO cu el : vi se respinge imediat actiunea.
B.
Cu privire la ”. . . un sfat referitor la capatul doi de cerere”, voi adânci/dezvolta putin explicatia : puteti urma celelalte cai de atac NUMAI dacă vă încadrati în cerintele/motivele/ocazia prevazute în lege, dacă găsiti/aveti cumva MOTIVE legale (nu pretinse . . . etc etc) Iată, ce zice Lege 554/2004 a Contenciosului Administrativ la art. 21: Caile extraordinare de atac
(2)Constituie motiv de revizuire, care se adauga la cele prevazute de Codul de procedura civila, pronuntarea hotararilor ramase definitive si irevocabile prin incalcarea principiului prioritatii dreptului comunitar, reglementat de art. 148 alin. (2), coroborat cu art. 20 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata. Cererea de revizuire se solutioneaza de urgenta si cu precadere, într-un termen maxim de 60 de zile de la inregistrare.

C.
Nu puteti declara recurs la recurs.Ci recurs la hotararea de la FOND-în speta doar si numai asupra capatul UNU al Cererii.

D.
Nu puteti (nu are niciun rost sa enervati instanta/să-i consumati timpul) face nimic cu privire la ”inauntrul cereri de recurs pe primul capat de cerere sa specific si aspecte de nelegalitate si netemenicie vis-a-vis de capatul care este irevocabil” doar separat de calea de atac în recurs a celei potrivit art.21 mai sus arătat.

E.
Consultati actualul Cod de proc. civilă pt. celelalte cai de atac.
Răspuns la discuția Ajutor - amenintari cu moartea
eu disting ce putin urmatoarele aspecte/probleme/capete de rezolvat :
1) odata sesizata institutia "aista" care este platita din banii nostri sa ne apare-Politia, sa restabileasca ordinea de drept, respectarea legilor etc etc, avea obligatia sa-si duca treaba pana la capat dar v-au "ametit" cu treaba lui DIICOT.Ei, bine : partial au dreptate dar tot partial, pe deoparte, puteau încerca a solutiona sesizarea dvs. cu privire la amenintarile ce sustineti ca vi le-a facut.Nu DIICOT-ul le rezolva : puteau tempera si avertiza pe acele persoane ce au treaba cu drogurile si fac amenintari . . . , pe de alta parte, disjungeau sesizarea dvs. şi expediau serviciului DIICOT problema drogurilor-consumatorilor de droguri etc ;
2)e bine ca orice sesizare sa fie în 2 exemplare, înregistrate (opriti unul) la institutiile statului (si nu numai acolo, indiferent unde avem nevoie de o rezolvare);
3)puteti sesiza dvs. structura DIICOT si solicitand în scris a va fi protejata IDENTITATEA si adresa de domiciliu;
4)NU vă mai dati numele si alte date de identificare aici;
5)problema "contractului casei", trebuie clarificată: sub ce forma o detineti.Chiar daca nu e proprietatea dvs., observ ca afirmati existenta unui "contract", nu v-o poate lua nimeni prin ABUZ/viclenie-înselaciune daca NU SEMNATI NIMIC cu nimeni strain;
6) "după ce vor scapă de mine îmi vor lua casa", ce rezulta de aici ?

Va doresc liniste în suflet si o zi senina!
Răspuns la discuția Capat de cerere irevocabil
puteti urma calea de atac în recurs (de vreti sa ajungeti la CEDO :
1) trebuiesc urmate toate caile de atac specifice spetei dvs., altfel va fi zadarnic efortul; 2) nu mergeti pe ideea succesului la CEDO : studiati continutul Conventiei Europene Pentru Drepturile Omului, cu respectivele protocoale.Eu am postat anul acesta un răspuns, dacă doriti, aveti posibilitatea de a-l studia.) pt. acel capăt de cerere la care aveti dreptul potrivit L.554/2004 modif. și repub.
Răspuns la discuția INTAMPINARE
potrivit Noului C.Proc. Civilă, art.304 și următoarele, aveti aceste posibilităti de actiune (vă înscrieti verbal în fals în sedinta de judecata, adresandu-va instantei sau în scris):

art.304
Denunţarea înscrisului ca fals
(1) Dacă cel mai târziu la primul termen după prezentarea unui înscris folosit în proces una dintre părţi declară că acesta este fals prin falsificarea scrierii sau semnăturii, ea este obligată să arate motivele pe care se sprijină.
(2) Dacă partea care foloseşte înscrisul nu este prezentă, instanţa va ordona ca aceasta să se prezinte personal pentru a lua cunoştinţă de denunţarea înscrisului ca fals, să depună originalul şi să dea explicaţiile necesare.
(3) Judecătorul poate ordona prezentarea părţilor chiar şi înainte de primul termen de judecată, dacă partea declară, prin întâmpinare, că scrierea sau semnătura sa este falsificată.
(4) În cazuri temeinic justificate, părţile pot fi reprezentate prin mandatari cu procură specială.

Art. 305
Verificarea stării înscrisului denunţat ca fals
(1) Judecătorul va constata de îndată, prin proces-verbal, starea materială a înscrisului denunţat ca fals, dacă există pe el ştersături, adăugiri sau corecturi, apoi îl va semna, spre neschimbare, şi îl va încredinţa grefei, după ce va fi contrasemnat de grefier şi de părţi.
(2) Dacă părţile nu vor sau nu pot să semneze, se va face menţiune despre toate acestea în procesul-verbal.

Art. 306
Ascultarea părţilor
(1) La acelaşi termen în care înscrisul a fost denunţat ca fals sau, în cazul prevăzut la art. 304 alin. (2), la termenul următor, judecătorul întreabă partea care a produs înscrisul, dacă înţelege să se folosească de el.
(2) Dacă partea care a folosit înscrisul lipseşte, refuză să răspundă sau declară că nu se mai serveşte de înscris, acesta va fi înlăturat, în tot sau în parte, după caz.
(3) Dacă partea care a denunţat înscrisul ca fals lipseşte, refuză să răspundă sau îşi retrage declaraţia de denunţare, înscrisul va fi considerat ca recunoscut.

Art. 307
Suspendarea procesului şi sesizarea parchetului
Dacă partea care a prezentat înscrisul stăruie să se folosească de acesta, deşi denunţarea ca fals a acestuia nu a fost retrasă, instanţa, dacă este indicat autorul falsului sau complicele acestuia, poate suspenda judecata procesului, înaintând de îndată înscrisul denunţat ca fals parchetului competent, pentru cercetarea falsului, împreună cu procesul-verbal ce se va încheia în acest scop.

Art. 308
Cercetarea falsului de către instanţa civilă
În cazul în care, potrivit legii, acţiunea penală nu poate fi pusă în mişcare ori nu poate continua, cercetarea falsului se va face de către instanţa civilă, prin orice mijloace de probă.

1. o petitie primarului general și-i puneti numerotate aceste întrebari de mai sus.Probabil, circul face parte din Programul S.F. ” Autostrazi zburatoare” ;
2. idem RATB ;
3. amândurora le solicitati sa va solutioneze Petitia cam asa: Vă solicit solutionarea integrală şi punctuală (potrivit nevoii si cerintelor punctelor mele si NU pe lângă) a prezentei şi comunicare în scris către mine în termen legal.
Răspuns la discuția copac langa hotar
potrivit Noului Cod de Proc. Civilă, art 613
Distanţa minimă pentru arbori
(1) În lipsa unor dispoziţii cuprinse în lege, regulamentul de urbanism sau a obiceiului locului, arborii trebuie sădiţi la o distanţă de cel puţin 2 metri de linia de hotar, cu excepţia acelora mai mici de 2 metri, a plantaţiilor şi a gardurilor vii.
(2) În caz de nerespectare a distanţei, proprietarul vecin este îndreptăţit să ceară scoaterea ori, după caz, tăierea, la înălţimea cuvenită, a arborilor, plantaţiilor ori a gardurilor vii, pe cheltuiala proprietarului fondului pe care acestea sunt ridicate.
(3) Proprietarul fondului peste care se întind rădăcinile sau ramurile arborilor aparţinând proprietarului vecin are dreptul de a le tăia, precum şi dreptul de a păstra fructele căzute în mod natural pe fondul său.
1. procesul se va desfasura potrivit CPC-a se vedea ;
2. nicio grijă cu citarea : urmeaza sa fie citate toate partile cu termenul de judecata.Pana acum instanta a procedat potrivit codului aratat, nu putea altfel ;
3. în instanta va trebui sa fiti în masura a vă apăra cauza (potrivit sustinerilor, apararilor, respingerilor, eventual, ridicare vreunei exceptii etc din continutul Întampinării împotriva pretentiilor adversarului dvs.).Să fiti pregatita pt. cu administrarea tuturor celor necesare pretinse.
4. sa va conformati tuturor sarcinilor primite de la instanta : altfel e o munca în zadar si costuri procesuale specifice.
5. e bine sa mergeti în instanta si sa va sustineti cauza : dacă nu, sansele de castig scad.Totusi, daca nu doriti a va prezenta, după ce primiti Citatia cu termenul de judecata, puteti formula o cerere catre instanta-atentie la nr. de dosar, ziua, sala, ora etc a le specifica si solicitati ca a se poate judeca si-n lipsa dvs.
6. cum va fi judecat . . . ? Adversarul (adversarii) dvs. va fi fericit, va turna linistit si din plin ”gaz pe foc” etc etc Va pot ajuta doar dovezile (trebuie sa fie ceva tip ”beton”) si Bunul Dumnezeu (de va dori sa se implice în problemele noastre) si, probabil, ceva din ”constiinta” judecatorului de va fi independenta.
1. baza legala se află chiar în regulamentele dvs. militare privind ”Normele de echipare ale cadrelor militare pe timp de pace si razboi” .La demisie nu mai primiti nimic ;
2. ”aranjati” cu ofiterul ce se ocupă cu acest serviciu ca sa primiti potrivit normelor de echipare (se defineste detaliat pe efecte anticipat pe un an) ca sa primiti cu prioritate tot necesarul LA ZI de echipament-bonuri, de la depozit cele specifice etc ;
3.nu doresc a ma amesteca în necazurile/interesele altora dar : în viata civilă NU VETI MAI AVEA ceea ce aveti acum în cadrul M.Ap.Nationale (stiu bine ceea ce afirm, o stiti si dvs.), daca doriti sfatul meu cumva: răbdati ”cu tarie” greutatile si privatiunile serviciului militar, pentru nimic în lume nu plecati din acel minister! Nu pot spune mai multe.
Răspuns la discuția Punere in aplicare sentinta
1) partial, a?i putea apela la serviciile unui executor judecatoresc ;

2) aveati/aveti daca mai sunteti în termen la dispozitie calea de atac : recurs;

3) [Editat - 2.1 din regulament] Asa fiind, poate mai sunteti în termen pt. a putea declara recurs (a se vedea L-554/2004 modif. repub. a C/Administrativ ?i Noul CPC.);

4) exista si posibilitatea variantei în penal (mai greoaie) potrivit Noului CPP - Art. 287
Nerespectarea hotărârilor judecătoreşti
(1) Nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti săvârşită prin:
a) împotrivirea la executare, prin opunerea de rezistenţă faţă de organul de executare;
b) refuzul organului de executare de a pune în aplicare o hotărâre judecătorească, prin care este obligat să îndeplinească un anumit act;
c) refuzul de a sprijini organul de executare în punerea în aplicare a hotărârii, de către persoanele care au această obligaţie conform legii;
d) neexecutarea hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus reintegrarea în muncă a unui salariat;
e) neexecutarea hotărârii judecătoreşti privind plata salariilor în termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de către partea interesată;
f) nerespectarea hotărârilor judecătoreşti privind stabilirea, plata, actualizarea şi recalcularea pensiilor;
g) împiedicarea unei persoane de a folosi, în tot sau în parte, un imobil deţinut în baza unei hotărâri judecătoreşti, de către cel căruia îi este opozabilă hotărârea,
se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) În cazul faptelor prevăzute în lit. d)-g), acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

5) unii cedeaza la varianta penală, al?ii merg în prostia lor mai departe punând tot felul de piedici chiar ?i-n instanta penală.

O seara linistită si sa auzim de bine!
acreditarea ? ehei, e mult până atunci.La început va fi AUTORIZAREA provizorie pentru 4 ani.După vreo 4 ani și tot atâtea examene de BAC sub ”umbrela” unui liceu acreditat, după un control anual la ”sânge” al ARACIP-ului, după alte controale si estimări, după plata unei taxe specifice : veti putea obtine mult râvnita acreditare.Atunci aveti dreptul de a sustine examenul de BAC în acel liceu și sub titulatura lui.Vă trebuie : un spatiu adecvat, o mica biblioteca, calculatoare cel putin pentru o clasa, licenta sanitar-veterinară, ISU -pompieri-protectia civilă etc , aprobarea ISJ, un Proiect ”beton”, de achitat o taxa la ARACIP pentru autorizarea liceului, profesori și contracte încheiate cu acestia, ceva ”pile”, răbdare multă, zile pierdute pentru informare - documentare detalii pentru viitorul liceu și înca multe altele pe care nu are rost sa le însir aici.