avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Activitate cora.cimpeau

Activitate cora.cimpeau

Am cumpărat de o luna o mașină second-hand din Oradea de la cineva din piața.la nici două săptămâni s-a stricat mașina și trebuie înlocuit motorul.am aflat ulterior că de pot verifica toate mașinile la reprezentanta mașinii și am făcut asta.de la reprezentanta am primit o foaie de câte ori a fost această mașină în reprezentanta Renault și nici o data nu corespunde cu ce scrie in cartea care am primit-o de la vânzător.ce as putea face in aceasta situație.
buna ,
socrul meu si-a cumparat o masina in 2013 din germania.a platit taxa de mediu si am inteles ca ,conform legii o poate recupera .a fost la finante si a depus cerere insa a primit un raspuns cum ,ca nu pimeste banii decat daca daca are ceva hotarare.mia spus cineva ca ar trebui sa dea in judecata mai exact nu stiu pe cine.
saracu nu are cum sa isi plateasca avocat iar eu in momentul de fata nu il pot ajuta.
exista o cerere tip pe care o poate complecta si sa poata sa-si depuna singur actele pentru aceea recuperare.
si care ar fii pasii.
va multumesc.
buna tuturor,
am facut o prostie imensa ,da stiu sunt o mare fraiera dar asta e,i-am dat unei prietene fff bune zic eu cu,care am copilarit pe care am considerat-o sora mea bani imprumut este o suma destul de frumoasa.tot amana sa mii dea.acuma am ajuns la o intelegere dupa multe discutii si certuri .ne-am inteles ca mii da pana in 30 ian si vrea sa-mi dea o hartie la notar ca imi datoreaza suma respectiva si ca mii da pana in 30 ian.
as vrea sa ma sfatuiti si sa-mi spuneti ce o sa pot face cu aceea hartie in caz ca pana at nu imi returneaza suma respectiva
Răspuns la discuția Contract de comodat
ok .eu sunt proprietarul.se poate specifica in acel contract si chiria pe scaun nu?
:D
buna ziua,de curand mi-am deschis un slon de infrumusetare aici in comuna la noi mi-am gasit o fata ca,coafeza .amandoua avem pfa.pentru asi face coafeza actele cu punctul de lucru la mine are nevoie de un contract de comodat incheiat intre mine pfa si ea pfa.
am cautat pe net un model dar nu am gasit decat intre persoana fizica si pfa.
imi poate da cineva un model.
multumesc.
Răspuns la discuția Executare silita
i-am sunat insa ei imi zic ca se va trece la executare daca nu se plateste. ce pot ei sa zica alceva.eu intrebam sa stiu ca daca se plateste din datorie ddaca mai pot trimite ei actele la executor.eu nu am toti banii acuma si vroiam sa stiu ca daca platesc o parte salvez ceva.in cazul in care prietena mea care nu mai e prietena ma tot amana asa.
daca in astea 5 zile mai plateste ceva nu tot se mai poate executa silit.
cat timp poate dura toate astea .ea tot imi zice ca v-a plati insa deja vad ca ma minte nu stiu daca cu intentie sau nu stie ce sa mai zica.nu sttiu cum sa procedez nu vrreau sa ma trezesc cu executorul la poarta ca nu stiu ce sa fac.mi ca fac infarct si raman copii mei fara mama.asa fa o fapta buna sa ti se ntoarce zece rele.nu faceti niciodata prostia asta fratilor.nici pentru mama,fratele pt nimeni.asa se schimba omul pentru bani nici nu va dati seama.
buna ziua,as avea mai multe intrebari daca ma poate ajuta cineva.
amm o problema mai mare.in 2011 am girat apartamentul pentru o prietena din copilarie.nu avea probleme cu banii pe atunci si neavand ce sa gireze ea am fost de acord so ajut sa isi scoata un credit pentru asi depune un proiect ca sa faca ceva cu fonduri nerambursabile.nu am avut probleme pana acuma de 4 luni cand s-a intamplat ceva ca nu mai reuseste sa plateasca rata.cei de la firma de credit ma tot ameninta ca pune casa in executare silita.in 15 iulie a dus o parte din bani insa nu o rata.azi am primit acasa o somatie care imi zice ca daca in 5 zile nu se platesc datoriile at se incepe executarea silita.ce inseamna asta.cum se procedeaza nu am mai avut niciodata de a face cu asa ceva.doamne fereste nu vreau sa se ajunga acolo si nici prietena mea ma asigura ca va face tot posibilul sa nu se ajunga acolo.insa mi frica.#-o
nu stiu ce sa fac.va rog ajutati-ma cu sfaturi.
buna seara,as vrea sa stiu ce inseamna ,,,, -admite în parte atât cererea principală cât şi acţiunea reconvenţională-,,,explic mai jos despre ce ii vb.
acum 4 ani am luat in intretinere 2 batrani si am facut cu ei contract de vanzare cumparare pe casa fara clauza de intretinere aceasta ramanand doar verbal deoarece existau urmasi si nu am vrut sa ramanem pe afara dupa ce mor batranii.acum un an a aparut fata babei si a avut pretentii so tinem si pe ea.nefiind de acord a facut in asa fel incat sa ii faca pe batrani sa se certe cu noi si prin urmare nu au mai fost de acord sai mai intretinem.ne-au dat in judecata si au cerut anularea actului precizand ca au fost dusi in eroare si ca au platit tot ce leam facut.
noi am zis ca suntem de acord cu anularea contractului insa sa ne plateasca pentru cei 2 ani jumate de intretinere.am demonstrat ca iam intretinut cu martori si chiar si baba a recunoscut la interogatoriu ca a stiut ce a semnat si inclusiv ca iam intretinut bine .
pe 14,11,2012 sa dat rezolutia insa nu am primit nimic acasa.avocatul mia zis sa astept ca se face si motivarea si ca dureaza.
neavand rabdare mam uitat pe net am gasit cazul si la solutie scria ca:admite în parte atât cererea principală cât şi acţiunea reconvenţională.
as vrea daca se poate sami explicati ce inseamna solutia asta.

va multumesc.