avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Activitate vrm

Activitate vrm

Buna ziua,

M-am separat de sotul meu in urma cu 3 saptamanii. Am inceput si demersurile pentru divort, avocata urmeaza sa depuna dosarul.
Cand sa produs ruptura, sotul a fost socat, dar a reactionat civilizat. Am cazut de acord ca sa ramanem in relatii civilizate. De acum 3 sapatamanii si pana acum 2 zile, a tot incercat sa ne impacam. Cand a realizat, ca nu este cale de intoarcere a inceput cu amenintari. Ieri(29.04.2014), m-a amenintat cu moartea. A sunat-o si pe fiica mea in varsta de 16 ani, dar si pe mama si le-a spus acelasi lucru. O sa ma omoare si o sa se omoare si el. Nu am reusit sa inregistrez convorbiriile, in schimb am sms-urile trimise de catre el.
Din pacate avocata care ma reprezinta nu imi raspunde la telefon de 2 zile. Am platit avans din onorariu 500 lei, ramane ca pana la sfarsitul lunii Iunie sa-i platesc si restul de 1500 lei. Dosarul este deja intocmit, urma ca sa il depuna, de aprox. 2 saptamanii. Daca doresc sa renunt la serviciile dansei cum procedez?
Si ce ar trebuii sa fac, referitor la amenintarile sotului. Sa ma duc la politie cu telefonul si sa le arat sms-urile ca dovada si apoi sa depun o plangere impotriva lui?
Imi este frica ca o sa fie prea tarziu si o sa recurga la fapte.
Mentionez, ca are probleme cu alcoolul si in trecut a avut si iesirii violente.

Va multumesc anticipat, pentru sfat!
Răspuns la discuția Separare - divort
Mulumesc frumos, pentru sfat!
Buna ziua,

Doresc sa ma separ de sotul meu. Cauzele sunt multiple: violenta fizica si verbala, lipsa de comunicare( inchide orice cale de dialog), alcolul si jocurile de noroc, lipsa de respect(reciproc), etc.
Avem un copil minor in varsta de 16 ani.
Sunt decisa sa fac acest pas de foarte mult timp insa imi este frica din cauza reactiei care o va avea. Nu se asteapta sa fac acest demers.
Am pus in tema prietenii, parintii mei, rudele lui, am anuntat si la locul de munca si inclusiv copilul stie. Urmeaza sa ma mut cu mama.
Nu stiu cum sa-i spun, imi este frica. M-am gandit ca sa ma mut pur si simplu si sa il anunt telefonic, dar tot o sa trebuiasca sa ne intalnim intr-un final. Primul pas este foarte greu de facut pt ca nu este o persoana rationala. Imi este frica pt. siguranta mea( stiu ca o sa ma urmareasca). Trebuie sa fac sesizare la politie doar in momentul in care ma ataca, dar sa nu fie prea tarziu. Nu stiu ce trebuie facut pe cale legala si nu numai..
Cum ar trebuii sa procedez?
Mentionez ca nu imi permit din pacate un avocat, din cauze lesne de inteles.

Va multumesc anticipat, pentru sfaturi

Buna ziua,

Lucrez la o firma din domeniul media si sunt agent vanzari(prin telefon). Am salariul de 800 lei + comision din vanzari. In contractul individual de munca sunt trecuta doar cu salariul minim, fara venitul din comision. Eu personal in momentul in care am fost angajata, nu am fost de acord cu aceasta decizie (de a trecece doar salariul), pentru ca stiam ca sunt in dezavantaj neavand un temei legal in caz de probleme ( probleme care din pacate au aparut)
In ultima perioada aceasta firma are probleme financiare.
1 - Salariile le luam cu intarziere de 8 - 12 zile, fata de data normala stabilita. Pana aici sa spun ca inteleg situatia, dar problema este ca nu a mai fost platit comisionul ( ori acei bani chiar mi se cuvin si ca orice om ma bazez pe ei, chiar daca legal acestia nu sunt trecuti in contractul de munca).
Ce ar trebui sa fac ca sa pot sa-mi primesc si comisionul?
2 - Ne obliga ca timp de 1 luna jumate sa stam in concediu fara plata, dar in acelasi timp sa lucram de acasa. Explicatia lor este urmatoarea: ''ca sa avem bani sa va dam comisioanele si restul de bani din salarii"!!!!
3 - Conducerea incerca sa ne faca sa venim noi cu initiativa de a ne da demisia. Eu nu doresc sa plec cu demisie ci sa ma scoata in somaj.( Daca am norocul sa-mi gasesc de munca atunci sunt prima care i-mi voi depune demisia)
Nu am fost pusa nici o data in situtia de a ma ruga de cineva sa-mi dea bani cuveniti( chiar ma simnt penibil si sunt plina de frustari).
Ce trebuie sa fac, cum sa actionez? Este legal cum procedeaza acestia?

Am intrat in concediu din data de 20 iulie si reluam activitatea oficial la 1 septembrie.
Vreau sa va mai scriu, ca inante de a intra in concediu fara plata, acestia ne-au promis ca o sa primim toti banii la timp,inclusiv comisionele. Au dat salariile(lichidarea), urmeaza sa luam avansul la sfarsitul lunii. Dar pentru comisioane au spus ca nu mai au bani si ca sa muncesc ( sa fac vanzare) de acasa ca sa poata sa-mi dea comisionul.
Invoca tot felul de scuze si ca ar trebuii sa-i intelegem asa cum ne inteleg si ei pe noi!!!

Ce sa fac?
va multumesc mult pentru informatii!
Buna ziua!
Am postat si ieri o intrebare dar nu am fost destul de explicita(defapt persoana care ma rugat sa postez intrebarea nu sa exprimat corect)
Deci:daca in anul 2010 nu figureaza ca angajat si nici nu are venituri trebuie sa completeze tot declaratia 200 sau alt ceva?Specific ca in anul 2011 este angajat si doreste sa faca un credit la banca iar banca i-a cerut defapt fisa fiscala,pe 2010.A doua intrebare este:fisa fiscala si declaratia 200 sunt acelasi lucru? Pun aceasta intrebare pt.ca daca nu figureaza ca angajat in anul 2010 am inteles ca nu apare cu fisa fiscala!!??Scuze dar nu prea inteleg..#-o
A treia intrebare:daca trebuie sa completeze declaratia 200
ce anume trebuie sa bifeze sau pur si simplu o da goala?:">
Si am inteles ca acea declaratie se elibereaza dupa 20 de zile!
Dansul are nevoie sa i se acorde acel credit urgent;nu se poate face ceva in acest sens?(probleme de sanatate copil).Adica sa dea o declaratie pe proprie raspundere celor de la banca (asta pana se elibereaza acea declaratie ...daca trebuie acea declaratie!!!!!!!! )
Va multumesc anticipat
Discuție fisa fiscala(2)
Buna ziua!
Am aflat ca daca nu figurezi ca angajat intr-un an (exp.2010) nu vei primii fisa fiscala.
Anul acesta figurez ca angajat dar imi trebuie pentru banca o declaratie ca nu am lucrat.Cei de la banca mi-au spus ca trebuie sa ma duc la administratia financiara si sa rezolv acolo!
locuiesc in sectorul 2 (mosilor) si nu stiu unde trebuie sa ma duc (adresa)stiu ca au mai multe sedii!

buna ziua!
fisa fiscala pe 2010 de unde pot sa o ridic ,daca nu am fost angajat in decursul perioadei 2009- decembrie 2010?
fisa fiscala de la ultimul loc de munca o am (pana la data incetarii activitatii 28 02 2009)
daca a fost trimisa prin posta dar nu a ajuns in poseia mea pot sa mai cer alta fisa?
specific ca anul acesta figurez ca angajat din luna martie!
imi trebuie fisa fiscala urgent si cu riscul de a ma repeta de unde o ridic si ce acte trebuie sa prezint?
in cat timp se elibereaza?
va multumesc anticipat!:D
Discuție carte de munca
buna ziua , ma numesc vrm si sunt din capitala.
in prezent lucrez in complexul comercial dragonul rosu (nr.1)la un stand cu imbracaminte pentru copii(marfa de turcia).administratorul firmei este o doamna de nationalitate romana casatorita cu un cetatean palestinian.
problema este urmatoarea.......in luna decembrie am fost angajata la aceasta firma de <<proba>>urmand ca in luna ianuarie sa ii aduc actele pentru cartea de munca (specific ca am carte de munca format electronic),i-am adus actele iar spre sfarsitul luni ianuarie sa imi aduca contractul de munca.Acest lucru nu sa intamplat nici pana in ziua de astazi(specific ca in situatia mea mai sunt si alti 2 colegi),celorlalti colegi le-a adus contractele iar la cei doi care nu au contracte ia pus sa semneze protectia munci(pe mine excluzandu-ma)
cum pot sa aflu daca intradevar am carte de munca cum spune administratora ? ce trebuie sa fac ca sa aflu?cum pot sa depun plangere daca este cazul?
sunt din Bucuresti vreau sa stiu ce anume trebuie sa fac daca nu mai am numerele de inmatriculare de la o masina adusa din import(second hand)
precizez ca masina a avut primele numere rosii pe numele altei persoane(de la Timisoara).
acum nu mai stiu daca a fost adusa pe platforma sau cu numerele din Austria(si *normal* cum sunt o fata desteapta am pierdut nr de telefon al persoanei de la care am luat masina)
nu am stiut cand am facut contractul de vanzare cumparare ca mai trebuie si chestiunea acesta #-o
este pentru prima data cand cumpar o masina adusa din afara:(,iar prietenii mei cei inteligenti nu au stiut sa-mi spuna si acest lucruX-(
ce trebuie sa fac daca nu reusesc sa dau de persoana de la care am luat masina?!:(