Am depus notificare in termen cfr. L10/2001 prin care ceream despagubiri in bani pt un imobil nationalizat.
La data respectiva L10/2001 nu-mi permitea sa cer in natura imobilul, intrucat in el functioneaza o institutie a statului.
Cfr. L247/2005 pot cere restituirea in natura .
intrebare - EXISTA termen pt aceasta modificare a cererii mele?
Confr. Codului Fiscal
Alte venituri ale persoanelor fizice nerezidente
Art. 89. - (1) Persoanele fizice nerezidente, care obţin alte venituri decât cele prevăzute la art. 87, 88 şi la titlul V, datorează impozit potrivit reglementărilor prezentului titlu.
(2) Veniturile supuse impunerii, din categoriile prevăzute la alin. (1), se determină pe fiecare sursă, potrivit regulilor specifice fiecărei categorii de venit, impozitul fiind final.
(3) Cu excepţia plăţii impozitului pe venit prin reţinere la sursă, contribuabilii persoane fizice nerezidente, care realizează venituri din România, potrivit prezentului titlu, au obligaţia să declare şi să plătească impozitul corespunzător fiecărei surse de venit, direct sau printr-un reprezentant fiscal. __________
Articolul a fost modificat prin art. I pct. 2 din O.U.G. nr. 138/2004.
A din motive obiective nu poate cumpara un apartamentul pe numele lui, asa ca mama devine cumparator iar A procurator de fonduri, iar in actul de v-c mai apare si fraza "A donez mamei mele suma de X lei la data autentificarii,suma ce reprezinta valoarea vanzarii"
Mama moare, moare si A care lasa testament unei terte persoane, neavand copii.
Dar, fratele lui A cere 1/2 din apartament ca mostenitor al mamei.
Actul de v-c a fost acum 30 de ani, iar pe perioada vietii numai A a locuit in apartament.
Pot considera donatie deghizata?
Mostenitorul testamentar poate cere anularea donatiei?
Fratele lui A POATE cere 1/2 din ap.?, - eu zic ca numai dupa achitarea cotra valorii jumatatii ACTUALIZATE ?
Apartamenul nu are cadastru facut - mostenitorul testamentar poate trece in cartea funciara privilegiul procuratorului de fonduri.
E vre-un termen - tinand cont ca procuratorul de fonduri este fiul pt mama.
Mostenitorul testamentar este fratele meu.
Ce ma sfatuiti sa fac?
A din motive obiective nu poate cumpara un apartamentul pe numele lui, asa ca mama devine cumparator iar A procurator de fonduri, iar in actul de v-c mai apare si fraza "A donez mamei mele suma de X lei la data autentificarii,suma ce reprezinta valoarea vanzarii"
Mama moare, moare si A care lasa testament unei terte persoane, neavand copii.
Dar, fratele lui A cere 1/2 din apartament ca mostenitor al mamei.
Actul de v-c a fost acum 30 de ani, iar pe perioada vietii numai A a locuit in apartament.
Pot considera donatie deghizata?
Mostenitorul poate cere anularea donatiei?
Fratele lui A poate cere 1/2 din ap., dar numai dupa achitarea cotra valorii jumatatii?
Ce ma sfatuiti sa fac?
Eu zic sa astepti pana in 2007, cand intra in vigoare Lege nr. 343 din 17/07/2006
Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 662 din 01/08/2006
Intrare in vigoare: 01/01/2007
pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal
Publicat în 01/08/2006
lege care anuleaza taxa de timbru , ramanad numai onorariul notarului.