Am un credit pe numele meu facut in 2007,platit din el dar la un moment dat din diverse motive nu a mai fost platit.Am mai primit somatii de plata dar atat...astazi am primit o instiintare de poprire pe salariu iar aici scrie ca am de plata de 3 ori mai mult decat suma initiala plus cheltuieli de judecata.Creditul este facut in 2007,iar dosarul de executare dateaza din 2013 si abia in 2017 am primit poprirea.Cum vine asta?Indrumati-ma!Ce pot face?
Buna ziua!Mi s-a infiintat poprire pe salariu de la Anaf.Intrebarea mea este:daca platesc o parte din suma respectiva mi se ridica poprirea?
Adeverinte de vechime imi trebuiesc de la toti angajatorii la care am lucrat?Nu am carnet de munca doar contractele.Pot scoate de la fortele de munca ceva care sa ateste cata vechime totala am in munca?Si inca o intrebare am:daca am avut un contract inregistrat la itm bucuresti dar punctul de lucru a fost in buzau si eu mi-am desfasurat activitatea si am domiciliul in Buzau,imi apare si la itm buzau acest contract?
As dori sa stiu daca actele pentru somaj trebuiesc duse si in original,ma refer la diploma mea de bacalaureat pe care inca nu am ridicat-o de la facultatea unde am fost inscrisa,am doar o copie dupa ea.Si ma intereseaza si ce acte imi trebuiesc pentru a arata ce vechime am in munca,deoarece nu am carnetul de munca propriu zis,am fost angajata doar cu contract si am inteles ca imi trebuie adeverinta de vechime de la fostii angajatori care sa ateste vechimea totala in munca nu numai la ultimul loc de munca
In contract nu este prevazut acest lucru dar este specificat in preaviz ca mi se va acorda un salariu compensatoriu echivalent cu venitul net pe o luna,iar cand au venit cu preavizul mi-au spus ca salariul acela compensatoriu de care scrie in el este cel care mi se da pentru perioada de preaviz,ceea ce nu mi s-a parut corect pentru ca eu muncesc perioada asta,chiar si pentru 4 ore si in lege scrie ca asta nu afecteaza drepturile salariale,deci trebuie sa ma plateasca normal.Iar acel salariu compensatoriu sa vina in plus.
Cum sa fac acum sa ii fac sa imi dea si salariul acela compensatoriu din moment ce ei mi-au zis ca este cel care mi se da pentru preaviz?
Buna ziua!Am fost concediata din motive ce nu tin de persoana mea,mi s-a desfiintat postul.Mi s-a dat preavizul de 20 de zile si in el scrie si de salariul compensatoriu.Cand mi s-a adus preavizul mi s-a spus ca salariul acela compensatoriu este acelasi cu salariul pe care il iau pentru perioada de preaviz.Este adevarat sau incearca sa ma pacaleasca?Mentionez ca in perioada de preaviz voi lucra intr-adevar cate 4 ore.
Buna ziua!Eu detin Intreprindere Individuala si de la Finante mi s-a zis ca trebuie sa am Registru unic de control,Registru de incasari si plati si Registru de Inventar si bineinteles Nir.Eu imi tin singura contabilitatea dar problema este ca nu stiu ce sa fac cu Registru de Inventar din moment ce o prietena contabila mi-a spus ca nu imi trebuie iar eu zet-urile si platile pe care le fac le trec in registru jurnal de incasari si plati.Am avut control de la finante si au zis ca ei nu au mai vazut casa de marcat cu o singura rola(pentru ca dinaia avem),casa o aveam in regula adik suma din sertar coincidea cu ce era pe casa de marcat,pana aici nicio problema.Apoi ne-au cerut nir-ul si eu aveam toate actele acasa pentru ca acolo le fac ,vroiau sa ne dea amenda dar in final ne-au iertat insa nu si-au trecut vizita in registru unic de control.Nu trebuiau sa completeze acolo ca au fost in control?
Am lucrat 1 an de zile la o firma care apoi si-a inchis punctul de lucru.Pe data de 28 octombrie s-a incheiat contractul iar pe data de 30 noiembrie mi s-a inregistrat alt contract de munca la itm deoarece m-am angajat in alta parte.Intrebarea mea este unde pot plati cotizatia pentru luna in care am fost fara loc de munca,pentru a avea continuitate?Mentionez faptul ca am avut dreptul la somaj dar nu am apucat sa depun actele deoarece angajatorii ne-au trimis tarziu decizia de desfacere a contractului de munca.Multumesc mult!
Multumesc mult!Mi-ati fost de mare ajutor.