Buna ziua. Care este legea care reglementeaza functionarea Biroului de credit? Mai exact ma intereseaza cadrul legal care reglementeaza modul in care se fac raportarile la aceasta institutie si cine are calitatea de a face aceste raportari.
Buna ziua. În anul 2013 am luat un credit de la TBI pe care nu l-am mai achitat. În 2014 s-a încuviinţat exectuarea silită, care a fost demarată efectiv, prin poprire în octombrie 2016. În aprilie 2017 TBI cesionează creanţa către EOS KSI, executarea fiind continuată şi finalizată cu acest creditor. Datoria a fost raportată la Biroul de Credit, până în mai 2017 de TBI. În 04.12.2018, deşi nu mai avea calitate de creditor, TBI face o actualizare a contului (nu ştiu în ce a constat, în raportul de la BC scrie doar actualizare). Întrebarea este dacă TBI mai avea dreptul să facă această actualizare, din moment de nu mai era creditor şi dacă această actualizare este nelegală, cum se poate şterge din Biroul de Credit? Având în vedere că tremenul de 4 ani de păstrare în BC curge de la data ultimei actualizări, mă afectează. Mulţumesc.
Bună seara. Voi încerca să expun situația cât mai pe scurt. În anul 2014 bunica mea, bolnavă de Altzhaimer, a fost internată într-un azil de stat, Am vizitat-o timp de doi ani mai des, iar în ultimii doi doar de Paști și Crăciun. Acum cateva zile, mergând la ea, am aflat că în luna octombrie a fost transferată la alt centru, lucru care nu mi-a fost adus la cunotință, iar la 10 zile de la transfer a decedat. Nu am fost înștiințată de deces, bunica fiind înhumată la cimitirul Stăulești II. Toată situația este pentru mine tulburătoare, noi având loc pentru înhumare și aș vrea să știu care ar fi pașii pentru angajarea răspunderii celor vinovați. Menționez că la internare s-a încheiat un contract cu centrul de asistență, anterior s-a efectuat la noi acasă o anchetă socială, bunica locuind cu mine și familia mea, iar în dosarul ei exista clar mențiunea că eu, nepoată de fiică, sunt singura rudă. Nu cred că s-a făcut o verificare cu privire la rudele defunctei, dacă s-ar fi făcut prin organele de poliție, au locuiesc la adresa din cartea de identitate valabilă. Aș vrea să știu cum pot să obțin dosarul ei de la centrul de asistență unde a fost internată, dovada eforturilor de identificare a rudelor și rezultatul acestora, circumstanțele decesului (cel mai probabil naturale având 88 ani). Mă aflu în situația de a deshuma bunica pentru a o putea înhuma în locul familiei și nu am nici măcar certificatul de deces al acesteia. Mulțumesc.
Buna seara. Întrebarea pe care o adresez este legata de comunicarea actelor de procedură în cadrul executării silite. este legala comunicarea actului la domiciliul din cartea de identitate la care însă nu mai locuiesc? Mai precis am vândut apartamentul unde am în cartea de identitate domiciliul fără a schimba pe noul domiciliu. Am predat apartamentul la data care este menționată în contractul de vânzare, acolo locuind altă persoană. Am primit comunicări ale înființarii popririi la acea adresă, manțiunea curierului fiind că nu s-a găsit destinatarul și s-a depus la cutia poștală. E legală comunicarea?
Buna ziua. Aș dori sa stiu cum se calculeaza cuantumul brut al indemnizatiei de concediu medical (la care se va aplica cota de 25 % penru CAS), daca angajatul a realizat in ultimele 6 luni un venit brut de 7155 lei lunar (7155x6) și are concediu medical 5 zile cod 06, 100%, urgenta chirurgicala. Multumesc.
Buna seara. ma confrunt cu urmatoarea problemă: am primit de la DITL sector 5 o somatie de plata a unei amenzi auto, pe numele si al meu si al sotului, continand CNP-ul lui. Noi nu deținem în prezent o mașina, iar soțul nu a avut niciodată permis de conducere. Ce ar trebui sa fac sa se anuleze această datorie?
Buna seara. Va rog sa ma ajutati cu o situatie. S-a pornit impotriva mea executarea silita prin poprire a unei creante prescrise. Am formulat contestatie prin care am invocat exceptia prescriptiei ai am solicitat anularea executarii si intoarcerea executarii, instanta admitand actiunea si desfintand executarea, dar respingand intoarcerea executarii cu motivarea ca nu s-a facut dovada platilor in contul executorului. sentinta a ramas definitiva prin neapelare. Intrebarea este daca mai pot face ceva sa recuperez sumele executate silit? Multumesc.
Concediul de crestere copil inceteaza incepand cu ziua in care realizati venituri impozabile.Daca incepeti intr-o parte in noiembrie ,nu beneficiati in continuare de CIC, indemmnizatia sistandu-se.