avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Activitate lilianacatana

Activitate lilianacatana

Perioada de proba scri în contract ca e de 90 de zile, dar ca este angajat pe o perioada nedeterminata și dacă vroia sa l concedieze de ce nu a făcut o înainte sa fie anunțată ca e la spital cu piciorul rupt? și de ce ia mai dat adeverință de salariat.? Pe 13 ii da adeverință de salariat pt spital și pe 15 îl concediază, iar el este tot spitalizat așteptând sa fie operat.

Art 31 aliniat 3
Cornel Vasile a scris:

Cu ce articol i-a incetat c.i.m.?

Bună ziua. În urma cu o luna jumătate nepotul meu sa angajat, cu contract de munca, acum doua săptămâni a căzut în fata unui magazin a alunecat pe gheata și și a rupt piciorul de la genunchi, a venit ambulanță și la dus la urgenta a fost transportat de urgenta la Târgoviște. La spital i sa cerut adeverință de salariat, pe care bineînțeles a primit o,, după trei zile medici au hotărât ca trebuie trimis la București pentru alte investigați, osul era rupt rău.. La o săptămână a primit acasă prin posta încheierea contractului de munca. Întrebarea mea este avea dreptul sa l concedieze având în vedere ca el încă este în spital în ghips? Va mulțumesc.
Bună ziua. Fica mea a împlinit 18 ani în iulie, din luna august nu a mai primit nimic. În septembrie la începutul clasei a12a a depus cererea de acordare a alocației, (nu are întreruperi sau repetare a anului școlar) nici pana astăzi 22 noiembrie 2019(cererea a fost depusa în septembrie 2019)nu a primit alocația. As dori sa știu ce trebuie făcut? Mulțumesc.
da am chemat politia,am dat o declaratie,dar ,politistul a inceput sa ma intimideze spunand ca daca scrie ca ma batut e caz penal si ca daca ii da anenda tot copii sufera ca va plati din bani nostri,asa ca a scris in declaratie ca decat ne am certat(RELATI POLITIE RUDELE SOTULUI)specific a scris ,eu numa am semnat.nu am primit nici o copie nici un nr de inregistrare.dar apelul e facut la112.
nu am nici un certificat de la medic pentru ca loviturile au fost fara semne (pumni in cap)si nu am mers la iml,de plecat cu fetele chiar nu am unde,eventual sa inchiriez undeva si sa plec,de dat afara pe el nu cred ca se poate pentru ca actele sunt pe numele lui.Va multumesc.
Va multumesc pentru sfat,dar eu nu am cum sa pun doi martori ,nu am de unde pentru ca singuri martori sunt cei din familia lui ,ei nu au prieteni sau vecini ,ei nu accepta sa stie lume ce se intampla in casa,credeti ca familia lui va dori sa se puna martor pentru mine,singurul meu martor ocular e fica noastra in varsta de 14 ani .Va multumesc.
Buna seara!sunt casatorita de 15 ani ,am 45 de ani si doua fete de14 respectiv3 ani.sunt casatorita legitim .in urma cu ceva ani am cumparat un teren de la socri mei,terenul este gard in gard cu ei,actele s au facut doar pe numele sotului,apoi am inceput constructia casei,dupa ce ne am mutat a inceput sau mai bine spus a degenerat scandalul acuma nu numai ca eram o femeie usoara dar mai stau si in casa lui (asa ma considera el)ca el e propietar in fine mai nou a inceput sa ma goneasca din casa sa plec si sa plec dar...fara unul din copii adica fara cea mica de aproape 3 ani .scandal cearta gonit in prezenta copiilor bataie etc tot tacmul cu jgniri cu injuraturi.INTREBAREA MEA :CUM POT PLECA DIN CASA, LEGAL, FARA A MA DA IN PARASIRE DE DOMICILIU, CU AMBELE FIICE??VA ROG DIN SUFLET INVATATI MA CE SA FAC SI CUM LEGAL.VA MULTUMESC
Sunt mama unei eleve in clasa aIVa si matusa unei eleve in clasa I a ,de ceva timp ne este interzis parintilor sa mergem cu copii la scoala dimineata si sa mergem la terminarea cursurilor sa i luam,motivul asa prevede regulamentul scolar.Ma intreb ca parinte este legal?oare nu am dreptul sa mi i au copilul de la scoala ,trebuie sa l astept la poarta? specific in aceasta scoala nu exista pasnici sau altceva la poarta scoli,si ca sa poti intra la sfarsitul orelor sau daca copilului ii este rau trbuie sa cauti profesorul de serviciu si sa ceri aprobarea de a intra in scoala.As vrea sa stiu si eu ,daca eu ca parinte vreau sa asist la o ora a copilului meu cu acordul invatatorului POT???pentru ca in scoala asta toate regulile sunt facute de invatatorul metodist si daca parinti nu sunt deacord cu una din reguli domnul metodist trece la planul B le interzice invatatorilor sa tina legatura sau sa dea voie parintilor sa vina la scoala.si asta este doar una din neregulile facute in aceasta scoala....Cu mii de multumiri !!!Astept raspunsul dumneavoastra...
Răspuns la discuția gonita din casa de sot
pentru ca pentru mine cel mai important lucru e copilul meu si nu avem unde sa locuim fetita mea nu poate sta fara mine......nu o pot tine pe strada.si acolo invata acolo si a facut prieteni ,noi am stat pana acum doi cu chirie acum doi ani am reusi sa facem o camera si ne am mutat....intelegeti?..pentru un copil e foarte greu sa l muti de colo colo.