avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Activitate raac15

Activitate raac15

Buna ziua. Sunt functionar public, clasa III gradul superior si indeplinesc conditiile pentru promovarea in clasa I. Avand in vedere noul Cod Administrativ, promovarea in clasa I se face cu pastrarea gradului detinut, adica voi fi clasa I gradul superior, sau in urma promovarii devin clasa I gradul asistent? Multumesc.
Multumesc pentru raspuns. O seara buna.
Buna ziua. Va rog sa imi spuneti, in cazul in care un functioar public promoveaza de pe clasa III pe clasa I si noul salar de incadrare este mai mic decat cel detinut, el ramane cu salarul mai mare? Care este baza legala pentru aceasta situatie? Multumesc
Buna ziua. Sunt functionar public si la fisa postului mi s-au adus completari cu atributii pentru care nu am pregatire profesionala necesara, eu am studii medii iar atributiile de serviciu sunt in domeniul contabilitate - salarizare. Vreau sa stiu daca pot refuza sa semnez fisa si, daca angajatorul poate sa imi dea atributii pentru care nu sunt calificata. Multumesc.
Buna ziua. Eu lucrez in cadrul compartimentului salarizare si din codul fiscal art 77 alin. 4 eu inteleg ca incepand cu ianuarie 2016 deducerea suplimentara acordata pentru copii minori se atribuie ambilor parinti, diferit de anul 2015 cand era valabil doar pentru unul dintr ei. Va rog sa imi spuneti daca este corect, sau se atribuie doar unui parinte fiind necesar sa aduca de la sot/sotie adeverinta ca acesta nu beneficiaza si el. Multumesc.
Buna ziua. Stiu ca de la 01.01.2015 salariul minim este de 975 lei. Va rog sa imi spuneti cand stabilesc salariul de incadrare al unui salariat care are vechime de 10%, salariul lui va fi 975 la care se adauga sporul, sau in 975 este inclus deja sporul de vechime. Vorbesc despre un functionar public. Multumesc.
Buna ziua. Am absolvit Facultatea de Stiinte Juridice si Administrative, specializarea administratie publica, sunt functionar public, va rog sa imi spuneti ce functii conform COR pot ocupa cu aceasta diploma, consilier, inspector? Multumesc
AM REVENIT LA SERVICIU DUPA 2 ANI DE CONCEDIU PENTRU CRESTEREA COPILULUI SI MI S/A SPUS CA ACEASTA PERIOADA NU SE IA IN CALCUL PENTRU SPORUL DE VECHIME DEOARECE NU EXISTA NICI O LEGE CARE SA PREVADA ACEST LUCRU. TOTU
SI NU AU STIUT SA IMI SPUNA NICI IN BAZA CAREI LEGI NU IMI RECUNOSC CEI DOI ANI. CUM ESTE CORECT SI CARE ESTE LEGEA IN VIGOARE PENTRU CAZUL MEU?