avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1103 soluții astăzi
Forum Activitate Roxanaci

Activitate Roxanaci

Răspuns la discuția conflict de interese?
Doamna, Dvs. sunteti ingrijorata de integritatea functionarilor publici in general sau vreti sa va razbunati pe amanta in particular? Cred ca sotul Dvs. e principalul vinovat in povestea asta. Nu numai ca faceti tam tam, dar il faceti intr-un mod periculos. Poate va acuza de calomnie.
Răspuns la discuția Vizitare minor de catre tata
In primul rand, multumesc tuturor pentru sfaturi. Am pornit actiunea pentru drepturile de vizitare, cerand "standardul", adica: 2 weekend-uri pe luna (de Vineri seara pana Duminica seara), Craciun sau Paste, 1 luna vara si 1 saptamana iarna. Mama fetitei a depus intampinare in care solicita, pe langa scurtarea programului de mai sus (ex. weekend doar Sambata-Duminica, 2 saptamani vara etc) si urmatoarele lucruri:
- vara sa plecam OBLIGATORIU cu fetita din Bucuresti cele 2 saptamani;
- in weekend: sa mergem OBLIGATORIU la teatru si inot/pationar etc.

Cu alte cuvinte, a solicitat un control aproape absolut a modului in care tatal copilului isi petrece timpul cu fetita.
Ati mai auzit de asemenea cerinte? Sunt legale? Cum estimati ca va reactiona judecatorul (va fi infatisare in Mai).

Multumesc mult.
Răspuns la discuția program de vizita facut abuziv???
Succes, doamna Iulia. Ne auzim ;)
Răspuns la discuția program de vizita facut abuziv???
Doamna Iulia, nu m-ati inteles. Eu sunt de partea Dvs., dar joc rolul "avocatului diavolului". Incercam sa va ajut sa va concentrati pe adevarata problema, care este interesul copilului, si nu concubina. Nu sunt de partea sotului, inteleg ca e mai putin decat adecvat sa fie tata :( Va sustin din tot sufletul.
Răspuns la discuția program de vizita facut abuziv???
Deci concubina otraveste copilul? Q.E.D.
Răspuns la discuția program de vizita facut abuziv???
Doamna Iulia, va cred pe cuvant ca sunteti, atat Dvs. cat si copilul, intr-o situatie neplacuta din cauza comportamentului fostului Dvs. sot. Pentru a proteja interesul copilului, cred ca ati putea solicita, avand in vedere varsta frageda, vizitarea numai la domiciliul Dvs. Nu cred insa ca este corect ca Dvs sa va erijati in postura de "directoare" a vietii fostului Dvs. sot. "Concubina" de azi poate deveni sotia lui de maine, iar fiul acesteia, fiul lui vitreg. Ce veti face atunci? Veti solicita interdictie la sotie? Veti solicita ca tatal copilului Dvs sa nu il duca pe acesta acasa unde sunt sotia si fiul vitreg? Cred ca este traumatizanta situatia, dar faceti un efort si incercati sa delimitati exact care este cu adevarat interesul copilului Dvs.
@gi_jane2: Doamna, ce inseamna "pe iarna e cam mult". Limiteaza legislatia sau practica judiciara perioada de vizita pe durata iernii?
Răspuns la discuția program de vizita facut abuziv???
Doamna, pe Dvs. va deranjeaza cu adevarat faptul ca tatal merge la gradinita sa petreaca mai mult timp cu propriul copil sau faptul ca merge cu ceea ce numiti Dvs. "concubina"? Eu nu cred ca un copil de varsta gradinitei constientizeaza exact cine este "femeia respectiva", cum o numiti Dvs., daca Dvs. nu faceti un caz din asta. Daca ii dovediti tatalui ca deranjeaza copilul si poate ii oferiti mai mult timp impreuna cu acesta, poate nu ar fi nevoie sa mearga la gradinita.
@eu.ro.lex: Imi permit sa nu fiu de acord cu Dvs. Custodia unica induce uneori parintelui care o detine un comportament "de monopol" asupra copilului. Drepturile celuilalt parinte sunt fie ignorate, fie devin obiectul unei "favori personale". Cum va sustineti afirmatia ca o custodie comuna NU ar fi in interesul copilului?
Domnule Daponte, de la ce ati scris Dvs pana la "eu l-am facut, eu il omor", sintagma de mare voga in societatea romaneasca, nu mai e decat un pas...Din pacate. O sustin moral pe doamna care a deschis topic-ul, probabil ca ii e foarte greu sa fie abuzata moral chiar de mama dansei.