firma pentru care lucrez avea o creanta de recuperat de la o alta firma care este in lichidare acum. ce putem face sa ne recuperam creanta care este destul de mare?exista vreo posibilitate?
am nevoie de lamuriri: povestea e asa: firma mea a fost data in judecata pe o somatie de plata si inainte cu 3 zile de primul termen noi am achitat datoria printr-un ordin de plata.l-am trimis pe fax iar ei ne-au trimis renuntarea la actiune tot pe fax. au spus ca o trimit prin posta si la judecatorie.
numai ca noi am primit o noua citatie pt un nou termen si juristul firmei reclamante mi-a spus ca au trimis renuntarea prin posta cu confirmare de primire, dar nu au primit inca aceasta confirmare.
si m-a sfatuit sa ma duc eu in instanta la urmatorul termen cu copie de pe ordinul de plata cu care am achitat si cu copia de pe renuntare care am primit-o noi.
eu ma duc dar nu stiu cum sa procedez.
fac intampinare sau ma duc pur si simplu cu dovezile mele si le pun pe masa la judecator cand e cazul?
daca fac intampinare cu ce articol motivez in drept, cu art 5 din Ordonanta 5/2001 sau cu vreun articol din c proc civ?
si apropo, fiind vorba de un contract comercial somatia de plata nu trebuia depusa la tribunal?
:)):)):))
cam asta a fost reactia cand am vazut cine mi-a raspuns...multumesc...a mia oara....
dar nu asta era problema.sa presupunem ca avem si apartamentul nostru si parintii mei mi-l doneaza pe al lor ca e mai mare. ne mutam si la un interval divortam.intra apartamentul donat la masa bunurilor partajabile?
as vrea sa ma lamuresc si eu o data pentru totdeauna !sa zicem ca
avem urmatoarea situatie: eu casatorita ; in timpul casatoriei parintii mei imi doneaza un apartament. daca ulterior divortez, apartamentul se considera bun comun?intra in masa partajabila?daca da , de ce? daca nu de ce?
mai oamenilor, atunci de ce si un avocat si un magistrat mi-au spus ca daca ambele parti isi dau acordul si semneaza, aditionalul e perfect valabil? nu inteleg? e ceva ce ne scapa noua?
mi-au spus clar:" e un acord de vointa al ambelor parti si atunci e valabil in instanta":-/