Pe perioada desfasurarii unui proces civil de partaj bunuri comune,una din parti a cumparat cota parte apartinand altei parti,pentru a-si crea un avantaj la partajarea finala.
Este legal contractul de v-c incheiat la notar,atat timp cat nu s-a intocmit nici cadastru nici CF?
In baza art.907 si urmatoarele din CC,intentionez sa promovez o actiune pentru modificarea/rectificarea unei CF care a fost intocmita fara respectarea hotararii judecatoresti definitive pronuntata intr-un dosar de iesire din indiviziune.
Mai concret,una din parti a solicitat desfiintrea unei CF,a partajat in doua suprafata respectiva si s-au creat alte doua CF,dar fara sa se respecte limitele si hotarele din planul creat de expertul judiciar, Intrebarea se refera la un aspect procedural: pe cine chem in instanta? OCPI-ul care a avizat lucrarea persoana care a solicitat inscrierea,persoanele care figureaza ca proprietari in indiviziune,sau pe toti ?
Va multumesc.
In urma unui partaj si a unei expertize tehnice judiciare,Instanta a atribuit suprafete de teren la 3 parti,pe baza unei propuneri de lotizare facuta de expert.
Decizia a ramas definitiva prin respingerea recursurilor.
Suprafata partajata a avut initial 7 parcele dobandite in moduri diferite(mosteniri,uzucapiune,cumparari),dar au fost compacte,in interiorul unei singure incinte.
Conform DC si a expertizei,loturile atribuite se suprapun pe parcelele initiale.
Pentru intabularea fiecarui lot atribuit,am inteles ca se apeleaza la un cadastrist autorizat,care trebuie sa dezmembreze parcelele initiale conform delimitarii din expertiza.
La atribuire,trebuie sa respecte hotarele din planul expertizei.
Nerespectarea DC si a Planului de atribuire de catre cadastrist si admiterea documentatiei de catre OCPI,pot fi chestiuni de natura penala?Cadastristul si registratorul de la OCPI nu au respectat o DC definitiva! La ce articol din CPenal s-ar incadra?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Va mulțumesc. Dar trebuie să mă încadrez în intervalul 11-13?
Sunt expert evaluator,am 69 ani,dar activez cu succes ca PFA.
Intrebare: conform pct.1 din declaratie,in interes profesional,pot sa ma deplasez si in afara intervalului orar 11-13?. Culegerea de date si deplasarea pot dura mai mult de 2ore.
In afara de Declaratie,mai trebuie vre-un document pentru a demonstra ca sunt PFA? Politistii sunt greu de convins!
Va multumesc.
Ce inseamna "Amână pronunţarea la data de 08.04.2020. Pronunţarea se va face prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei"?
Adica primim pronuntarea acasa,inclusiv motivarea?
Va multumesc.
Dar cum se interpreteaza aceasta mentiune din CvPC? " Art. 328. -
(1) Hotărârea asupra revizuirii este supusă căilor de atac prevăzute de lege pentru hotărârea revizuită. "
Intr-un dosar de partaj(bunuri comune si mostenite) s-a facut apel impotriva sc de la fond,dupa care s-a facut apel la CA competenta si curtea a respins apelul.
Impotriva hotararii CA,in baza art.322,pct.2(dosarul s-a judecat pe vechiul CpC),s-a facut cerere de "Revizuire partiala" care a fost respinsa.
Mai sunt cai de atac?
Va multumesc.