BUNA ZIUA.in acest moment sunt in concediu pentru cresterea coplilului pana la data de 15 iunie 2010.firma la care lucrez a depus in instanta cerere de intrare in insolventa iar tribunalul a numit o firma care sa se ocupe de aacest lucru.Astazi am primit o decizie prin care sunt inbformata ca deoarece firma a intrat in insolventa incepand cu data de 05.03.2010 sunt in preaviz 20 de zile.intrebarea mea este daca in aceasta perioada de preaviz eu o sa fiu platita de firma chiar daca sunt in concediu pt cresterea copilului?
buna ziua,tatal meu a iesit la pensie in anul 1995 cu o vechime in munca de 25 de ani.el a lucrat la turnatorie si a iesit la pensie pe caz de boala profesionala.in anul 2001 a iesit la limita de varsta.va rog sa-mi spuneti daca acesti 6 ani in care a fost la pensie pe caz de boala i se considera vechime in munca deoarece acuma i s-a calculat pensia cu o vechime de 25 de ani.va multumesc
buna ziua,momentan sunt in concediu pentru cresterea copilului pana la data de 15.06.2012.firma la care am lucrat va fi preluata de alta firma si din cate am inteles nu vor sa preia si angatatii.va rog sa-mi spuneti daca acestia sunt obligati sa ma primeasca inapoi la munca in momentul in care mi se termina perioada de crestere copil sau daca am dreptul la somaj dupa aceea.
buna ziua,am un baietel de 8 luni si acuma am aflat ca s-ar da de la angajator o prima de nastere.am intrebat si mi s-a raspuns ca aveam dreptul la aceasta prima dar trebuia sa bag cererea inainte de a intra in concediu pentru cresterea copilului pentru a putea beneficia de ea.Eu am gasit pe internet ca acesta cerere se poate depune in tremen de 3 ani de la nasterea copilului.Se mai poate face ceva sau intr-adevar am pierdut acesti bani?
buna ziua,va rog sa-mi spuneti si mie daca din acest an indemnizatia pentru crestera copilului aflata deja in plata va reveni a 85% din salariu ,deoarece din cate stiam eu legea prin care se taia 15% din ei se putea aplica pana la sfarsitul anului 2010.
as vrea si eu sa stiu daca sotul meu trebuie sa plateasca impozitul majorat la a doua locuinta.mentionez faptul ca eu am un apartament pe numele meu si el o casa pe numele lui,amandoua dobandite in timpul casatoriei.