avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters180205

Activitate ContSters180205

Atat sotul cit si eu suntem nascuti in 1967 respectiv 1971 in Cluj-Napoca . De noua ani am plecat si ne-am mutat in alta localitate unde de fapt a si avut loc cununia la starea civila . Dupa , s-a eliberat un certificat de casatorie , cum era si normal , pana aici toate bune . Nu la foarte mult timp 2-3 luni ne-am trezit dati in judecata de catre primaria unde ne-am mutat si unde a avut loc cununia , pentru motivul ca pe certificatele noastre de nastere figureaza inscris ca suntem nascuti in judetul Cluj , orasul Cluj si nicidecum Cluj-Napoca . Mentionez ca pana acum TOATE actele care ni s-au eliberat , inclusiv primele noastre acte de identitate si nu numai ci si urmatoarele cind trebuiau schimbate , si oriunde ne-am legitimat cu actele de Cluj-Napoca nu am intampinat asa o situatie #-o. Inclusiv acum in momentul in care va cer parerea am , avem acte , (carte de identitate) eliberat de politia respectivului oras unde ne-am mutat si unde ni s-a intentat acest proces inutil , zicem noi . Intrebare : Primaria respectiva poate fi data in judecata si sa le cer daune ? Va multumesc .
A aparut legea 175/11.07/2010 care ma scuteste de plata penalizarilor . Am fost data in judecata de catre asociatia de proprietari pentru neplata cheltuielilor . Hotararea a fost data si am fost obligata prin sentinta la plata cheltuielilor restante + plata penalizarilor + cheltuieli de judecata . Nu am facut recurs nestiind la acea ora de legea respectiva si nu am facut recurs nici datorita faptului , sa nu-mi incarce plata cheltuielilor de judecata . Ulterior s-a ajuns la un executor judecatoresc , nici acolo nu am facut contestatie la executare , s-a pus proprire pe salar. Intrebari sunt doua : Cum se face ca intr-o tara membra al UE se da o sentinta impotriva unei legi ? Cine poate sa raspunda in aceasta situatie ? Presedintele de instanta ? Executorul ? Oare ei nu trebuiau sa stie mai bine de aceasta lege si sa nu dea o asemenea hotarare ? La cine sa fac plangere ? Astept cu nerabdare raspunsurile dumneavoastra si totodata va multumesc . :(
Da aveti dreptate dar oare cine e dator sa cunoasca legile , eu sau Presedintele de instanta , da aveti dreptate nu e vorba de procuror .
Am fost dat in judecata pt. neplata la cheltuielile care-mi reveneau in cadrul asociatiei de proprietari , de catre aceasta din urma , nu am facut nici recurs , s-a ajuns la executare silita prin proprire pe salariul sotiei , nu am facut nici contestatie la executare , SI ASTA DIN CAUZA CACI AM AFLAT FOARTE TARZIU DE APARITIA LEGII 175 . Va aduc la cunostinta ca in hotararea respectiva sunt stipulate si plata penalizarilor , (de care de fapt legea 175 , ma ma scuteste ) si deci se executa acum si penalizarile . INTREBARE ; Procurorul de caz sau avocatul asociatiei , oare nu aveau obligatia de a cunoaste mai bine legile si sa nu dea o asemenea hotarare ? Ce pot sa mai fac in acest caz ? Pot sa fac reclamatie impotriva procurorului sau instantei , si CUI sa ma adresez ? . Va multumesc .
Răspuns la discuția Penalitati
Scuzati-ma caci intervin , am o intrebare . Furnizorul sau Asociatia este mai presus de o LEGE ?
ei pun penalizari si la cheltuieli(avocat) si la penalizarile ce erau in hotatare .
In anul 2009 , am fost dat in judecata pentru neplata cheltuielilor, instanta a hotarat ca eu sa platesc restantele + penalizari +cheltuieli de judecata . INTREBARE :este normal ca o suma fixa data de catre o instanta judecatoreasca sa fie penalizata in continuare ? mentionez ca am reusit sa platesc 80 % din bani dar asociatia pe diferenta respectiva imi pune si acum penalizari . #-o