avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Activitate predaioan

Activitate predaioan

Răspuns la discuția Executare silita
Din august 2010 n-a mai platit nimic.
In 2009 fratele meu a imprumutat o suma de bani de la o banca cu actul de identitate pe care are domiciliul acelasi cu al meu. In 2011 cand mama noastra a incetat din viata la succesiune fratele meu a primit o cota de 1/4 din casa pe care ulterio mi-a cedat-o mie printr-un act de donatie.De restituit imprumutul fratele meu nu a mai restituit decat o mica parte.Am primit notificari de la banca,apoi somatii de la o firma foarte cunoscuta de recuperatori fara sa se intample nimic. Astazi insa am primit un ordin de executare silita la domiciliul meu de la un executor judecatoresc.Precizez ca la adresa unde locuiesc si isi are si domiciliul pe actul de identitate fratele meu acesta nu are nici un fel de bun banesc sau material.As avea cateva intrebari:1.Ce bunuri pot ridica executorii daca totul e pe numele meu ? 2.Daca astazi am primit plicul in cat timp ma pot astepta sa se faca aceasta executare ? 3.Se poate anula in vreun fel actul de donatie din 2011 la acest sechestru ? 4.Daca executorul nu gaseste nimic ce se intampla in continuare ? Care e urmatorul pas ?
In acest moment detin 3/4 din casa.Tatal meu are 1/4.Pentru ca tatal meu sa cedeze partea sa el vrea sa facem un contract de donatie cu intretinere la notar.As vrea sa stiu cam in ce consta partea de intretinere si daca pe perioada intretinerii pensia lui ramane la el sau la cel care il intretine ?
In luna august am incheiat o succesiune pentru o casa in urma careia mie mi-a revenit 3/4 iar fratelui meu 1/4 ,in acel moment el neavand nici o intentie de a-si ceda cota.In luna septembrie,dupa ce i-am platit o suma de bani,el a acceptat sa-mi doneze printr-un act de donatie la notar cota sa.Saptamana trecuta a venit cineva de la banca cautandu-l pe fratele meu care are datorii la aceasta,datorii facute cand avea domiciliul pe adresa pe care s-a facut succesiunea si la care eu am acum domiciliul.Fratele meu in acest moment nu are nici un fel de venit si nici o proprietate pe numele sau,nefiind nici casatorit.Trimisul bancii mi-a spus ca daca fratele meu nu-si plateste datoria si nici nu are proprietati este posibil sa se anuleze actul de donatie de catre firma de recuperari ,cota sa sa revina bancii pana la plata datoriei.Va rog sa-mi spuneti daca este posibil acest fapt?
Răspuns la discuția succesiune
Intr-adevar ,a fost la inmormantarea mamei la vremea respectiva,apoi a plecat in strainatate din nou.A sunat de pe un numar care nu mai este valabil.Stiu ca statea in chirie ultima data.I-am spus cand era in tara ca trebuie sa facem succesiunea,el a zis ca o sa mai vorbim,timpul trece si suntem deja la limita celor 6 luni.De aceea am vrut sa stiu cum se face succesiunea.Cand va veni in tara se va redeschide succesiunea si platim actele din nou?
Răspuns la discuția succesiune
Care este procedura pentru repunere in termenul de optiune?
Discuție succesiune
La succesiune trebuie sa ne prezentam 3 frati si tatal nostru.Unul din frati este in strainatate si nu poate veni la dezbatere.Ce se intampla in acest caz,mai ales ca nu putem da de el in nici un fel?
Răspuns la discuția vanzare cota dupa succesiune
Chiar daca este vorba de un apartament?
Dupa ce s-a incheiat succesiunea si fiecare si-a luat cota care ii revine, unul din mostenitori poate sa vanda partea sa unei persoane straine fara acordul celorlalti mostenitori?
Răspuns la discuția cedare la succesiune
Dupa ce s-a incheiat succesiunea si fiecare si-a luat cota care ii revine, unul din mostenitori poate sa vanda partea sa unei persoane straine fara acordul celorlalti mostenitori?