avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Activitate jondoe1

Activitate jondoe1

Un angajat semneaza un contract de munca pe un salariu brut de 4300(are contractul cu nr.de inregistrare stampila aplicata pe acesta,semnatura partilor),angajatul incearca sa acceseze un credit la o banca si cere revisalul de la angajator,acesta îi transmite revisalul in care este trecut salariul minim pe economie.Acum angajatorul transmite angajatului un act aditional la contract prin care cere angajatului sa semneze precum se mareste salariul(salariul minim) nu salariul pe care il are trecut in contract angajatul.Angajatul nu vrea sa semneze stiind ca are un salariu de 4300 si nu pe cel minim,urmeaza presiuni din partea angajatorului.Cum trebuie sa procedeze angajatul,ce cai legale trebuie sa urmeze vazand ca a fost pacalit.Pe tot timpul activitatii angajatul a primit un salariu net de 2500 net ,plus bonuri de masa,totul fiscalizat,nu la negru.
Am o oprire pe salariu, de o firma de creante, mi se opreste 33,33% adica 1/3 din salariu, asa zic ei, dar mie mi se opreste si din prima de merit si ore suplimentare. Este normal ca la calculul salariului net din care se popreste sa intre in calcul si primele si orele suplimentare,sau se popreste din salariu doar netul de baza fara prime si ore suplimentare?
Multumesc

Este corect ca in cazul unei popriri ,la calculul valorii popririi sa se excluda bonusul de merit,tichetele de masa si orele suplimentare?Conform Codului de Procedura Civila, “alocatiile de stat si indemnizatiile pentru copii, ajutoarele pentru ingrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate in caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum si orice alte asemenea indemnizatii cu destinatie speciala, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmarite pentru niciun fel de datorii.”
Multumesc.
Răspuns la discuția Poprire salariu după 3 luni.
Mulțumesc

Dapix a scris:

Trebuie să-i opriți banii IMEDIAT, și în termen de 5 zile trebuie să consemnați cuantumul salariului, altfel executorul poate cere în instanță validarea popririi asupra angajatorului.

Ceea ce ați citit cu termenul de 3 luni, este pentru companii, persoane juridice care plătesc salarii, sunt protejați 3 luni banii destinați salariaților, nu are treabă cu persoanele fizice

Răspuns la discuția Poprire salariu după 3 luni.
Mulțumesc

gi-jane2 a scris:

Imediat, la viitoarea leafa, trebuie sa faceti retinerea si sa virati suma in contul indicat de executor.
Acel articol se refera la executarea dvs ca societate, daca ati fi debitor, nu e cazul.


Întrebarea mea este:dacă primesc o comunicare de executare silită pentru un angajat,pot să încep să îi opresc banii după 3 luni sau imediat. Am citit in noul cod de procedura fiscala că sumele aferente platii drepturilor salariale viitoare, pe o perioada de 3 luni de la data infiintarii popririi nu sunt supuse executării silite prin poprire.
Mulțumesc
Este legal sa ceara plata impozitului pe casă pentru anul in curs pentru a elibera un certificat fiscal pentru persoana decedată,acest lucru mă interesează(legea Nr....),trebuia să plătesc 4(patru lei)dar nu vor să elibereze certificatul fiscal până nu se plătește impozitul pe casă pentru anul acesta ,2020.Multumesc.
Este legală condiționarea obțineri certificatului fiscal pentru o persoana decedată de plata impozitului pe casa?Am nevoie de certificat fiscal pentru dezbaterea mosteniri.Este începutul anului și până la finalul lui mai sunt 10 luni,nu mi se pare corect acest lucru.Multumesc.
Buna ziua,rugamintea mea este de a ma ajuta cineva cu un model de cerere catre o federatie sportiva care a pierdut un proces civil cu o persoana fizica si are de platit daune morale catre aceea persoana.
Precizez ca persoana respectiva nu vrea sa apeleze la un executor judecatoresc momentan si incerca intai sa se intelega cu federatia respectiva amiabil.
Multumesc.