Buna ziua ! Intr-o interventie de-a mea din 13.03. puneam problema cumpararii unei mase succesorale de la doi mostenitori .Recent am aflat ca impozitul pe acest teren+ casa (in paragina) nu a mai fost platit de ani buni ,debitul ajungind in acest moment la aprox.50 de mil.de lei(vechi).As dori sa stiu daca pot sa preiau si sa achit eu acest debit si ulterior sa le platesc diferenta celor doi mostenitori.Presupunand ca acest lucru se poate face numai cu acordul celor doi,mai e nevoie de formalitatile de succesiune cu toate cheltuielile specifice acestui act juridic ? Va multumesc !
Buna seara ! Stimati domni ,as vrea sa va supun spre rezolvare urmatoarea problema.. Am o cunostinta care ingrijeste un copil strain cl.1 a (nu conteaza nationalitatea,extracomunitar oricum).Acest copil are de 2 saptamani o surioara.Problema careia nu-i da de cap (suntem in Romania ) este ca nu poate obtine pt.cea mica CNP-ul necesar la multe usi.Parintii,din cate am inteles, sunt in regula cu permisele de sedere in tara .As vrea sa o ajutam ,spunandu-i acestei femei care este baza legala a rezolvarii problemei pt.ca de rahat ne facem cu orice prilej in fata strainilor.Va multumesc !
Buna seara ! As dori sa stiu daca pot sa inchei un act de preluare a unor drepturi succesorale,contra cost bineinteles ! Mai concret la mine in comuna exista un imobil f.deteriorat ramas in urma decesului proprietarilor (' niste tarani") batrani !Acestia au avut doua fete .Una e casatorita in alta comuna la 100 km.si nu a mai trecut prin sat de cateva zeci de ani.A doua a decedat "multumita " necazurilor provocate de FNI,se pare!Fiica defuncta a lasat in urma mostenitori,nu stiu cati.,1 -2 ,nu cred ca are importanta.As vrea sa stiu de unde sa incep cu demersurile pt.achizitionarea masei succesorale avind in vedere ca fiica in viata este dispusa la tranzactie ,iar mostenitorii fiicei defuncte nu cred ca sunt interesati de preluarea vreunui lucru de acolo,ei traind la oras la 200 km.Daca nu am fost destul de explicit ,revin.Multumesc !
As vrea sa stiu daca au intrat in vigoare si de cand se vor aplica noile norme in Codul fiscal privind deducerea din impozitul pe venit a cheltuielilor cu renovarea apartamentului.
Buna ziua ! As dori sa stiu pe la ce biserici trebuie sa dau acatiste ca sa scap de impozitul anual ptr. un amarit de Trabant care in fapt a fost vindut cu bucata demult.Nu cred ca are importanta ca era inscris undeva in sect.2. Va multumesc !!
De curind am fost lovit intr-o intersectie de un dobitoc care circula cu 80/ora in conditii de carosabil umed ,noapte si vizibilitate redusa; euaveam prioritate de dreapta.Problema e ca circulam cu ITP-ul expirat.Marea intrebare este daca asiguratorul celui vinovat de producerea accidentului ma va despagubi pt.daunele pe care mi le-a provocat 'dobitocul'?(sau se vor prevala de absenta itp-ului pt.a evita despagubirea???)Va multumesc ..!