avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Activitate ghostinthe_night

Activitate ghostinthe_night

Buna ziua
Personal, nu stiu cat de profesionisti pot fi cei care sunt membri ai acestui barou, cat timp chiar pe site-ul lor, chipurile "oficial", se face urmatoarea specificare:

"Acte necesare înscrierii
Copii după actele de identitate şi stare civilă – xerox"

Cred ca si in clasa a 5-a nu se mai fac greseli de acest gen, daramite atunci cand suntem in prezenta unui comunicat "oficial"
Plus de asta,exista si un nr de tel al UNBR,pe acelasi site,care este diferit de cel al adevaratei UNBR.
Aici nu se pune in discutie cine ia cui painea "după" masa, ci faptul ca in acest barou paralel nu se face niciun fel de triere, se ia o taxa de minim 2000 ron si atat. Practic, poate profesa oricine are o diploma de licenta de la o particulara, nefiind necesar astfel sa existe niste minime cunostinte de lb romana, de cele juridice nu mai zic.
Reiterez: personal, nu as recomanda nimanui sa faca parte din acest asa-zis barou. Exista deja peste 50 de barouri , cine doreste barouri paralele inseamna ca nu se simte pregatit sa faca fata unui examen de admitere serios si alege calea mai simpla, deseori regretabil.

Exista timp cel putin 3 luni in care sa va pregatiti serios ptr un examen de admitere.
Toate cele bune
Răspuns la discuția Admitere in Barou 24 iun 2011
tiberionm a scris:



[...]
Acte necesare înscrierii

Copii după actele de identitate şi stare civilă – xerox
Dovada calităţii de licenţiat în drept – xerox
[...]



Ca sa vedeti cat de incometenti pot fi acesti pseudo-avocati si aceasta pseudo-societate privata daca pe acest pseudo-site bota.ro (baroul bota) ei isi insusesc numele de UNBR si,pe deasupra,mai au si un comunicat oficial in care se cer copii dupa actele respective. Daca ar fi cerut copii de pe actele respective,ce-ar fi fost?
Sa se sesizeze cumva cineva si sa-i desfiinteze odata; desi teoretic n-au drepturi,eu vad ca ei tot persista in obraznicie. bota=spiru haret
Buna seara !

Am deschis subiectul aici intrucat observ ca nu este dedicat nici un topic pe site acestei profesii juridice.
Nu stiu cate din persoanele de pe forum sunt in tema,insa as dori niste informatii in legatura cu examenul pentru stagiatura din septembrie,mai exact: gradul de dificultate si eventuale pareri din partea celor care au sustinut acest examen.
Si pareri in general despre aceasta profesie ( cei care sunt cunoscatori).
Se pare ca eu voi sustine acest examen,deoarece un notar este dispus sa fie coordonatorul meu in perioada de stagiu,astfel ca voi renunta la avocatura,chiar daca am fost admis in urma examenului din nov anul trecut. Am inteles ca examenul ptr notari stagiari nu e chiar atat de dificil,in principiu dreptul civil trebuie stiut bine(in special succesiuni si contracte speciale,dar si teoria obligatiilor sau teoria actului juridic,intrucat dreptul de proprietate si prescriptia extinctiva nu sunt incluse in programa) si legislatia notariala (L36/1995 si regulamentul de punere in aplicare,sau manualul de drept notarial al lui I.Les).
Conditia pentru participare la examen ar fi,dupa mai multe formalitati privind indeplinirea conditiilor din L36/1995, angajarea in cadrul unui birou notarial si acordul expres al notarului catre camera,dupa solicitarea unui loc de la camera notarilor publici,ca dupa promovarea examenului sa fie el coordonatorul notarului stagiar si sa fie de acord sa angajeze un notar stagiar,precum si un referat depus odata cu inscrierea.

Si v-as mai solicita o parere: intrucat o profesie o exclude pe cealalta si e greu sa poti lua o decizie definitiva in acest sens...se merita sa fii notar,in locul avocaturii ori chiar al magistraturii?
Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
in legatura cu cartile ptr drept civil...
de ce nu se specifica nimic despre partea cu prescriptia extinctiva?
exista un tratat de cateva sute de pagini al lui marian nicolae,complet si foarte interesant.
Răspuns la discuția Dobandirea calitatii de avocat
adycon a scris:

- Politist , organ de politie judiciara cu experienta de 15 ani in domeniu, absolvent al Facultatii de Drept, poate obtine calitatea de avocat printr-un interviu la Baroul Teritorial sau doar prin examen=> avocat stagiar - > examen => avocat definitiv in profesie .


nu.

conform art.20 al legii 51/1995 actualizata si republicata in 2011,
(1) Calitatea de avocat definitiv se dobandeste in baza unui examen organizat de U.N.B.R., anual si la nivel national, potrivit prezentei legi si Statutului profesiei de avocat sau prin promovarea examenului de absolvire a Institutului National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor, in conditiile prevazute de Statutul profesiei de avocat.
[...]
(5) Cel care a promovat examenul de primire in profesia de avocat si care pana la data sustinerii examenului de primire in profesia de avocat a indeplinit functia de judecator, procuror, notar public, consilier juridic sau jurisconsult timp de 5 ani, dobandeste calitatea de avocat definitiv, fara sustinerea examenului de definitivare prevazut la alin. (1), cu conditia promovarii examenului de definitivat in profesia din care provine.
(6) Dispozitiile alin. (5) se aplica si persoanelor care au promovat examenul de intrare in profesia de avocat si care au indeplinit functii de specialitate juridica in aparatul Parlamentului, Administratiei Prezidentiale, Guvernului, Curtii Constitutionale, Avocatului Poporului, Curtii de Conturi si Consiliului Legislativ timp de 5 ani neintrerupti.
(7) Avocatul stagiar care a exercitat cel putin un mandat de parlamentar, primar, viceprimar, presedinte de consiliu judetean sau vicepresedinte de consiliu judetean, dobandeste la cerere calitatea de avocat definitiv.
[...]


un politist nu face parte din nici o profesie mai sus mentionata.
myre_flor a scris:

IMI CER SCUZE ADMINISTRATORILOR DE FORUM PENTRU LUINGIMEA MESAJULUI...DAR TB SA STIM CE SA FACEM..SUNTEM FFF DEZAMAGITI:((:((:((:((:((:((:((:((:((DE MODUL CUM S-A TERMINAT ACEST EXAMEN PENTRU MULTI DINTRE NOI CARE NU AM VENIT SA NE JUCAM DE-A EXAMENUL.


va sustin si eu in orice demers,in continuare.
stiu cat de arbitrar a fost totul,referitor la corectare si notele primite.
si eu as dori sa-mi vad lucrarea la civil,ptr care in urma contestatiilor am primit un 6 la limita,desi eu stiu ce am scris si cat as fi meritat!
trebuie doar sa fie mai multe persoane grupate care sa-i actioneze (dar numai daca stiti cu adevarat ca ati facut,dupa barem,de cel putin 6...si ati fost neindreptatiti)
Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
Mihaela88 a scris:



Mda#-o am vazut si eu....cat o mai costa si cursurile astea?
App de costuri...aveti idee dupa admitere, daca se plateste inscrierea in tabelul avocatilor? Auzisem de o suma destul de mare...sincer n-am stat sa caut informatia pe unbr. Acum mi-am adus aminte. Voi ce stiti?


cursurile ptr inppa si taxa de inscriere la inppa ptr stagiari sunt gratuite,se platesc din fondul baroului,din suma colectata ptr inscrierile in tablou.
taxa de inscriere in tablou ptr cei admisi la baroul bucuresti este 2400 ron.
Răspuns la discuția Admitere Barou 2010
[ link extern ]

s-au validat.
am inteles ca deja incep sa se emita deciziile.
din momentul asta,e clar ca vor inchide toate usile pentru cei care inca mai au nelamuriri...si-au validat toate neregulile.
asadar,singura cale pentru cei in cauza ar ramane instanta...dupa o noua cerere formala prin care se cere vizualizarea lucrarilor,in conditiile in care evident nu vor raspunde in termenul ala de 30 de zile.
Răspuns la discuția Stagiar 2011
alexchiciu a scris:

cam in 2-3 saptamani, pana la o luna chiar, si veti fi programati pe litere, pe site-ul baroului.


vrei sa zici o luna dupa validarea examenului.
ptr ca din cate observ,nici macar nu a fost validat inca :)
Răspuns la discuția Admitere Barou 2010
azi se vor valida de unbr rezultatele celor 3 examene (stagiari,definitivi si definitivat)
mie imi e indiferent oricum.
dar poate,pe baza rapoartelor ori referatelor presedintilor de comisii, se vor sesiza neregulile care au avut loc de-a lungul acestor luni,incepand din noiembrie.
comisia bucuresti a fost condusa de iordachescu,asadar - el fiind si consilier unbr- sunt slabe sanse ca el sa-si aduca la cunostinta sie insusi neregulile,chiar daca el personal are habar.
una din ele ar fi faptul ca examenul se valideaza de unbr,la nivel national deci,in timp ce din noiembrie pana acum s-au tot emis decizii de primire in profesie de catre toate barourile din tara cu exceptia baroului buc, FARA ca acest examen sa fie validat.
nu se respecta astfel regulamentul in sine ,precum si propriile lor hotarari(rezolutii,decizii s.a.m.d.),chiar si ca formalitate :)