In cursul zilei de ieri am discutat cu DEZVOLTATORUL si transant mi-a zis trebuia gard verde sa fie, dar...dar, ca sa arate bine cladirea si sa dea bine la vanzare am facut fundatie si am ridicat un zid de caramida lacuit de 1,40 m si normal ca pe terenul tau l-am facut dar ce vroiau sa il fac in strada. Pai si eu ce fac ca este pe terenul meu pe care in actul de vanzare/cumparare figureaza mp utili nu zidul. DARAMAL....In cazul asta pot sa il inalt un pic ca si asa nu avem autorizatie si vecini mei ma pot reclama pana nu mai pot ca numai asa raman si fara zid si fara poarta .....si nu numai ei si cladirile din jur ca sunt in aceiasi situatie.
Ca sa inteleg acel zid aflat pe terenul meu I-mi apartine in caz ca vine o amenda sau e bun comun.Cum o scoatem la capat 12 apartamente ca sa intram in legalitate ?
este ca este mentionat in acte si inclusiv schita teren..tot. Avrem semnat la notar legal titlu de exclusivtste.Sunt trecute cotele cu mp proprietatea mea.Si din masuratori reiese ca zidul se afla pe terenul meu,cea ce a recunoscut si dezvoltatorul.A facut acest zid pentru vanzare sa arate bine cladirea normal a zis ca nu are autorizatie pe el si la inceput a vrut sa puna gard viu dar nu arata bine.
Am participat la o sedinta cu dragi mei vecini si s-a pus problema ridicarea zidului( de fapt sa il mai inaltam un pic) e un gard englezesc caramida pe fundatie de beton , dintre cladire(proprietatea mea) si drum.Acest zid il doresc un pic inaltat el are deja 1.40 dar doresc un pic sa mai adaug pe stapisori de caramida existenti mai cateva caramizi dupa care intre stalpi sa pun lemn de vorba de 1 m inaltat pe un gard deja existent. Cand am cumparat Apartamentul dezvoltatotul a inaltat zidul pe proprietatea mea,lucru la care mie personal mi-a redus spatiul.Am discutata cu el si mi-a zis DEMOLEAZAL cladirea a fost prevazuta fara zid a facut el zidul sa arate bine dar pe proprietatea mea (mi-am dat seama dupa un timp dupa ce am masurat din nou)
Intrebarea este pot sa il inalt (modific un pic) fara acordul lor acest zid se afla pe terenul meu ceea ce reiese si din acte.Eu platesc impozit pe un teren pe care se afla zidul??? Acest zid se afla pe terenul meu si vecini cu el nu am este un drum de pietre momentan ,drum pe care circula masinile si de aceea doresc sa il inalt un pic ca este mic si poate orcine sa intre in curtea mea.Va rog un sfat.
Duminica am sedinta sunt Presedintele unei asociati de proprietari si vreau sa le cer o suma modica de ap.5 net. lei suntem 12 apartamente. Ce trebuie sa platesc si unde sau mai bine zis ce procedeu trebuie facut.Nu doresc sa fac pfa,srl sau firma.Am inteles ca trebuie sa trebuie sa scriu in fisa fiscala veniturile.
Teoretic.... o pot spala doar cu apa de la furtun....exista si canalizare+ ca o spal pe locul meu privat in curte nu vad care ar fii problema, ca la 2 pasi se toarna betoane si se devarsa toata gunoaiele santierelor ???Stiu atata timp cat nu exista reclamati .....
Locuiesc intr-un complex de 3 vile 12 aparatmente cu intrare private (curte inprejmuita de zid).Suntem asociatie de proprietari.Fiecare ap are un loc de parcare privat este al lui dobandit in urma cumparari locuintei si este trecut si in actul de vanzare cumparare.Intrebarea consta in faptul pot sa-mi spal masina pe locul meu de parcare privat aflat in curtea proprietati private(asociatie)Precizez nu este bloc nu avem parcate masinile in fata geamului sau pe domeniul public distanta pana la geam este de 15 metri.
Problema este ca nu vor cam nimica sa faca aceasta familie de tineri 28 ani nu ii intereseaza nici o modernizare?
Art. 40
Asociatia de proprietari are obligatia sa ia masuri cu privire la imbunatatirea confortului termic al cladirii.
deci are obligatia?
pai si daca montam 2 stalpi de iluminat in interiorul curti ne trebuie autorizatie de constructive?
Buna ziua.
Suntem o asociatie de proprietari din comuna Giroc(Timis) Suntem 3 vile cu cate 4 apartamente /vila(12 proprietari)
Problema consta in felul urmator sunt Presedintele asociatiei de proprietari din cele 3 vile.O familie de tineri din Asociatie ne sicaneaza intruna,am montat poarta electrica (ei nu au vrut) acuma vrem sa punem lumina in curte 11 apartamente doresc aceasta lucrate, ei nu doresc. Ne sicaneaza ca nu le trebuie, lasa poarta mare de acces autoturisme deschisa de razbunare,poarta de acces pietonal nu o inchid cand ies din imobil ,dau muzica tare,tropaie in apartament,nu le convine nimica nici o investitie de modernizare a imobilului.Din punctul lor de vedere nu le trebuie Administrator,femeie de service...nimica .Sa discutat cu ei si degeaba stiu una si buna au alarma de 3000 lei si nu ii intereseaza nimica.Am discutat cu ei la sedinata sa inaltam gardu nu vor.In fiecare luna vor sa vada facturiile asociatiei.Oameni deja din asociatie nu ii mai suporta.Ce este de facut cu acesti oameni ca sa nu ne mai sicaneze si cum am putea sa ii facem sa inteleaga ca facem asta pentru confort si siguranta.Sa discutat ca in urma votului trebuie sa participle la strangerea de bani pentru inaltarea gardului si acea familie a zis : Noi nu platim ca nu suntem obligati(dati-ne in judecata). Pentru inaltarea gardului I-mi trebuie autorizatie de constructie? El exista are 1 m dar vrem sa il ridicam mai sus pentru siguranta copiilor si confort si siguranta.
Astept un sfat va rog.
pai din cate am inteles de la alte asociati trebuie reduse tevile ca mi se cam plimba apa calda prin boxa.
am ramas 2 apartamente la parter.
se poate face o coloana separata ca sa nu mai fie pierdere si sa se mai plimbe apa asa aiurea prin tevi,si sa ma scuteasca de eventualele neplaceri prin spargere de teava ,fisurii.
atenţionăm eventualii solicitanţi să ia în calcul şi costurile generate de întocmirea
şi punerea în practică a documentaţiei tehnice (proiect şi execuţie), care
reconsideră ansamblul instalaţiilor termice, aprobată de către furnizor, care
trebuie să cuprindă, printre altele, următoarele :
rezultatele verificării la faţa locului cu privire la eventualele modificări survenite dea lungul timpului la dimensiunile conductelor (comparativ cu proiectul iniţial al
blocului), numărul coloanelor existente în funcţiune, starea tehnică a instalaţiilor de
distribuţie din subsolul blocului şi/sau alte date concrete constatate la faţa locului ;
analiza tehnică din care rezultă necesitatea adoptării uneia din soluţiile
- echilibrarea hidraulică;
- reconsiderarea instalaţiei, cu distribuţie verticală inferioară / superioară sau
pe orizontală;
plan parter / etaj curent cu precizarea clară a coloanelor şi a apartamentelor deservite
de acestea ;
schema coloanelor cu necesarul de caldură şi pierderile de presiune la baza fiecărei
coloane ;
calculul de echilibrare al coloanelor de încălzire pentru întreg condominiul ;
evaluarea sarcinii termice şi pierderile de presiune în cazul distribuţiei pe
orizontală ;
analiza tehnică din care rezultă necesitatea adoptării uneia din soluţiile
- echilibrarea hidraulică;?????
Buna ziua.
Locuiesc in Timisoara intr-un bloc de 20 apartamente.Stau la parter intr-o garsoniera. Am ramas in acest bloc 2 apartamente care suntem legati la apa calda si caldura,restul au centrale.Cine ma ajuta cu o lege sau un sfat daca beneficiez de o teava aparte sau sa mi se reduca grosimea tevi....
pana luna asta eram 9 apartamente racordate la calor dar ramanem 2 restul acuma isi fac lucrarile de trecere pe centrala.
La 9 insi avem luna asta 35 mc apa rece pierdere si 16 mc apa calda.
In subsolul blocului nu curge nimica.
Daca ramanem 2 apartamente nu mai trebuie sa avem aceste pierderi.?
Am inteles ca este o lege care obliga locatari sa re redimensioneze teava ceva de genul asta.