COASIGURAT
Buna seara, poate cineva sa faca lumina corect cu privire la conditiile pentru a fi coasigurat, respectiv: sa nu ai venituri deloc, nici un leu ( exemplu am 243 mp arabil la care mi- a spus ca am 2 lei venit pe luna) asa ca nu mai pot fi coasigurat sau se ia in calcul venituri fiscalizate si deasemeni sa nu detii 1 ha de teren care oricum poti sa nu ai nici un venit pentru ca practic te hranesti de pe el si eventual mai cresti pasari sau animale. Prin urmare nu poti avea venituri de pe teren dar daca ai 1, 2 ha nu poti sa mai fii coasigurat . Conditiile pentru a fi coasigurat sunt diferite cu celle pentru a fi Intretinut si care este adevarul pe intelesul tuturor? Multumesc mult.
Buna ziua, rog sa ma ajute cineva in urmatoarea problema: Socrii mei au decedat, ultimul in 1989. Au lasat mostenire cateva tetenuri si casa in care locuiau construita in 1932. Au avut 2 copii, eu si un frate, fratele a decedat in 2011 lasand 2 copii , inainte de a deceda a deschis mostenirea dupa parinti , insa declarat in masa succesorala doar terenurile nu si casa, deaorece a considerat ca, casa trebuie sa-mi ramana mie si nu l-a interesat. Asadar avem Sentinta cu imparteala terenurilor iar casa a ramas" in aer". Am vrut sa intabulez casa si nu pot. Mentionez ca nu avem nici autorizatie nici acte, decat ca e inscrisa in registrul agricol. Cum as putea sa o trec pe numele meu avand in vedere ca nepotii mei sunt deacord si nu au nici o pretentie la casa, eu locuind din totdeauna, renovando in totalitate. Unde as putea rezolva la Notariat sau instanta?? Mai mentionez ca mi s-a eliberat un certificat de atestare constructii pe numele meu insa s-a scris ca e edificata in 1932 cand eu nu eram nascuta si deci se arata faptul clar ca a fost al parintilor dar nu a fost adusa in masa succesorala pentru partaj.
Concedii medicale
Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca in adeverinte, anexa 6 se trec concediile medicale din perioada 1971-2001. Ele nu apar in statul de plata la unitatea noastra ci pe liste separate in care nu se face dovada platii CAS. VA MULTUMESC!
Buna ziua, rog sa ma lamureasca cineva in legatura cu decontarea navetei pentru personalul nedidactic din invatamant , conform art. 53, alin 1 ,din contractul colectiv de munca publicat in Monitorul oficial, care spune ca personalului din invatamant li se deconteaza naveta si nu explica care personal, didactic sau celelalte . iar in art 35 la drepturi se arata ca pentru cadrele didactice. Multumesc.
Buna ziua, va rog tare mult sa-mi raspunda cineva in legatura cu vaucerele de vacanta, respectiv cum se acorda daca un angajat lucreaza de ex. din luna martie pana in luna octombrie a unui an, avand in vedere ca valoarea acestuia este de 1450 lei, nu am gasit nicaieri ca ar putea sa se dea proportional cu timpul lucrat, fie determinabil in luni sau in jumatate de norma. Multumesc.
Totusi intrebarea era , daca se considera acceptare prin simplu fapt ca au fost mentionati in anexele pentru dezbaterea succesiunii si daca deasemeni se considera acceptare , imputernicirea unuia dintre mostenitori pentru a culege drepturile ce i se cuvin? Multumesc!
Buna ziua, va rog sa ma lamuriti in privinta unei dezbateri de succesiune, respectiv ; daca s-a facut cerere pentru dezbaterea succesiunii la notar si in anexa 23, 24 au fost mentionati toti mostenitorii , insa unii dintre ei nu au intreprins nici o actiune , nici nu au venit la inmormantare si nici nu au facut nici un fel de act sau actiune cu privire la bunurile defunctului, intrebarea este ,daca , acestia se considera ca au acceptat mostenirea in termen. Multumesc!
Buna ziua, referitor la Decret-lege 118/1990 daca vrea sa-mi raspunda cineva si anume: daca o persoana era minora in timpul detentiei intr-un batalion de munca, iar tatal sau a si decedat in timpul grazei, in ce art. poate fi incadrat in art 5 alin 4 ( adica copil al carui parinte a decedat in timpul detentiei) sau art. 5 alin 6 ( copil minor al parintelui arestat politic) ?
Iar a doua intrebare ar fi care este intelesul alin 8 al art 5 ? este vorba despre aceeasi persoana care poate fi si copilul sau urmasul celui decedat dar si cel care ar fi putut fi si el deportat, arestat s.s.m.d. Va multumesc mult!
Buna ziua, rog sa ma ajute cineva, daca a mai lucrat sau a auzit cum se faceau statele de plata inainte de 1989. Respectiv am gasit in state rubrici si mentiuni cum ar fi: recuperabile, definitive, diferente, indemnizatie de conducere , compensatii, acord, director de proiect. Aceste denumiri reprezinta fiecare cate o suma , nu inteleg daca acestea faceau parte din salarul brut, daca se platea conributiile pentru toate aceste sume si daca aceste sume din rubricile amintite trebuie adunate si trecute in adeverinta eliberata pentru calculul pensiei??? In contextul in care inainte de 1989 contributiile se plateau pe unitate , iar la sfarsit de ani se mai facea o lista de plata cu aceste sume pe langa statul de plata din fiecare luna in care se arata ca niste sume sunt oprite. ROG TARE MULT. MULTUMESC LA FEL DE MULT!