avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1802 soluții astăzi
Forum Activitate IoanaS-PFA

Activitate IoanaS-PFA

Răspuns la discuția Radiere PFA
Multumesc pentru raspuns
Răspuns la discuția Radiere PFA
Sa inteleg ca la ANAF ma duc sa declar radierea doar dupa ce incasez acea ultima factura si inregistrez in RJIP?
Răspuns la discuția Plata CAS
Multumesc
Răspuns la discuția Plata CAS
Va rog sa raspunda cineva, macar sa stiu exact care e termenul de plata al CAS: 25 luna urmatoare lunii pt care se impune plata, sau ultima zi lucratoare a lunii in cauza?
Discuție Plata CAS
Am PFA in sistem real. In ianuarie am platit la CAS 116 lei, pt ca in decizia de impunere era precizata data inceperii activitatii ca fiind 15 ianuarie. In ianuarie nu am realizat nici un venit, dar nu am apucat sa depun acea declaratie pt suspendarea platii, pt ca mi s-a spus ca CAS se plateste pana la sfarsitul lunii pt luna in curs, desi peste tot am vazut ca se plateste pana in 25 a lunii urmatoare. Pana la urma cum e corect? Pot cumva sa-mi recuperez banii pe ianuarie, adica sa platesc in februarie doar diferenta pana la 222 lei (asta in conditiile in care in feb realizez venituri)
Discuție Radiere PFA
Buna ziua,
Am mai multe intrebari la care as dori raspunsuri cat mai repede.
1. La ORC in momentul in care depun cererea de radiere pt un PFA deschis in 2010, se aplica termenul de 5 zile de care am citit sau trebuie sa specific eu data incetarii activitatii?
2. Daca la ANAF declar 28 februarie ca data a incetarii activitatii si incasarea unei facturi emise in februarie se face de abia in martie cum trebuie sa procedez?
3. Contractele cu CAS si CASS cand se lichideaza? Trebuie sa astept ca ORC sa-mi elibereze vreo hartie prin care sa dovedesc ca radierea a fost facuta?
4. Teoretic am un contract de colaborare cu o firma pe luna ianuarie. M-au tot dus cu zaharelul si nu am primit inca acel contract, desi mi s-a spus ca pot linistita sa emit factura in care sa specific "prestare servicii conform contractului x din data y". Factura nu a fost platita nici in ziua de azi, desi era scadenta in 15 februarie. Precizez ca nu am primit nici o instiintare de refuz de plata, m-au tot amanat de pe azi pe maine. Ce e de facut? Daca nu am in mana contractul pot sa dovedesc ca acea factura este corecta si ca trebuie platita?
Răspuns la discuția Completare factura PFA!
dupa ce am cautat pe net modele de facturi pana mi s-a acrit de ele, am vazut ca doar vreo 20% din ele aveau si nr. seriei, asa ca am renuntat.
am inceput cu seria ABC, nr facturii 1.
Răspuns la discuția Completare factura PFA!
Eu voi emite facturi facute de mine, in Excel.
Sa inteleg ca acestea vor fi: Seria ABC-nr1-factura 1, ABC-nr2-factura 2, ABC-nr"n"-factura "n" ?
Decizia cum o formulez avand in vedere ca nu exista un facturier propriu-zis? Scriu pur si simplu ca se vor folosi facturi cu seria ABC nr 1 cu o plaja de la 1 la cat vreau eu?
Răspuns la discuția Legea nr. 263/2010
Cand vor fi publicate aceste norme de aplicare a legii? Mi se pare absurd sa se fixeze pragul de minim 35% din venitul mediu brut pe tara pt incheierea contractelor cu casele de pensii, in conditiile in care multe persoane (si aici vorbesc de PFA-uri) nu realizeaza venituri in valoare de 708 lei lunar.
Buna seara,
Vin si eu cu cateva intreabari, pentru ca din ce am citit pe net nu am inteles mai nimic.
Veniturile mele vor fi impozitate in sistem real (cod caen 7021). Trebuie sa platesc impozit in avans? Si contributiile sociale la fel? Cat costa incheierea contractelor cu CAS si CASS? Cat costa registrele acelea? Ce alte cheltuieli mai trebuiesc facute inainte sa inregistrez un venit propriu-zis?