avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Activitate gheorghe.istrate

Activitate gheorghe.istrate

Discuție disponibilizare

Buna ziua!

Revin cu aceasta intrebare deoarece nu am primit nici un raspuns.
Sunt angajat la un operator de telefonie fixa care face disponibilizari. In urma unui examen ratat postul a fost desfiintat , intrand pe lista disponibilizatilor. Am facut un dosar social care a fost aprobat si mi-a fost repartizata o functie cu o retributie mai mica decat salariul pe care il aveam cu 55 la suta. Mi-a fost comunicat ca , daca nu accept postul si salariul pot fi dat afara fara sa mai beneficiez de salariile compensatorii sau pot pleca de buna voie prin acordul ambelor parti cu salarii compensatorii. Mentionez ca eu nu vreau sa raman fara servici deoarece sunt unic intretinator de familie , sotia fiind disponibilizata acum un an din aceeasi firma si am si un copil minor .
Va rog sa-mi spuneti ce se poate intampla daca nu sunt de acord cu diminuarea salariului in asemenea hal , dar nici cu plecarea prin acordul partilor (articolul 55)?

Am uitat sa mentionez ca am un handicap gr 2 iar postul pe care mi l-au oferit nu il pot exercita datorita acestui handicap. Am adus la cunostinta celor de la resurse umane acest lucru , dar acestia au spus ca este singurul post pe care mi-l pot oferi.

Astept raspuns urgent
Multumesc
Buna ziua am un handicap locomotor si lucrez la o firma cu capital majoritar privat unde se fsc restructurari masive ce sanse am sa fiu dat afara ?
Cat concediu medical se da dupa o intrventie chirurgicala la sold si care este indemnizatia in aceasta perioada
Multumesc
Sunt in comitetul executiv al asociatiei proprietarilor
Buna ziua
Blocul nostru este tranzitat de diversi operatori de servicii care au diferite cabluri si cutii pe fatada blocului .
Intrebare : cum putem optine un beneficiu de la aceste firme cu care nu avem contracte de colaborare in vederea tranzitarii cablurilor si a fibrei optice .
Daca nu dorescsa incheie un contract de colaborare prin care sa plateasca o suma , putem da jos instalatia lor cu o somatie data cu o luna termen .
in baza carei legi?
Administratorul blocul nostru are cumul de functii , casier,administrator si contabil pentru care primeste o indemnizatie de 600 ron pentru fiecare in parte
in codul muncii actualizat salariul mediu pe tara este de 670 ron la 160 ore lucrate aceasta insemnand 3.75 ron pe ora
In functia de casier se presteaza 32 ore lunar si cu o indemnizatie de 600 ron rezulta 18.75 ron pe ora , daca inmultim cu 160 de ore rezulta un salariu de 3000 ron lunar .Putem ca asociatie de proprietari sa diminuam indemnizatia de casier la 120-150 ron lunar fara a intra in litigiu cu legea. Dar pentru functia de administrator care are tot 600 ron la 32 ore lunar?
multumesc
Buna ziua si multumesc anticipat pentru raspuns
In asociatia noastra de proprietari presedintele si vicepresedintele si-au dat demisia si vom organiza o noua adunare generala luna aceasta .
Multi proprietari doresc sa schimbe si administratorul care detine toate cele 3 functii ,casier ,administrator si contabil renumerate cu 600 ron fiecare .
Cum trebuie procedat ?
Se ia de la fiecare locatar scris optiunea si daca sunt jumatate + unu se demite administratorul sau se asteapta sa se aleaga comitetul executiv ,presedinte si atunci se demite . Dar daca nu vrea sa predea actele asociatiei cum procedam?
Unde putem cere o expertiza contabila pe ultimi 2 ani si cat costa aceasta expertiza
In asociatia noastra de proprietari femeile de curatenie si ingrijitorul gunoi ,instalatorul , electricianul e.t.c au conventie civila de lucru si as dori sa stiu daca mai este legala aceasta forma de plata .
Care ar fii cea mai legala si cea mai buna modalitate de plata pentru acesti oameni de curatenie, instalator electrician e.t.c., contract prestari servicii ,conventie de lucru civila sau angajat cu carte de munca pe o perioada determinata si care ar fii direrentele intre acestea
In asociatia noastra de proprietari dupa alegeri la prima sedinta a comitetului , presedintele propune alegerea unui vicepresedinte apoi isi da demisia , dupa 2 saptamani vicepresedintele isi da si el demisia . Cine conduce asociatia dupa aceste evenimente pana la o noua sedinta de alegeri a comitetului asociatiei care va avea luc peste 2 luni ?
Se alege din comitetul un membru care sa tina locul celor doi ,
sau se face o conducere colectiva a membrilor asociatiei
multumesc