Buna,
lansez o intrebare in legatura cu portatea de la o retea de telefonie mobila la alta. Daca sunt abonat pe 2 ani si contractul expira in martie 2015 pot obtine portatrea la alta retea alegand tot un abonament , fara a mai fi obligat sa platesc abonamentul initial? Multumesc!
Mama decedata, prenumele mamei din certificatul de nastere al copilului (adult), precum si din B.I., din certificatul de casatorie, nu corespunde cu prenumele mamei din certificatul de deces. Ca urmare copilul nu poate ridica ultima pensie a mamei decedate si nici ajutorul de inmormantare etc.
In acest caz ce are de facut copilul??? Trebuie schimbat certificatul de nastere, apoi si fiecare act emis cu ajutorul lui? Cum sa procedeze?
Multumesc!
La cererea mea, din motive personale, mi s-a aproba concediu fara plata de la locul de munca. Intre timp am schimbat domiciliul in alt judet unde nu am loc de munca. Intrebarea mea este daca am dreptul la indemnizatie de somaj in acest caz?
Un profesor se poate titulariza in invatamant, daca indeplneste toate conditiile pentru aceasta, insa se afla in concediu de crestere a copilului pentru inca doar cateva luni dupa inceperea anului scolar???
Ori poate ocupa post de suplinitor calificat fara a lucra doar dupa incetarea concediului de c. c.???
am functia de profesor scolar si as dori sa aflu un raspuns la problema mea care este urmatoarea:
In anul scolar 2008-2009 am fost incadrata la o anumita scoala ca profesor suplinitor, cu contract de munca individual, valabil pana in data de 31 august 2009. In 15 decembrie 2008 am nascut un copil si am beneficiat de concediu de crestere a coplilului pana la implinirea varstei de 2 ani, respectiv momentan beneficiez de concediu de crestere a copilului bolnav de la 2 la 3 ani.
Intrebarea mea este cine (ce institutie) trebuie sa completeze in cartea de munca perioada de la 1 septembrie 2009 si pana la finalizarea primului concediului, 15 decembrie 2010; respectiv perioada celui de-al doilea concediu in care ma aflu momentan?
Mentionez ca in aceasta perioada nu am avut nici un fel de contract de munca.
Buna,
va prezint cazul meu si as vrea sa aflu raspunsuri la intrebarile mele.
Am beneficiat de ccc pana la 2 ani in perioada 16feb.2008 15dec.2010, cu indemnizatie de 85% din veniturile realizate anterior.
Copilul meu are din data de12dec.2010 Certificat de icadrare intr-o categorie de persoane cu handicap. Prin urmare eu am solicitat prelungirea concediului de crestere a copilului de la 2 la 3 ani la organele competente, insa contractul meu de munca a expirat in 31 aug.2009 si de la acea data incepand si pana azi nu am mai avut alt contract. Asadar in loc de suspendarea contractului de munca, necesar pt. dosarul de prelungire eu am depus o Declaratie referitoare la inexistenta vreunui contact de munca al meu.
Intrbari:
1. O sa mai beneficiez in continuare de indemnizatie cu 85% din venituri(diminuat respectiv cu 15%) sau numai de cei 600RON?
2. Din ce data intra la plata (nu in cont) acest concediu?
Multumesc.
Buna!
Sunt in concediu de crestere a copilului din anul 2009 feb., beneficiez de indemnizatie de crestere a copilului, varianta cu 85% din veniturile mele anterioare. Copilul meu implineste 2 ani luna aceasta (decembrie) si are certificat de icadrare in grad de handicap emis de DGASPC.
Intrebarea mea este daca mai beneficiez in continuare si de indemnizatie sau numai de alocatia dubla de la Primarie si bugetul complementar acordat de DGASPC? Daca da, atunci cuantumul acesteia va fi tot 85% din venit sau 600 ron sau......???:(