Am formulat cereri in vederea restituirii a doua terenuri intravilane, conform tuturor legilor anterioare de fond funciar.Am recuperat o parte din teren, care era in domeniul privat , restul fiind in domeniul public. Am o hotarare de punere in posesie din 2005, emisa de comisia judeteana de fond funciar, ulterior atacata in instanta de primar si anulata pe motiv ca terenul este in domeniul public(.L247/2005). Am facut si o plangere la CEDO, admisa in principiu, apoi t respinsa ( la aparitia L165, pt. neepuizarea tuturor cailor de atac, explicand ca solicitatrea mea se rezolva prin aceasta lege). Intrucat nu s-a intreprins nimic cu solicitarile mele pana la aceasta data, va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez. Mentionez ca am formulat doua cereri prin care am solicitat rezolvarea solicitarii mele( terenurile sunt libere, fara constructii), nu am primit raspuns. Am urmarit modificarile aduse legii 165, dar termenul pt. punere in posesie 01. 01.2016, ara mass in vigoare. Multumesc pt orice sfat.
In 2010 am formulat o plangere la CEDO referitoare la retrocedarea unui teren. Timp de 3 ani mi s-au solicitat documente, cauza mea fiind asimilata hotararii pilot Atanasiu si altii contra Romaniei.La aparitia legii 165/2013, mi s-a comunicat ca, cauza mea a fost suspendata la fel ca si alte cauze similare pana la punerea in aplicare a noii legi.In urma cu 30 de zile, mi s-a comunicat ca, dosarul meu a fost distrus, pe considerentul ca, legea 165/2013 imi asigura reconstituirea dreptului de proprietate, parcursul acestei legi fiind considerata de Curte o cale extraordinara de atac, asa cum a concluzionat Curtea in 29 aprilie 2014, cand a asimilat cauza mea cu cauza Preda si altii contra Romaniei.Va rog daca e posibil sa-mi spuneti unde gasesc traducerea in limba romana a acestei hotarari, si daca aveti mai multe informatii despre procedura pe care trebuie sa o parcurg ref. la legea 165/2013. Multumesc
Am primit o scrisoare prin care am fost informata caci dosarul a fost suspendat pana la aparitia noii legi 165/2013, nu la cererea mea.
Ce se intampla cu dosarul meu care are ca obiect restituirea unui teren, dosar suspendat pana la aparitia legii 165/2013?
Voi primi un raspuns, sau trebuie sa revin cu o adresa?
Multumesc
Inteleg caci CEDO nu dispune direct restituirea terenului, dar in cazul in care cererea mea va fi declarata admisibila si mi se va recunoaste dreptul de proprietate eu cum voi exercita dreptul de posesie daca acesta va fi ocupat de constructii la acea data? Multumesc pt. raspuns.
Am formulat o cerere la CEDO in 2010, privind restituirea in natura a unui teren preluat abuziv (fara titlu) de statul roman. In ultima adresa primita de la Curte, mi s-a comunicat caci, cazul meu a fost asimilat cu cazul Solon ( hotararea pilot) si pe 23 iulie se va solutiona.Dar acest fapt nu mai este de actualitate, intrucat termenul pentru schimbarea legilor proprietatii s-a prelungit cu 9 luni. Terenul pe care l-am revendicat in natura, este liber(afectat doar de cateva constructii usoare , demontabile f. vechi, datand din 1962) si se afla in perimetrul pietei ( orasul Filiasi, Dolj). Am aflat de curand ca, Primaria intentioneaza sa construiasca pe acest amplasament o piata moderna. Cum ar trebui sa procedez in acest caz, pentru a mentine terenul liber, pana dosarul meu se va solutiona la CEDO ?
Am convingerea ca voi primi o solutie favorabila la CEDO, mai ales ca, unchiul meu , in baza aceluiasi act de proprietate, a intrat in posesia terenului sau, vecin cu al meu si cu aceeasi suprafata.
Am in afara serviciului o ocupatie liberala( FREELANCE-WRITER), in sensul ca, scriu diverse articole pe blog, care in ultima perioada au fost publicate pe diverse site-uri , contra cost. Am momentan solicitari sa scriu pentru diverse publicatii din diverse tari.( nu in Romania)Nu stiu cum sa intru in legalitate cu aceste venituri. Cred ca trebuie sa ma inregistrez ca PFA, dar nu stiu sigur ce contributii fiscale trebuie sa achit.
Va multumesc
Buna ziua,
Din 06.06.2011 am o hotarare definitiva, irevocabila si executorie, prin care Comisia locala de fond funciar e obligata sa ma puna in posesie si sa-mi elibereze titlul de proprietate pt. o suprafata de teren intravilan. Am formulat 3 cereri la Comisia locala si una la Comisia Judeteana pt. a pune in aplicare dispozitivul hotararii. Am inteles ca, primarul vrea sa intarzie cat se poate punerea in posesie, intrucat pe acest teren sunt 3 chioscuri ale unor prieteni, de la care incaseaza chirii.
Ce actiune pot sa fac? In baza art 64 L18 republicata? Pot sa solicit si contravaloarea chiriilor de la data pronuntarii hotararii, sau trebiue sa fac alta actiune pt. asta. Am vrut sa apelez la un executor, dar acesta mi-a explicat ca, Comisia locala nu are personalitate juridica si poate fi amendata . Va multumesc.
Am o hotarare definitiva irevocabila si executorie de punere in posesie si eliberare titlu de proprietate pt. un teren intravilan. Am transmis hotararea si o cerere la Comisia locala de fond funciar acum 2 luni si primarul refuza sa aplice dispozitivul hotararii.Mi-a raspuns ca o sa apeleze la caile extraordinare de atac si o sa intarzie ani punerea in aplicare . O sa fac o actiune in contencios pt. obligare la amenda si despagubiri.Ceea ce vreau sa intreb: poate suspenda punerea in aplicare a hotararii formularea unei contestatii in anulare?