avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters182184

Activitate ContSters182184

Daca va referiti la modificarile recente aduse prin Legea micii reforme cum este cunoscuta in opinia publica, trebuie sa mai asteptati pana dupa 25 decembrie 2010, intrucat acele norme juridice abia atunci isi vor gasi aplicarea.
Supun discutiei un aspect care nu-l pot pricepe nicicum.
Prin modificarile recente adusa C. pr. civ., Judecatoriile urmeaza sa decida in litigiile privind creante de pana la 2000 de lei.Caile de atac ordinare nu mai pot fi folosite.Insa, pot fi folosite caile extraordinare de atac cu argumentul ca sentinta judecatoriei este definitiva si irevocabila?
Multumesc, si astept orice opinii.
Va multumesc inca odata.Am priceput ceva.
Si eu sunt derutat de forma autentica.Este intemeiata desigur sustinerea domnului Alberto Kurtyan cu referire la actiunile nominative, cele la purtator putand fi transmise si prin dar manual.
P.S.de mentionat se mentioneaza la p. 353 din cursul domnului profesor Stanciu Dan Carpenaru din anul 2004 si, am urmarit toate modificarile intervenite in LSC, negasind nici eu o astfel de cerinta.
Răspuns la discuția camatarie
Buna seara eumarian si felicitari pentru sublinierea concreta a istoricului camatariei.
Pe cale de consecinta, sa speram ca emmawood va fi intr-un final convinsa.
Răspuns la discuția Indemnizatie 2011
Norma este intunecata sau nu pot intelege moi ratiunea legii.
Daca ar fi sa avem in minte o interpretare sistematica, in unele ipoteze se extinde interdictia concedierii si in umatoarele 6 luni dupa revenire.
Dar, interdictia concedierii se refera la situatia persoanei care se afla in concediu pentru cresterea copilului.Prin urmare, dumneavoastra nu puteti fi concediata pentru faptul ca ati nascut.Mai mult, angajatorul nu poate sa va concedieze decat in conditiile Codului muncii, si nu asa tam nesam.
Răspuns la discuția vanzare/cesionare SRL
Buna seara.
Domnule Alberto Kurtyan va multumesc de confirmare.
Vreau sa mentionez totusi ca opinia care ati exprimat-o la subiectul deschis de justme8 nu este intemeiat a daca se refera la actionari; ar fi corecta daca s-ar referi la asociatii din srl.Pentru actionari, este pe deplin intemeiata opinia exprimata tot de dumneavoastra intr-un topic recent, in care, ati subliniat ca pentru SA transmiterea acestora este libera, cum este si firesc, intrucat actiunile sunt una si partile sociale cu totul altceva.
Adaug, ca in actele constitutive pot fi stabilite anumite restrictii si in privinta transmiterii actiunilor, dar acesta este un alt subiect.
Multumesc kappauser, mai ales ca ati observat ca exista norme juridice privind tinerea registrului asociatilor in care trebuie inscrisa si transmiterea.De mentionat inca odata ca subiectul l-am deschis doar cu privire la o societate cu raspundere limitata cu asociat unic.
P.S.ramane deschisa problema formei autentice.
Buna ziua.
Trebuie sa precizati exact data incheierii operatiunii juridice si localitatea, intrucat solutiile pot fi diferite.
Se pare ca ar fi un antecontract de vindere sub semnatura privata care, daca s-ar cere forma autentica, cum se pare ca ar fi cazul, nu transfera dreptul dreptul de proprietate asupra terenului.
Nici asupra constructiei nu poate transfera dreptul de propietate intrucat nu au participat si ceilalti coproprietari.
andrei oprea a scris:

Buna seara.
Oare ar putea fi invocata cu succes ca neconstitutionala norma juridica din Oug 111 din 2010 care da dreptul la indemnizatie doar persoanelor care urmeaza o facultate la cursuri de zi, si care, ar trebui interpretata-in sens constitutional-ca se aplica si beneficiarilor de la invatamantul la distanta; prin raportare desigur la art. 16 alin 1- 2 si art. 47 alin. 2 din Legea fundamentala.
P.S.pentru cei din comunitatea avocatnet am gasit punctul de vedere al Consiliului National pentru Combaterea discriminarii, postat pe bogdandiaconu.blogspot.com.Acest punct de vedere poate ajuta mamicile.

Astept opinii cu privire la acordarea indemnizatiei doar pentru situatia cursurilor universitare la zi
Răspuns la discuția camatarie
Buna ziua.
Acel decret la care ati facut trimitere este abrogat demult.
In schimb, bine ati subliniat ca in prezent nu este infractiune.Doar in proiectul de punere in vigoare a Noului Cod penal sunt unele referiri, dar, fiind doar un proiect nu prea intereseaza.