avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Activitate luminitamica

Activitate luminitamica

Ce bine că există autorităţi locale! Azi am telefonat la direcţia de specialitate din Primăria din T şi am aflat cu stupoare că dezvoltatorul care cere 3000 de euro pe locul de parcare şi care pune barieră de la 1 martie de fapt nici nu are autorizaţie de costrucţie pentru parcarea de 65 de locuri...De aceea nu poate da cf individual pe fiecare loc de parcare, pentru că ea, parcarea nu există în acte!
După mult timp mă simt datoare să va scriu că am reuşit să nu mai plătesc de 2 ori taxa radio şi tv pentru aceeaşi familie, la acelaşi apartament, cu doua contracte diferite. Am căutat pe net şi am găsit că furnizorul meu de energie are publicat un cod etic pe care angajaţii sunt obligaţi să îl respecte. În acel cod am găsit un articol numit 2.2 onestitate, m-am adresat pe mail departamentului de reclamaţii al companiei respective de energie şi am semnalat faptul că respectiva persoană, care îmi răspunsese în scris arogant la cererea de scutire, nu respecta acel cod. A doua zi am fost contactată de un genleman care a fost extrem de politicos şi atent, la curent cu legile, calm, expeditiv, mi-a trimis un formular, l-am completat şi gata! Sper ca d-na care s-a spălat pe mâini de mine iniţial şi a binevoit să îmi semneze răspunsul să nu fi rămas fără serviciu din cauza mea, dar sincer, atât de tare m-a deranjat stilul lor sfidător de a te ameninţa că îti iau banii din urmă+ penalităţi că m-a făcut să mă gândesc serios că în ţara asta frumoasă trebuie să te zbaţi dacă vrei să rămâi cinstit!
Dezvotatorul poate vinde în mod legal fiecare loc de parcare fără carte funciară individuala? Notarul agreat de dezvoltator poate autentifica înscrisuri incerte? Dacă vă rog puteţi să îmi scrieţi ce documente ar trebui să prezinte dezvoltatorul pentru a putea vinde în mod legal un loc în parcare? Vă mulţumesc.
Vă mulţumesc pentru răspuns, multă sănătate vă doresc.
Am cumpărat un apartament şi o boxă într-un bloc nou, de la dezvoltator, tranzacţia este finalizată, totul este achitat, cu contract de vânzare la notar. În jurul blocului este parcarea, numerotată, delimitată, pavată. Dezvoltatorul ne presează acum cu locurile de parcare din preajma blocului, spunând că peste o lună pune barieră la parcare şi intră doar proprietarii parcărilor, locuri în parcare sunt evident mai puţine decât apartamente... Din câte cunosc dezvoltatorul are un singur cf pt tot terenul, adică terenul de sub bloc în aceeaşi oală cu parcarea, deci NU are cf pe fiecare loc în parte, ci un singur cf pe toata parcarea şi susţine că nici nu poate obţine cf pt mine. Am fost sfătuită de un notar să nu cumpăr în aceste condiţii şi eu sunt o persoană de bună credinţă, care respectă legea, care nu aruncă banii pe garduri dar rămân fără parcare, cu principiile? Este legal să cumpăr un loc fără cf individual? Pe acel teren al dezvoltatorului este menţionat un drept de servitute în cf-ul pe care l-am avut la dispoziţie, în favoarea companiei de gaze. Puteţi vă rog să mă sfătuiţi cum să procedez? Mulţumesc pentru înţelegere.
La aceeasi adresa locuim, sot si sotie si avem fiecare cate un contract cu furnizorul de energie, unul pentru curent trifazat si celalalt pt curent normal. Contractul pt curent trifazic este pt centrala termica si pe factura aceasta nu platim taxele radio si tv, dar pe cealalta factura platim. Recent furnizorul ne trimite o adresa cu niste declaratii pe proprie raspundere de completat cu categoria de "scutibili" gen veterani, handicap etc prevazuti la cap 1 art 7 din HG 977 si HG 978. Noi am citit cele 2 HG si conform art 2 din aceleasi HG beneficiem de scutire pentru ca suntem O FAMILIE si in HG scrie foarte clar ca taxa se plateste/familie, dar ei nu ne-au trimis vreun formular in acest sens. Am scris inapoi furnizorului, i-am anexat copii ale CI si ale certificatului de casatorie, dar ne-au raspuns ca nu se poate scuti decat completand formularele lor, in care declari pe proprie rasp ca nu ai radio si tv. Asa ceva nu putem completa, deci ce facem, ca d-lor vor sa ne ia banii din urma+penalitati, vreo cateva sute de lei. Aici este vorba de lege, de dreptate si de principii si nu mi se pare corect sa platesc la televiziunea partinica a statului, care ar trebui sa gestioneze mai bine banii publici, care n-ar trebui sa fie finantata si din reclame si pe care deja o platesc prin abonamentul la furnizorul de energie si a doua oara la furnizorul de cablu. O platesc de trei ori? Va rog sa ma sfatuiti daca am dreptate unde sa ma adresez si cum s-o fac mai bine. In aceeasi situatie mai cunosc o familie! Multumesc mult.
Intrucat taxele si impozitele percepute pentru spatiile comerciale sunt mari, m-am gandit cum as putea cumpara de la firma acest spatiu, ca persoana fizica, in mod legal; suntem 2 administratori, cu parti sociale egale si s-a cumparat locatia in 2000, cu TVA. Va multumesc
Am o societate la parterul unui bloc cu repartitoare, gigacaloria in orasul nostru fiind 619 lei am pus centrala pe curent, este mult mai rentabila, si ne-am debransat, am anuntat din vara si firma de repartitoare si asociatia si firma furnizoare de agent termic, aflata acum in lichidare. Mai sunt inca 6 firme in acelasi bloc, care s-au debransat cu multi ani in urma, niciuna nu primeste facturi de pierderi, nici pe noiembrie, nici pe decembrie si nici nu au macar tevi izolate, una dintre firme este chiar pe scara noastra [toate scarile au montate repartitoare de costuri]. Le tot fac adrese celor cu caldura, dar nici nu au venit sa vada ca sunt izolate tevile, asociatia nu ne baga in seama, firma de repartitoare la fel. Firma distribuitoare de caldura nici nu ne-a raspuns macar la adresa din vara, prin care le-am comunicat ca anulam contractul de caldura, ne tot factureaza in temeiul art 969 Cod Civil, iar noi le scriem inapoi cu art 970 acelasi cod si le trimitem facturile inapoi. Oare pot sa-i dau in judecata ca factureaza energie termica si nu pierderi sau nu? De ce oare ne factureaza numai noua, suntem 2 salariati si firma o duce cam greu, cu criza asta, dar nu avem nicio datorie la nimeni. In urma cu trei ani a fost o teava sparta de incalzire a blocului, atunci au sarit pe noi toti vecinii, au facut cei de la firma de caldura o gaura de 1 m cub chiar in magazin, nu au mai astupat-o, ne-au silit sa inchidem 2 zile si sa curatam si sa astupam singuri, fara sa ne despagubeasca nimeni, si n-au inlocuit decat conducta de tur, iar dupa doi ani am luat-o de la capat cu cea de retur, dar a trecut si am contribuit si noi la costul tuturor reparatiilor. Acum chiar am ramas de fraieri, la noi in Ardeal e o vorba" da pe calul care trage" ce naiba sa facem , credeti ca as putea sa ma adresez primariei, garzii financiare, politiei sau instantei? Firma noastra este din 1992, TEHNICO MEDICAL se numeste, primeste anual premii de la camera de comert, dar cu ce ma incalzesc premiile daca nici macar in paranteza fie spus doi ani la rand am accesat pentru fonduri europene si nu si nu... Firma de caldura ce factureaza doar unora se numeste ACVACALOR si este in atentia DNA si repet, in insolventa.
Matusa mea pleaca la munca in ianuarie in Germania si angajatorul ii cere sa mearga cu asigurarea de sanatate facuta de aici. La ce firma de asigurari romaneasca, acreditata in germania ma sfatuiti sa o trimit pentru o asigurare de sanatate minima, pentru 3 luni si cam cat costa? Va multumesc