avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Activitate juvesoft

Activitate juvesoft

Ce se intampla daca angajatul dovedeste ca nu era in localitate in acea perioada si nu avea cum sa ia la cunostinta in acea perioada?
Atenţie! Condiţia de a „nu mai fi fost plătitoare de impozit pe veniturile microîntreprinderilor” se referă la statutul reglementat de Titlul IV indice 1 din Codul Fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, aplicabil începând cu 1 ianuarie 2011, fără a lua în considerare statutul de microîntreprindere deţinut potrivit legislaţiei în vigoare până la 31 decembrie 2009. sursa ete pe site-ul finante valcea:[ link extern ]

Adica nu se ia in considerare perioada micro inainte de 2010. Please advice.
Sunt in CIC 1 pana la data de 26.11.2011. Intre timp s-a nascut al doilea copil (data de 12.04.2011). Cei de la Protectia copilului imi cere eliberarea unei adeverinte cu veniturile obtinute anterior 12 luni nasterii primului copil. Cei de la HR ma tot amana desi am facut cerere scrisa. Ce pot face pentru a-mi continua cele 4 luni din cic ramase ? (vreau sa stau doar 1 an). Daca nu depun cerere la protetia coilului pana pe 26 si o depun ulterior risc ceva? In mod normal nu era necesar doar certificatul de nastere pt al doilea copil?
Sunt societate comerciala. Initial acest contract a fost facut pe persoana fizica. S-a facut transfer pe societatea mea pentru ca aveam nevoie de un asemenea serviciu. Am inteles ca nu pot formula plangere la OPC daca sunt persoana juridica. Mai rau de atat, desi am trimis screen shot-uri cu erorile de la acel terminal nici nu se mai sinchisesc sa-mi raspunda. Sincer am nevoie de un asemenea serviciu pentru ca sunt firma furnizoare de servicii IT numai ca ei se simt la adapost cu acea clauza contractuala.Cu alte cuvinte plateste si la sfarsit poti rezilia.
Am urmatoarea problema: sunt beneficiarul unui modem Huawey Internet mobil la o societate de telefonie mobila printr-un contract valabil pe 2 ani. Acest contract prevede clauze de reziliere undeva intre 200-300 euro.
La inceputul anului 2011 mi s-a defectat, l-am dus la o reprezentanta a societatii de telefonie mobila unde l-au tinut cam 2 saptamani si mi s-a dat un alt echipament care nu a functionat niciiodata. Initial am crezut ca avem noi o problema cu PC-ul, insa dupa ce a mai fost testat si pe alte sisteme concluzia a fost ca si acest modem este defect. Constatarea s-a facut in timpul unei interventii la un client, iar consecinta a fost ca am pierdut acest client.
Vreau sa subliniez ca nu reprezinta o problema acei 90 de euro care mai sunt de achitat pana la finalizarea perioadei de contract. Acel contract prevede furnizarea anumitor servicii pe care societatea de telefonie mobila nu le ofera.
Indiferent ca ne referim la celebra masina care fabrica bancnote de 100$ ("money-printing machine") vanduta cu succes de celebrul escroc V.L. sau la nu stiu ce dispozitiv miraculos prin care eu beneficiez de informatii prin eter, speta de fata o consider tot escrocherie si din cate stiu este prevazuta si in codul penal. Tehnicile sunt similare, in timp mascate fiind de contracte comerciale mai elaboarate si mai rau imi aduc prejudicii.
Ce pot face in aceasta situatie?
E foarte rau cand se baga parintii intr-o relatie. Nu dvs trebuia sa-i "despartiti". Probabil tatal statea la socrii si nu neg ca e foarte posibil sa se ajunga si la incidente de acest gen. Acel copil este victima colaterala. Tatal este indreptatit pe buna dreptate sa-si vada copilul. Faptul ca el a fost in CIC denota din punct de vedere juridic ca el s-a ocupat de cresterea lui. Subscriu la cele 2 solutii: acord amiabil sau instanta, insa dreptul de a participa la cresterea si eductia minorului nu poate fi interzis.
Răspuns la discuția Drepturile angajatei gravide
Deci salariata a anuntat in scris, exista numar de registratura, scrisoare medicala de la medic. S-a depus la Ministerul Agriculturii si la Agentia unde lucra. Problema este ca nu s-a contestat la vremea aceea ca nu se stia daca se desfinteaza societatea (reorganizeaza juridic). In realitatea s-a restructurat Ministerul Agriculturii si s-a facut abuz.
Se mai poate ataca in contencios asministrativ dupa o perioada de 9 luni? (intre timp a si nascut).
Răspuns la discuția Drepturile angajatei gravide
Ce se intampla daca salariata a anuntat la locul de munca ca este insarcinata si cu toate acestea a fost disponibilizata pe motiv de restrangere a activitatii (era bugetar). Se mai poate face ceva daca nu s-a depus contestatia in 30 de zile?
Răspuns la discuția Intoarcerea la serviciu din CCC
Cand fetita implinieste 2 ani se termina CIC si sotul trebuie sa fie prezent la locul de munca.
Speta: Functionar public angajat in cadrul MADR anunta institutia angajatoare ca este insarcinata aducand si scrisoare medicala de la medic. In urma disponibilizarilor efectuate in lunile august-spetembrie nu se tine cont de acea informare si este concediata (restructurare de personal) in mod ilegal. Intra in somaj cu intarziere mai mare de 60 zile (pe diferite motive nu i s-a acceptat dosarul pentru a nu putea beneficia de CIC), in mod normal are dreptul la concediu pre si post natal insa are nevoie de o adeverinta de asigurat. Aici, au gasit urmatoarea problema: studii la doctorat pana in 2006; s-a angajat in septembrie 2007 la MADR iar un an de zile a stat pe tusa (nu a lucrat si nu a platit asigurari). Cei de la CAS impun plata a 6 luni (atat au gasit ca nu s-a cotizat) probabil cu penalitati. Ce cai de atac avem impotriva acestui stat nemernic?