avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters182399

Activitate ContSters182399

Buna seara.As dori să știu dacă misiunile în Afganistan se iau în considerare la pensia alimentară minor.Stie cineva care ar fi salariul minim(net) pe care l ar putea avea un militar angajat de aproximativ 9-10ani (posibil cu grad de subofiter)?
Răspuns la discuția Schimbare domiciliu mama
Domniciliul nu este într-un alt oraș.Domiciliul este într-un sat de lângă oraș...și este chiar mai aproape de locuința "tatălui".Un sat în care acesta are chiar și rude și prieteni.Ideea este că eu m am recăsătorit și acum locuiesc la actualul soț împreună cu copilul,și mă gândesc că acesta din răutate ar putea face ceva,pentru că de copil nu știu cât îl interesează...acesta nepastrand o legatura cu micuța.

Noi nu am ținut legătura,el a sunat o pe mama mea zilele trecute iar aceasta i a spus că noi nu mai locuim acolo...lucru pe care el defapt îl știa dar s a făcut nu știe nimic.In documente practic eu am același domiciliu doar că acolo mergem în weekend pentru că defapt este locuința părinților mei.Fetita rămâne mereu acolo cu bunica cat timp eu sunt la serviciu iar în weekend uri mergem toti.O schimbare de domiciliu și în documente nu s a produs...poate fi asta o "acoperire"?!
Buna ziua, in urma unui divorț cu copil minor și custodie comună dar cu domiciliul la mama in cazul in care mama(și implicit copilul) își schimbă domiciliul tatăl trebuie anunțat,ținând cont de faptul că acesta nu și a respectat programul de vizită,celelalte îndatori fata de copil si nu a ținut o legătură constată cu acesta?Poate "ataca" in vreun fel pur și simplu din răutate?
"Vis a vis de aceste "sâcâiri" nu știu ce să spun...s ar putea interpreta altfel ținând cont de faptul că el s a recăsătorit acum...

proastasatului a scris:

Dragul de "tatic" a aflat ca poate stoarce niste bani de pe urma refuzului copilului. Cat il streseaza pe copil, putin ii pasa, caci daca ii pasa nu disparea. Ce puteti face? Dupa parerea mea un singur lucru, dar pe care nu-l veti face. Implicati-l. Trimiteti-l la sedinte cu parintii, sa cumpere caiete, la farmacie, sunati-l cand copilul e bolnav, cereti-i pensie, rugati-l sa repare patul/biroul/biblioteca copilului etc. Nu-i dati pace, adica. Cand va realiza ca bucuria sacairii dvs vine la pachet cu munca sunt bune sanse sa dispara. Daca in schimb i-o taiati se va victimiza si se va ambitiona, caci asta e nivelul de creier a celor care isi amintesc ca un copil doar cand acesta a ajuns la scoala, eventual la liceu.

Să meargă la ședințe?Sa ii cumpere un caiet?El habar n are de așa ceva...nici nu l a interesat...anul trecut în aceeași perioadă copilul a fost operat,el a venit 5 minute la spital i a adus doua "mărțișoare" și un plus mic și apoi a dispărut.Si a amintit sa sune sa o întrebe dacă o mai doare operația și să îi spună sa aibă grijă să nu se lovească abia anul acesta...deci...despre ce vorbim...
Buna seara.In urmă cu 4-5 ani am divorțat de fostul soț,In urma divorțului acestuia i s a stabilit un program de vizita cu minora(care acum are aproape 7ani),un program care nu a fost deloc respectat de către acesta.Acum după o foarte lungă absență acesta s a hotărât să reapară în viața ei sunând zilnic.Copilul nu este foarte încântat de această reapariție,amintindu și de niște episoade de la vizitele din trecut în care acesta nu se purta tocmai ok.Ce este de făcut??!?Copilul este la școală și deja această situație incepe sa o streseze vizibil.Ce pot face pentru a mi proteja cumva copilul de acest stres..."Nu vreau sa ies cu el", "Nu vreau sa vorbesc cu el" "Nu vreau sa mai sune"...Ultimele dați când a sunat fetița a vorbit cu el la insistențele mele și ale bunicii
Perioada de proba este de 90de zile calendaristice.(Am văzut acum menționat în C.I.M

Cornel Vasile a scris:

Pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la incheierea contractului individual de munca se poate stabili o perioada de proba de cel mult 90 de zile calendaristice pentru functiile de executie si de cel mult 120 de zile calendaristice pentru functiile de conducere.

Prin urmare, verificati si care este durata mentionata in c.i.m.

Mulțumesc frumos pentru răspuns.

Sorin Susca a scris:

90 de zile calendaristice


Mulțumesc frumos pentru răspuns.

Sorin Susca a scris:

90 de zile calendaristice


Bun.Acum întrebarea mea este...90de zile lucrătoare sau 90de zile calendaristice?

Cornel Vasile a scris:

Este mai bine daca puteti sa asteptati trecerea celor 90 de zile de proba.

Codul Muncii interzice concedierea concedierea salariatilor pe durata in care femeia salariata este gravida, in masura in care angajatorul a luat cunostinta de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere - art.60 alin.1 lit.c C.mun. , insa nu se face nicio referire la incetarea raportului de munca in baza art.31 alin.3 C.mun. in situatia expusa mai sus .... este posibil ca acest text de lege sa nu intre sub incidenta acestui articol.