avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Activitate Luana82

Activitate Luana82

Am prmit hotararea definitiva si irevocabila. Finantele nu au facut recurs. Acum astept cu nerabdare restituirea taxei. Am inmatriculat masina in 22.08.2012 si am platit taxa de 7400lei. Daca stie cineva cat este dobanda pe care o voi primi, as fi recunoscatoare daca mi-ar spune.
Nu apare ca s-ar fi facut recurs. Ultima informatie este ca se admite actiunea, respinge exceptiile si o hotarare. aceasta informatie este din iunie. Avocatul a primit hotararea prin septembrie...
Buna ziua!
Am angajat un avocat pentru procesul de recuperare al taxei auto. Am castigat, iar hotararea i-a fost trimisa avocatului acum o luna de zile. Mi-a zis ca pe portal nu a aparut ca cei de la finante nu au facut recurs, deci o sa incerce sa legalizeze hotararea, dar ma tot amana.
Intrebarea mea este cat dureaza legalizarea unei hotarari si daca este anevoioasa procedura? Si daca stie cineva cat de bine actualizat este portalul. As vrea sa inteleg ce anume se intampla cu hotararea mea: n-a avut timp si este asa de greu si anevoios salegalizeze hotararea sau nu isi da interesul.
Va multumesc!
In contract se precizeaza ca nu se poate subinchiria. Din asta inteleg ca nu am dreptul sa il dau spre inchiriere altei persoane, in scopul obtinerii unor venituri. Eu locuiesc cu cineva de cand am inchiriat apartamentul, dar nu am stiut si contractul de inchiriere l-am facut doar pe numele meu. Proprietarul stie ca locuim impreuna. Astazi, cealalta persoana are nevoie de o viza de flotant pentru a se incrie la medicul de familie. Nu vreau sa incalc nicio norma legala si nici sa abuzez in vreun fel. Vreau doar sa rezolv aceasta problema si ma intrebam daca se poate sa ii fac eu un contract de comodat, fara a mai apela la proprietar. Pe masura ce apartamentul este inchiriat de mine pe o perioada stabilita, nu stiu de ce nu as avea dreptul sa primesc pe cineva sa locuiasca cu mine in perioada contractului de inchiriere(fara sa obtin venituri din asta). Sau este doar logia mea...care nu se potriveste cu legea...sau se potriveste... Asta as dori sa aflu.
Buna ziua!
Am inchiriat un apartament pe un an, cu contract la finante. Pot primi in comodat pe cineva pe perioada contractului de inchiriere, fara a necesita prezenta proprietarului la notar?
Va multumesc!
Răspuns la discuția Persoane la intretinere
elga50 a scris:

Administratorul este o persoana angajata de asociatia de proprietari ca sa administreze, nu sa decida in acea asociatie.
El este angajat de reprezentantii proprietarilor, adica de comitetul executiv, adica de presedintele asociatiei de proprietari.

Deci orice solicitare a proprietarilor se face catre reprezentantii lor, nu catre angajatii lor. Dv. nu cereti nimic administratorului, decat sa-si vada de treaba lui de angajat al dv. caruia dv. ii dati bani in fiecare luna ca sa aiba grija de bunurile si banii dv., nu sa-si dea cu parerea daca se pune sau nu o persoana la intretinere sau daca se scoate de la intretinere, intre altele.......X-(

Tocmai de asta am pus intrebarea, pentru ca nu stiu cui sa ma adresez exact.
Am inteles ca exista un presedinte de asociatie etc., dar nu aveam legatura directa cu aceasta persoana. Am crezut ca toate se rezolva cu administratorul, el fiind persoana care transmite toate informatiile legate de ceea ce se mai schimba in bloc. O sa caut sa ma adresez presedintelui asociatiei.
Multumesc pentru raspuns. Sper ca nu v-am provocat stress inutil. :)
Răspuns la discuția Persoane la intretinere
elga50 a scris:

In lege nu scrie ca trebuie sa fie consecutive, iar comitetul executiv poate pune la cheltuielile de intretinere si o persoana care vine din 2 in 2 zile.

Ce este comitetul executiv? La noi in bloc exista doar administratorul care face cum ii place, fara sa dea nicio socoteala nimanui si fara sa anunte macar.
In acelasi bloc, fiul unei vecine s-a stabilit in alt oras si totusi figureaza la intretinere de jumatate de an. Chiar daca vecina a fost sa depuna o cerere ca sa-l scoata de la intretinere, aceasta i-a fost respinsa (pur si simplu nu a fost primita).
Mi se pare abuziv si ciudat felul in care actioneaza acest administrator. In cazul meu cel putin as fi preferat sa ma intrebe sau macar sa ma atentioneze ca o sa imi puna o persoana in plus la intretinere. Nu stiu ce sa zic.
Buna seara!

Locuiesc intr-o garsoniera in Bucuresti si ma mai viziteaza mama pentru a ma ajuta la treburile casnice.
Luna aceasta m-am trezit la intretinere cu o persoana in plus. Precizez ca mama nu locuieste impreuna cu mine, ci doar ma viziteaza ocazional, uneori ramanand peste noapte, dar nu mereu.
Este legala actiunea administratorului blocului de a o trece la intretinere sau nu?
Cui ma adresez si ce ma sfatuiti sa fac pentru a rezolva aceasta problema?
Sunt somera pana la sfarsitul lunii februarie. Sotul meu a infiintat un SRL si ar dori sa ma angajeze. Am inteles ca ar avea niste beneficii, in conditiile in care sunt absolventa a unei facultati promotia iunie 2010. Intrebarile mele sunt urmatoarele:
- cu ce anume ar trebui sa ma duc la somaj ca el (ca angajator) sa beneficieze de aceste facilitati si cand (am inteles ca inainte de a semna contractul de munca sa duc adresa firmei angajatoare, meseria, perioada... si trebuie sa vina cineva sa ia repartitia- nu inteleg nimic din toate astea)
- in cazul in care firma este situata in alta localitatea decat cea in care am domiciliul, mai este valabila hotararea prin care primesc o suma de bani la schimbarea domiciliului si daca da, in ce conditii si ce ar trebui sa fac?
Precizez ca am sunat la somaj sa intreb direct, dar doamnele de acolo sunt foarte grabite si n-au fost dispuse sa ma lamureasca.
Astept un raspuns din partea cuiva specializat in probleme de acest gen.
Va multumesc!
Buna seara!

As vrea sa va intreb ce sanse am si ce ar trebui sa fac(in caz ca exista ceva) ca sa pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului in urmatoarea situatie:
- in 25.06.2010 am terminat facultatea
- pentru ca nu eram sigura daca imi voi gasi de lucru, am bagat un dosar de somaj pentru orice eventualitate. Din 30.08 2010 beneficiez de ajutor de somaj (desi am depus dosarul mai devreme, 2 luni mi-au cautat ei de lucru). Precizez ca voi beneficia de acest ajutor doar 6 luni, deoarece am fost incadrata ca absolventa.
- in septembrie am aflat ca sunt insarcinata si am renuntat sa mai caut de lucru, fiind interesata de pastrarea copilului. Voi naste estimativ prin luna iunie a anului 2011.