Am cautat pe internet o lege care sa specifice obligatia cetateanului si chiar a societatilor comerciale de a avea montat in locuinta sau sediul societatii detectoare de fum, pentru prevenirea incendiilor si nu am gasit decat ca in 2013 a fost propusa aceasta problema. Ma puteti indruma, va rog, in privinta acestei nelamuriri? Ce lege reglementeaza acesta problema in Romania?
In urma a 2 sedinte de bloc, presedintele de asociatie impreuna cu aproximativ 30 de proprietari din 80, au hotarat strangerea unui fond egal pt toti locatarii indiferent de suprafata apartamentului, pt executarea izolatiei fatadei blocului in care locuiesc. Ca atare fondul acesta se plateste pe aceeasi chitanta cu intretinerea si nu separat, iar daca intarzii cu plata sau nu platesti deloc ti se percepe penalitati. este legala aceasta decizie? ma poate obliga cineva sa platesc acest fond daca eu nu sunt de acord cu izolatia, din motive demne de inteles, precum: materialele folosite sunt extrem de inflamabile?
Nu este vorba de raportul pentru indemnizatia de chirie ci pur si simplu un raport de mutare dintr-o garnizoana in alta. Un raport prin care cer mutarea mea de pe functia ce o incadrez acum in garnizoana X pe o alta functie in garnizoana Y. Va multumesc
am mai postat despre problema mea, si anume, tatal se afla internat in spital de 44 zile, internare survenita in urma unui accident rutier, el reprezentand partea vatamata, pieton aflat pe zebra. el se afla in incapacitatea de a merge in acest moment, mananca greu si vorbeste la fel. doctorul care s-a ocupat de el mi-a zis astazi ca poatefi externat saptamana urmatoare ca este mai bine, dar v-am enumerat situatia in care se afla tatal si mie mi se pare suspecta dorinta doctorului de a-l externa. va intreb. in biletul de externare se poate specifica ca pacientul a fost externat la recomandarile doctorului cutarica + o parafa si o semnatura a dumnealui? un certificat medico legal de la institut poate combate " recomandarile" doctorului cu pricina?
in cazul in care se adevereste faptul ca pacientul poate fi externat, la 45 zile de spitalizare in ce pedeapsa se poate incadra soferul implicat in accident? va multumesc
Sunt cadru militar, am depus un raport in vederea mutarii in alta garnizoana, am primit rezolutie negativa de la comandantul unitatii din care fac parte, stiu ca indiferent de rezolutia acestuia, compartimentul de resurse umane are obligatia de a trimite raportul mai departe catre esalonul superior, dar nu stiu care este ordinul care reglementeaza acest lucru. As dori sa-mi comunicati si ordinul Ministrului Apararii care specifica intentia Ministerului de a trimite cadrele militare in garnizoanele in care au domiciliul. Va multumesc.
tatal meu a fost accidentat pe trecerea de pietoni si momentan se afla in spital in incapacitatea de a vorbi si scrie. are momente in care este constient si cand nu. intrebarea mea este in cat timp de la accident se poate depune plangerea penala (perioada limita), poate fi depusa de un membru al familiei?