avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Activitate hhs

Activitate hhs

3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Depinde ce intelegeti dvs. prin renovare. Una este sa zugraviti si sa schimbati gresia si faianta si alta este sa modificati configuratia apartamentului. Pentru cea din urma eu as obtine autorizatie de construire. Asa ca sa nu aveti probleme in cazul unei reclamatii "binevoitoare".
"De obicei" cei care renoveaza nu incheie un contract cu o firma specializata ci angajeaza tot felul de "mesteri priceputi" care "de obicei" lucreaza in timpul lor liber dupa ce ei vin de la serviciul lor permanent si asta se intampla "de obicei" seara cand toata lumea e acasa si copii invata, etc... Asa ca o renovare care ar trebui sa dureze maxim o luna se intinde pe parcursul unui an in care cineva tot bate cu ciocanul si gaureste cu bormasina :) In afara orelor de liniste nu inseamna ca puteti sa zguduiti blocul ca la cutremur....:) Mai este si mizeria lasata de materialele carate pe scari care trebuie curatata imediat dupa folosirea scarilor si nu..... cand termin de renovat sau cand vine femeia de serviciu...!
Sper ca intelegeti ce zic fiindca cei de la primarie cand vin sa constate cele semnalate in sesizare, de obicei dau amenzi! Iar angajarea la negru inseamna cam 30000 lei amenda!
Dar este si dreptul dvs. sa faceti ce vreti in apartamentul dvs. atata timp cat nu incalcati dreptul celorlalti !!!
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde de ce scrie in contract!
1. Iar daca contractul este incheiat pe 1 an, adica are valabilitate pana la anul in februarie, chiriasul poate sa stea acolo pana in februarie si doar atunci sa va dea cheile, indiferent daca plateste sau nu chiria sau utilitatile!! Ulterior il puteti da in judecata!!!
2. V-am spus , daca aveti trecut in contract ca acel chirias este de acord cu evacuarea de urgenta si denuntarea unilaterala a contractului in astfel de cazuri, atunci politistul a facut un abuz ! Iar dvs. il puteti reclama si sa-l dati in judecata pe politist! Daca acolo statea altcineva decat chiriasul titular, atunci iarasi politistul a facut un abuz....acel cineva trebuia amendat si nu dvs. etc.
Chiriasul este obligat prin lege sa-si faca flotant in apartamentul inchiriat. Altcineva nu poate sa locuiasca in apartament decat cel caruia i-ati inchiriat( daca treceati in contract ca nu exista dreptul chiriasului de subinchiriere), atunci politistul trebuia sa-i dea amenda corespunzatoare fratelui chiriasului, care statea ilegal in apartament!!
Legea este destul de greu de interpretat in Romania si fiecare considera doar cei convine din ea! Poate un avocat va sfatuieste cum sa actionati mai departe ca sa recuperati prejudiciul!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Nu riscati nimic. Cand ati depus banii, banca a facut verificari. Daca erau ceva probleme, deja v-ar fi cautat ANAF-ul sa justificati provenienta banilor. Daca tatal dvs. vrea sa va dea banii, cel mai bine sa o faca prin virament bancar asa dvs. nu mai trebuie sa justificati nimic cand va folositi de bani. Daca ii scoate si vi-i da in mana ulterior, cand ii folositi in mod legal( pt. achizitii prin notar sau la alte institutii..etc.), trebuie sa justificati de unde ii aveti!
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
pe viitor cand mai incheiati contracte de inchiriere treceti niste prevederi ca obligatii ale chiriasului si drepturi pt.dvs.
Cum ca:
1. daca nu plateste la timp chiria si utilitatile, a doua zi aveti dreptul sa intrati in apartament si sa-l evacuati
2.daca distruge ceva in apartament, a doua zi aveti dreptul sa-l evacuati si sa retineti din garantie contravaloare pagubelor
3. cereti o garantie egala cu 2-3 chirii
Nu va uitati ca pe forum unii o sa scrie ca nu aveti dreptul sa faceti asa ceva . Aveti dreptul sa treceti ce vreti dvs. in contractul de inchiriere atat timp cat nu este ilegal sau imoral, iar daca e semnat de ambele parti devine executoriu in urmatoare clipa in care invocati un articol din contract!!!
Acum treceti-le toate la pierderi si pe viitor fiti mai atent cu proprietatile dvs., fiindca chiriasilor nu le pasa!!
Buna ziua,
In primul rand petitiile anonime sau fara date de contact nu se iau in considerare, asa zice legea! Oricum pe site-urile institutiilor nu poti incarca o petitie daca nu ti-ai trecut toate datele solicitate, asta ar trebui sa stiti daca spuneti ca ati facut atatea petitii !
In al doilea rand negocierea cu vecinul a cam picat si de aici necesitatea acestor demersuri. Doamna care a deschis topicul de aceea l-a deschis fiindca nu s-a inteles amiabil cu vecinul care a construit pe terenul ei. Atunci trebuie facute toate demersurile necesare opriri actiunii vecinului si tragerea acestuia la raspundere! Iar unele demersuri inseamna petitii si plangeri catre institutiile care ar trebui sa rezolva problema inaintea instantei de judecata!!
Mai departe ceea ce spuneti dvs. este beletristica!!!
Buna ziua,
"Certificatul de calitate de mostenitor" este una iar "certificatul de mostenitor" este alta!
"Certificatul de calitate de mostenitor" nu presupune prezenta tuturor mostenitorilor si atesta doar calitatea de mostenitor si nu proprietatea asupra bunurilor raposatului iar mostenirea nu se poate dezbate fara dvs.!!
Certificatul de calitate de mostenitor va da posibilitatea sa va adresati tuturor insitutiilor pentru a afla ce bunuri a avut raposatul pt. care sa dezbateti mostenirea sau sa aflati alte informatii legate de mostenire!!!
"Certificatul de mostenitor" se obtine in urma dezbaterii succesiunii "in prezenta tuturor mostenitorilor" si dovedeste faptul ca dvs. sunt proprietar pe partea ce va revine din mostenire.!!!
Răspuns la discuția Accident usor
Pai tocmai asta e problema ca, s-a incheiat o constatare amiabila care a fost prezentata asiguratorului in termen ( "Asiguratorul RCA trebuie sa fie notificat despre accident in termen de 5 zile lucratoare de la producerea acestuia. Totusi, este recomandabil ca depunerea constatarii amiabile sa fie facuta cat mai curand, de preferat intr-un interval de 24 de ore de la incident.") si asiguratorul a constatat ca cel pagubit nu avea asigurare ceea cea acum reprezinta o contraventie destul de mare si care duce la nulitatea constatarii amiabile( acolo trebuie trecut nr. asigurarii celor doi protagonisti ai accidentului si perioada de valabilitate......) Acum, gestul politistilor de a incalca legea nu prea este de apreciat :) Dar mai sunt si service-uri care lucreaza la negru.....Plus ca....soferul care nu are asigurarea valabila poate fi obligat sa plateasca toate pagubele, indiferent de vinovat!!!!!
Am scris "halucinant" fiindca vad ca in dreptul dvs. scrie" avocat" si atunci ar trebui sa stiti ca la o petitie adresata unei institutii, legea spune ca trebuie sa primesti raspuns in termen de "x" zile. Raspunsul acela il poti folosi ulterior in cadrul unui proces. Chiar daca primaria nu demoleaza gardul ea este obligata sa iti spuna daca acel gard are autorizatie de construire sau nu, daca a dat vreo dispozitie in acest sens, etc. Politia la fel!
Si nu te costa nimic sa intrii pe site-ul institutie si sa scrii o petitie sau sa depui una la secretariatul acelei institutii!
Răspuns la discuția Accident usor
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si nu au intocmit nici un PV (proces verbal)?
Cu procesul verbal intocmit de catre politie, asiguratorul RCA al dvs. putea sa despagubeasca dauna provocata de catre dvs.! Iar dvs. nu trebuia sa platiti nimic!! Iar pagubitei trebuia sa i se retina si permisul si talonul+ o amenda intre 1000-2000 lei ca nu are asigurare valabila!!!
Dvs. trebuia sa va dea o autorizatie pt. repararea masinii dvs. precum si pagubitei!!!!! Unde va reparati masina, in spatele blocului, in curtea casei? Ca nici un service nu va primeste fara autorizatie de reparare eliberata de politie sau asigurator!
Răspuns la discuția Accident usor
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate ne spuneti si noua cum a decurs vizita la politie!
Daca v-au aplicat vreo sanctiune( desi cred ca nu e cazul)?