avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Activitate hhs

Activitate hhs

1 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
"”Țeava de scurgere nu e în tavan, trece prin el perpendicular”. Aici am o problema de logica, nu inteleg cum trece prin el fara sa fie in el... Nu trece perpendicular, are o panta, nu stim cat de mare, nu stim unde e granita dintre imobile, nu stim cat si daca intra in proprietatea vecinului de dedesubt. Uneori intra foarte aproape de coloana, alteori strabate putin baia vecinului, alteori trece printr-un perete, sunt zeci de cazuri in imobilele vechi. Colegul are dreptate, nici nu stim cat intra in tavanul vecinului, poate nici nu trece pe la el. De aia ziceam ca nu sgtim unde se termina tavanul vecinului de jos si unde incepe pardoseala celui de sus."
Adica teava de scurgere comuna este in plan vertical si trece prin tavan iar teava de scurgere de la WC-ul vecinului este inclinata si trece in plan oarecum orizontal cu o anumita inclinatia prin tavan( pe care vecinul de sus l-a spart cu barosul) si intra in teava de scurgere comuna( teava care este degradata probabil in urma "reparatiilor" vecinului de sus). Iar toate dejectiile care se scurg mai ajung si in apartamentul de dedesubt. In urma acestor interventii a ramas o gaura in tavanul dnei BiancaAnaP si o degradare la imbinarea celor doua tevi, pe care vecinul de deasupra trebuia sa le repare!!!!! Avocat+actiune in instanta+ martori+ expertize si se rezolva problema!
Hai sa zicem ca e asa cum spuneti !
Dar politia locala poate stabili din evidentete primariei ( de aceea ii spune politie locala fiindca este in subordinea primariei) cine este proprietarul autovehiculului si il invita la sediu doar pentru faptele prevazute in OUG 195 (pe care tot o fluturati) pt. care are competente( in principal pt. parcare neregulamentara)!!! Ori aici e vorba de neplata la timp a unei parcari intr-o zona special amenajata constatata de un " agent de parcare" care nu are legatura cu politia locala si pentru care exista o HCL in vigoare!!! Initiatorul topicului nu a incalcat nici o prevedre a OUG 195 !!!!!!!

Cred ca dvs. cititi si nu intelegeti!
Eu am spus asta: "Cred ca nimeni nu a inteles ce a spus initiatorul topicului."
In Tg.Mures " agentul de parcare" intocmeste o NC- nota de constatare si o inregistreaza online in sistemul Serviciului de parcari si tu o poti plati prin aplicatia TPARK- o zi de parcare majorata 2x 10 orex2.5 lei = 50 lei. Poti plati pana la 23,59 :25 lei( parcarea pe o zi intreaga)+ 1,5 lei tariful SMS. Daca nu, poti plati in termen de 15 zile 50 lei dupa care se majoreaza la 500 lei si se trece la "impozitul" ( ma rog,..... alaturi de impozitul datorat...:) celui care detine masina!!! Si cred ca asa este peste tot unde exista serviciu de parcari!!!Doar ca alte sume sau alte prevederi!!!
Politia locala(agentul politiei locale, nu e cazul aici) intocmeste o nota de constatare si invita proprietarul autovehiculului( il gasesc din baza de date a primariei !!!!! pe numele cui este inmatriculat autovehiculul) la sediu pt. intocmire PV de contraventie pt. parcare neregulamentara...... etc. Mai departe cred ca stiti.....
In acest caz e vorba de neplata parcarii si nu de parcare neregulamentara!!!
Aplicatia TPARK eu o folosesc in jud. Mures, Cluj, Brasov... si mai sunt multe localitati care folosesc aceasta aplicatie!!!
Fiecare primarie cu HCL proprii!!!!
Initiatorul topicului doreste sa afle unde se poate interesa sa stie daca i s-a intocmit NC : "-Cum pot afla dacă am primit sau nu amendă și dacă da,cum o pot contesta?" si eu i-am spu ca la Serviciul parcari din cadrul Primariei Brasov!! Dar daca nu a primit acea nota de constatare inseamna ca nu i s-a mai intocmit sau a fost anulata. Trebuie sa se intereseze si banuiesc ca daca a platit parcare in timp util o poate contesta tot la serviciul parcari si daca nu este mutumit de raspuns se poate adresa justitiei!!
Abia astept sa-mi moderati comentariul :)
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca nimeni nu a inteles ce a spus initiatorul topicului.
Este vorba de un PV pt. neplata parcarii intr-o parcare publica amenajata si nu o amenda de circulatie!!!!!!
Se poate interesa la serviciul parcari din municipiul Brasov. Adresa si nr. de telefon se afla pe panoul publicitar al parcarii!!!!! Si nu este vorba de 500-1000 lei . In Tg.Mures de exemplu daca nu platesti parcarea primesti un PV in care ti se solicita plata parcarii 50 lei pt. intreaga zi cu posibilitatea platii online ( prin aplicatia TPARK) a jumatate din suma pana la ora 24,00 a zilei respective!! Daca nu se plateste suma de 50 lei in 15 zile atunci suma devine 500 lei si se adauga la impozit si afli despre acest lucru cand doresti sa-ti platesti impozitele la primarie!!!
Insa banuiesc ca daca nu i-a lasat PV-ul atunci agentul de parcare nu l-a mai scris sau l-a anulat fiindca nu poate sa-i dea numar de inregistrare online, deoarece dl. sau dna. CBM a platit online sau prin SMS parcarea pt. perioada respectiva!!!!
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
"PROSTIE s. v. ignoranță, incultură, modestie, nepricepere, neștiință, simplicitate, simplitate."-Dex-online.
Nu scrie nicaieri de agresivitate!!!
Mai demult un om prost ( vezi Ion Creanga) insemna un om simplu, fara nici o alta conotatie. Astazi cuvantul a fost sa zic asa "peiorizat" desi multi manifesta caracteristicile prezentate in Dex si multe altele!
In deschiderea topicului utilizatoarea nu a spus ca ii interzice cineva sa creasca sau sa detina cainele in apartament sau sa il plimbe prin zona rezidentiala ci doar ca ii este interzis accesul intr-un anume parc unde banuiesc ca parintii vor sa stea linistiti cu copii care sa se joace in siguranta.
"Ce trebuie să știi atunci când scoți câinele la plimbare în spațiu public
1. Să cureți după câinele tău!
Este obligatoriu să ai întotdeauna la tine pungi pentru curăţarea locului în urmă dejecţiilor fiziologice;
2. Să nu plimbi câinele în locurile în care este interzis !
Este interzis accesul în spaţiile de joacă amenajate pentru copii, în magazine şi pieţe de desfacere a produselor agroalimentare. Accesul cu animalele de companie în parcuri și alte locații publice este reglementat de Hotărâri de consiliu local, ce diferă în funcție de fiecare oraș.
3. Câinele trebuie să fie mereu în lesă pe spațiul public!!
Întotdeauna câinele ar trebui să fie în lesă pe stradă și în alte locuri publice, pentru siguranța lui și a celor din jur. Câinii care fac parte din categoria raselor considerate agresive vor purta, obligatoriu, şi botniţă. Câinele poate fi liber doar în parcurile de căței special amenajate și îngrădite.
4. Să ai la tine carnetul de sănătate.
La fiecare plimbare trebuie să ai la tine carnetul de sănătate cu vaccinurile și deparazitările la zi. Poliția îți poate solicita acest act al cățelului oricând, iar amenzile date în lipsa acestora sunt destul considerabile (2.000 și 10.000 lei). De asemena, se va verifica și dacă animalul are cip."
Ce mai atata tevatura !?
1 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ma mir ca ati moderat doar raspunsul meu nu si celalalt care ii face magari pe cei ce respecta o hotarare a unei adunari generale a proprietarilor. Deh, democratie gresit inteleasa!!!
Acea hartie lipita la intrarea in parc inseamna o "intelegere amiabila" intre proprietarii care nu doresc sa aiba caini in apropierea copiilor lor cand stau in parc si proprietarii care detin animale de companie carora nu li s-a interzis accesul in alte spatii comune ci doar in parc!!! Iar cei care o respecta sunt magari.....?
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
"Ca sa va poata da in judecata trebuie sa existe un prejudiciu."
Poate trebuie platit in plus catre cei care fac curat ( fiind un parc dintr-un domeniu rezidential-poate privat) ca sa curete dupa caini!?
Ati auzit de prejudiciu moral ? Se pare ca dvs. nu stiti ce inseamna "frica", frica de animale, in special de caini! Fiul meu a fost alergat pe vremea cand avea doi ani de un caniche, (da un caniche- si astia pot speria un copil de doi ani!!!) putin mai rau si asa s-a speriat ca si acum are o teama si o aversiune fata de caini(am facut 10 ore de terapie!!!). Eram in acelasi parc cu un vecin proprietar al acelui caniche si nu aveam nici o problema cu cainii, deoarece si eu am avut caine cand stateam la curte. De atunci am o problema cu proprietarii de caini care se dovedesc a fi nesimtiti !! Sunt destule parcuri pt. caini iar pe trotuarul public nu va interzice nimeni sa-i plimbati. Dar acolo, daca nu curatati dupa caine si va vede un politist, luati amenda pe cand in parcul rezidential puteti lasa "rahatul" in iarba, sa calce altcineva in el si poate sa curete dupa dvs.
Pt. Lapisa: Asa ca lasati-o asa si faceti un efort sa-i respectati si sa-i intelegeti si pe ceilalti care nu au caini si nici nu doresc animale de companie fiindca se simt bine intre oameni!!!
Editat de moderator : Apreciem raspunsurile, nu si alte comentarii, mai ales despre persoane.
Am avut o matusa. Aceasta a decedat la varsta de 93 de ani. Sotul si copii ei au decedat inaintea ei, neavand alti mostenitori. Suntem 11 nepoti care avem calitatea de mostenitori. Eu sunt singurul care a avut grija de ea benevol si fara nici o pretentie. Matusa era foarte uracioasa si nu a vrut sa lase mostenire nimanui in timpul vietii. Pe ceilati nepoti nu ii intereseaza averea ramasa in urma ei ( o casa su cateva hectare de teren). Ei nu doresc sa se intereseze de succesiune si nu doresc sa plateasca nimic, desi se afla in orasul in care se poate face succesiunea. Ce pot eu sa fac? Pot sa deschid procedura de succesiune de unul singur? Daca platesc taxele pot sa mostenesc eu totul sau trebuie o declaratie notariala de la fiecare in parte?
Multumesc anticipat pt. raspunsuri.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
"Legea nr. 217/2023. Aceasta și-a propus o protecție mai mare a minorilor, astfel că vizează dispozițiile penale privind viața sexuală și cele procedural penale privind drepturile victimelor. Noile reglementări se aplica de la data de 1 ianuarie 2024." In lege este si prevederea referitoare la diferenta de varsta de peste 5 ani. Ar trebui sa anuntati politia. Vor cerceta ei.
Asa pentru lamurirea noastra, va rog sa reveniti mai tarziu cu solutia data de un alt notar. Multumesc