Buna ziua
As dori informatii cu privire la contractul de asigurari sociale pentru concedii si indemnizatii,pt o doamna insarcinata care are data probabila a nasterii in 26.03.2024. Este fara venit. intrebarea mea este daca acum mai poate incheia acest contract , adica cum se calculeaza cele 6 luni stagii minim de cotizare , care este suma care se trece in contract si care va fi indemnizatia de care va beneficia pe perioada celor 126 zile de concediul sarcina si lauzie?
Buna ziua
As dori sa aflu daca un asistent medical sef cu norma intreaga poate sa si pastreze atit functia cit si norma intreaga dupa terminarea facultatii de medicina adica pe perioada rezidentiatului(fiind medic rezident cu norma intreaga la alt spital si transferindu se ulterior la spitalul unde este asistent ) As vrea sa stiu daca legislatia in vigoare reglementeaza aceasta problema si care este legea si articolul in acest sens
Multumesc
Buna ziua
As dori si eu o lamurire , sint asistenta medicala pe o sectie de terapie intensiva am facut o dubla hernie de disc si medicul de medicina muncii imi recomanda schimbarea locului de munca . Mi-a facut scrisoare medicala in acest sens in care imi recomanda un loc de munca cu efort fizic in limita fiziologica si fara ture de noapte .Intrebarea mea este daca in cererea pe care o depun pot sa aleg (am dreptul sa decid )eu un alt post vacant sau ramine la aprecierea comitetului director si al celor de la RUNOS pe ce post sa ma incadreze . As dori sa stiu ce zice legislatia in acest sens si daca se poate sa imi precizati exact legea si articolul . Va rog sa-mi precizati daca hernia de disc este considerata boala profesionala in cazul meu . Multumesc frumos.
in concluzie ?
Nu am prea inteles
In mod normal eu am drept la 39 zile lucratoare concediu odihna anual (tinind cont de vechimea in munca si de conditiile deosebite de lucru)dar in situatia in care am fost in ingrijire copil , concediu medical si apoi concediu fara plata cum se calculeaza ?
As dori daca se poate un raspuns mai concret la situatia mea
Multumesc mult
Buna ziua
Va rog sa ma lamuriti si pe mine cite zile de concediu de odihna mi se cuvin in anul 2013 tinind cont ca in ianuarie 2010 am avut 2 zile concediu odihna aferente anului 2010 apoi am intrat in prenatal pina in 08.05.2010 cind mi s-a suspendat contractul de munca pt concediu pt crestere si ingrijire copil pina la virsta de 2 ani iar in februarie 2012 cind fetita mea a implinit 2 ani am avut concediu medical din 26 .02.2012 pina in 30.04.2012 iar din 01.05.2012 am fost in concediu fara plata pina in 26.05.2013 iar din 27.05.2013 urmeaza sa-mi reiau activitatea
Ca sa fiu mai concreta am drept la zile de concediu de odihna pt citeva luni din 2010 (ianuarie -mai ), 2012 (martie aprilie ) sau doar pt perioada in care o sa lucrez in 2013 adica 27.05.- 31.12.2013
As dori si eu o lamurire , am un SRL mic cu 7 angajati fara contract colectiv de munca la nivel de societate si sotia unui angajat va naste in curind , Doresc sa stiu daca am obligatie legala sa-i acord 5 zile libere platite pt nasterea copilului