Multumesc ptr.raspuns.Nu se pune problema sa nu-mi ajut fiiul... Nu o pot face daca studiaza in USA.
Va multumesc din suflet pentru raspuns. NU se pune problema sa nu-mi ajut fiul insa refuz sa o fac la presiuni. Am crezut ca am scapat de ele acum zece ani cand am divortat !
Fiul meu are 20 de ani si anul acesta a renuntat la facultate (anul 2) pentru a se muta in SUA. In acel moment a dat, la cererea mea, o declaratie notariala prin care renunta la pensia alimentara pentru motivele de mai sus.Mentionez ca pensia alimentara a fost stabilita la divort, si dupa implinirea varstei de 18 ani fosta sotie nu m-a actionat in justitie pentru continuarea pensiei alimentare (institutia unde lucrez a sesizat acest lucru abia dupa 2 ani si EU am cerut ca plata pensiei sa continue pana la depunerea susmentionatei declaratii).
Acum, sunt amenintat de mama fiului meu ca nu aveam dreptul sa fac asa ceva, ca nu am consultat-o si ca imi va cere sa-i platesc taxele scolare in USA daca se va inscrie acolo. In ce masura este posibil sa obtina asta?
Cine si cum se reglementeaza munca in unitatile militare? Cum se acorda zile libere in cazul sarbatorilor legale daca serviciul este organizat in ture de 24/72 si tura se executa in una din acele zile? Cum se procedeaza daca durata de ore efectuate in timpul unei luni depaseste frecvent 180 de ore respectiv pana la 192 la 200 de ore sau chiar 240 de ore?
Multumesc pentru raspuns, insă, punctula va intreb urmatoarele: se zvoneste ca institutia care-mi acorda compensatie pentru chirie va demara actiuni da verificare la Fisc a contractului de inchiriere depus ca justificare la cererea mea de decontare a chiriei.INTREBAREA este :poate fi facută aceasta verificare de fisc? Daca proprieterul a reziliat unilateral contractul (conform unei caluze) ma poate afecta pe mine? Contractul de inchiriere nu este protejat de lege in ceea ce priveste confidențialitatea ?
In ce masură o institutie care acorda compensatie pentru chirie poate verifica la fisc existenta contractului de inchiriere valid prezentat de un beneficiar de compensatie pentru chirie ? In ce masura beneficiarul raspunde daca proprietarul obiectului inchiriat a reziliat contractul de inchiriere în condițiile in care acesta potrivit clauzelor poate fi reziliat de oricare dintre părți? Poate fi verificat proprietarul care inchiriază de catre institutia care plăteste compensatia pentru chirie?
Multumesc pentru raspusuri. As dori sa stiu opinia dvs. legata de cazul meu pus intr-o discutie generala : e corect sa platesc o amenda pe care nu o merit doar pt. ca autoritatile nu-si fac treaba iar o instanta trateaza "neglijent" o astfel de situatie ignorand dovada prin care respectiva autoritate isi asuma raspunderea pt. situatia creata? Care ar trebui sa fie pozitia mea fata de o justitie care, si in cazurile cele mai simple, actioneaza ca un killer fara a tine cont de implicatiile propriilor decizii? De ce nu se pot corecta deciziile evident eronate ale judecatorilor? Cine este responsabil pentru o lege atat de stramba incat nu permite recursul pt. amenzile de circulatie? S-a gandit cineva ca politistul sau judecatorul pot gresi? Da, sunt frustrat, dar, cred, pe buna dreptate. Multumesc inca o data.
Contestare in anulare pentru ce-a de-a doua sentinta?!... cea care stabileste ca fiind ok prima sentinta cea cu eroare material si pentru care am cerut deja contestare in anulare?
Poate nu am fost explicit: Sentinta 1 cuprinde erori materiale grave. Inaintez contestare in anulare .Sentinta 2, respinge cererea . Ce pot sa mai fac?
In urma unei amenzi de circulatie care includea pe langa amenda meritata pentru viteza, si o amenda pt. neprezentarea permisului de conducere, am contestat in instanta PV de contraventie (permisul era la preschimbat, autoritatile nu elibereaza dovada din lipsa de imprimate, am primit o hartie prin care serviciul permise isi asuma responsabilitatea) , am ajuns la judecata... Prima instanta a considerat corecte ambele amenzi in ciuda dovezii depuse, respectiv adeverinta eliberata de serviciul permise, dar sentinta a fost plina de erori materiale : desi spune corect initial nr. PV de contraventie, in continuare, foloseste alt numar de PV, aminteste alta viteza 101 in loc de 70, cel mai grav, amesteca articolele de lege si amenzile astfel ca pt. art 131(viteza) ma sanctioneaza cu 400 de lei desi era amenda pentru neprezentarea permisului incadrandu-ma astfel in clasa a III de contraventii si aplica in plus si o luna de suspendare a permisului (pt. 20 km peste viteza legala!), iar pt art 142, neprezentarea permisului, ma sanctioneaza cu 130 lei (desi amenda este clara de 400 lei).Este evidenta lipsa de atentie in redactarea sentintei si evidenta deci eroarea materiala fiind luata in calcul viteza de 101 km/h din alt PV citat si nu 70 km/h din PV incheiat pe numele meu precum si nerespectarea articolelor de lege pt. care fusesem sanctionat.
Ca urmare,, m-am adresat din nou instantei, pt. a anula vechea sentinta si de a da o sentinta corecta, si tinand cont de faptul ca amenda pentru neprezentarea permisului nu e legala deoarece este vina asumata a serviciului permise care nu eilibereaza dovezi de circulatie din lipsa de imprimate.Am pierdut din nou!!!! Cu alte cuvinte prima sentinta nu cuprindea erori. Ce mai pot sa fac?! Nu pot plati pentru ceva ce nu am facut ? Mai am vreo alternativa in justitie? Va rog ajutati-ma. Va multumesc!