avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Activitate Sorina Tusa

Activitate Sorina Tusa

Răspuns la discuția asociatie nonprofit
sigur ca asociatia poate dobandi prin v-c dreptul de proprietate, iar partile contractante sunt vanzatorul-proprietar si asociatia, prin reprezentant legal, in calitate de cumparator. evident actele se incheie la notar!
Răspuns la discuția chemare in judecata
As spune ordonanta de plata, e procedura aplicabila litiilor comerciale, ordonanta 119/2007.
Răspuns la discuția mostenire
Indiferent de nr copiilor, cotele sunt urmatoarele:
1/4 sotia supravietuitoare
3/4 copiii mostenitori, indiferent de nr lor.
Atentie, masa succesorala e compusa din bunurile defunctului, daca a detinut bunuri in comun cu sotia, la masa succesorala va intra doar 1/2 din bunul comun, 1/2 apartinand sotiei.
Răspuns la discuția Divort
Fie mergeti la arhiva judecatoriei, unde se judeca dosarul, si intrebati daca exista inregistrata cerere de divort pe numele dvoastra, fie accesati portalul instantelor de judecata pe internet si aflati de acolo.
Răspuns la discuția pensie alimentara
Bineinteles ca daca este in continuarea studiilor, ii datorati pensie de intretinere, daca mai aveti un copil minor, puteti cere diminuarea pensiei de intretinere, pe motiv ca mai exista unul in intretinere, nu are relevanta ca sotia nu are un loc de munca.
Răspuns la discuția Amenda circulatie
Parerea mea ar fi ca trebuie contestat procesul-verbal de contraventie, inteleg ca ati fost nevoit sa intoarceti, avand in vedere dimensiunea masinii si posibilitatile practice pe care le aveati. cat priveste faptul ca nu a fost amendat si celalalt sofer, nu puttei face dovada.
Atentie si la aspectele de forma si de fond ale proc verbal, sunt importante, conform OG2/2001.
Succes!
Efectul este acelasi, de incetare a procesului, numai ca la impacare e vorba de acordul partilor, fara a putea fi obligat reclamantul la cheltuieli de judecata, cum este in cazul renuntarii, care este un act unilateral.
Răspuns la discuția Furnizorul nu respecta contractul
Atata vreme cat nu exista mentiune cu privire la pret, puteti apela la OPC si de asemenea urmeaza a redacta un refuz la factura.
Vi se comunica citatie la domiciliu.
Puteti cere, dar de principiu onorariu de avocat se compenseaza, neavand avocat, il poate obliga la plata a jumatate din onorariu.