avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Activitate tonica31

Activitate tonica31

Bună ziua.!
Doresc să mă lămuriți într-o problemă.
Sunt cadru didactic titular(învățătoare). Am absolvit Liceul Pedagogic în 1999. Am terminat Facultatea Litere-Limba Română-Lb.Engleză (2012) și Master Consiliere școlară(2016).
Pentru că vremurile sunt grele și mereu in schimbare,bineînțeles că și în școala noastră vor avea loc schimbări(restrângeri),cam...peste doi ani, sper eu...
Neclaritatea,nelămurirea mea este următoarea:
Conform"Fișei de Evaluare-mobilitatea cadrelor didactice" eu mă încadrez cu cu 9 pct. la "Absolvenţi ai şcolii normale/liceu pedagogic sau ai şcolii postliceale pedagogice cu diplomă/certificat de
absolvire sau ai colegiului pedagogic universitar (institutori) şi studii universitare de lungă durată sau ciclul I de studii universitare de licenţă sau ciclul II de studii universitare de masterat."
Ce să fac? Ce pot face ca să îmi asigur totuși un punctaj mai mare?Adică,vizez să acumulez 12p. și să mă incadrez la " Absolvenţi în specialitate, cu diplomă, ai ciclului I de studii universitare de licenţă şi cu o altă licenţă sau studii postuniversitare/de conversie profesională cu durata de cel puţin 3 semestre ."
Pot face Conversie pe specializarea Invățământ primar(2ani) sau trebuie să fac Facultatea-specializarea Invățământ
primar(3ani).????
Offff….nu am nicio idee cum să fac să fie bine!!!
vă rog să mă ajutați cumva.!
Vă mulțumesc.!
Răspuns la discuția Contributie retroactiva pensie
Multumesc din suflet pentru raspunsuri.
Buna ziua. Am o intrebare , in numele mamei. Daca mama e nascuta in 10.04.1957 cu o vechime in munca de aprox.22 ani (ca infirmiera cresa copii), cum poate plati retroactiv contributia la pensie ca sa poata iesi mai devreme de aprilie 2018 la pensie. Ea nu mai are serviciu de prin 2000. Ce ar putea face? Va multumesc pentru atentie.
Buna ziua. Va rog frumos sa-mi raspundeti si mie la o intrebare.Vorbesc in numele mamei mele. Mama mea este nascuta in 20.04.1957;a lucrat ca infirmiera la o cresa de copii. Are o vechime in munca de 22 ani. Nu are sporuri de conditii grele.Ati putea sa-mi spuneti cand ar putea sa-si depuna dosarul pentru pensie? S-au schimbat asa de mult legile incat,saraca mea mama,nu mai stie ce si cum. Va multumesc mult.
Răspuns la discuția Cand ma pot pensiona?
Va multumesc DIN SUFLET pentru lamuriri.
Răspuns la discuția Cand ma pot pensiona?
Mama s-a nascut in data de 20.04.1957. Va multumesc.
Buna ziua. Ma adresez in numele mamei mele. Ar vrea sa stie exact cand poate iesi la pensie, macar anticipat partial. Are o vechime de 20 de ani- a lucrat ca infirmiera la un spital municipal, apoi la un camin de copii. Are 57 de ani. In aceste conditii de 20 ani vechime si 57 de ani varsta cand poate cere o pensie, acolo, cat de mica . Acum nu are nici un venit, doar eu o mai ajut cucate o farfurie de mancare. Va multumesc pentru rabdarea de a citi mesajul.
Răspuns la discuția Despre drepturi....
Da,=D> asa este. Aveti dreptate.
Răspuns la discuția Despre drepturi....
Mda...Multumesc de raspuns. "atatea drepturi" cred ca va inselati.....!! Fata de altii, bugetari sau nu......chiar.....noi nu avem multe drepturi. Va multumesc inca o data de raspuns. O zi buna.
Buna ziua. Poate ca intrebarea mea nu pare serioasa sau realista dar pentru mine e foarte importanta. Mai este valabil art.104,alin. 1 din Statutul cadrului didactic:"Art. 104. (1) Cadrele didactice titulare care functioneaza în mediul rural si îsi stabilesc domiciliul în localitatea respectiva pot beneficia, la cerere, de 0,1-1 ha pamânt în folosinta". ??? Deoarece eu sunt cadru didactic titular la o scoala din mediul rural de vreo 10 ani , insa in 2013 mi-am stabilit domiciliul definitiv in comuna respectiva prin casatorie. Macar daca nu am salariul mare sa primesc ceva pamant (mai cultiv o ceapa, un ardei sau orice altceva )! Macar asa nu mai simt criza asta...Vorbesc la modul serios! Ma gandesc, daca mai am dreptul asta, sa il cer de la Primarie. S-o mai putea? Puteti sa imi dati un raspuns avizat???? Va multumesc pentru rabdarea de a citi mesajul.