avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Activitate baniasana

Activitate baniasana

Acum 10 ani am facut un ctr v/c ptr gars matusii cu uzufruct viager ptr ea, fara intretinere cu obligatia verbala sa o ajut oricand va avea nevoie. am ajutat-o si ingrijit-o in toti acesti ani desi mie f f greu caci intree timp a facut dementa senila care s-a agravat ptr ca bea si nu ii pot da tratamentul de dementa. datorita bauturii a cazut recent in casa si si-a fracturat soldul e internata ptr operatie, merg zilnic la spital.
acum dupa 10 ani au aparut doi nepoti de la o sora si un frate morti de multi ani care se dau f ingrijorati de starea ei, vin la spit si spun ca sunt familia desi si noi suntem nepoti din partea sotului ei decedat si ma ignora , sunt f agresivi. Ei nu stiu ce act am eu, probabil cred ca am ctr de intretinere etc.
As vrea sa-mi spuna si mie cineva daca pot sa-mi anuleze ctractul de v/c de acum 10 ani???
notarul de atunci ne-a solicitat si un certif medico legal de la iml care sa ateste c e in deplinatatea functiilor mintale - ceea si am si facut si era ok atunci.
Răspuns la discuția Administrare cheltuieli
Aveti dreptate, sigur se va gasi cineva ca asa e la noi la romani. Nu vrem sa ne implicam nici cu bani , nici fara, dar nici altul sa nu cumva sa se bage.
E ok, o sa olatm triplu altuia din afara.
multumesc ptr. lamurire

gigiz a scris:

Din cate inteleg, acolo este o mica comunitate fara asociere. Asadar nu se dau chitante ptr. banii stransi. Daca este asa, atunci treaba este simpla. Vorbesti cu vecinii, te ocupi de treburile mentionate iar atunci cand se strang banii ptr. o treaba (probabil din usa in usa) tu nu contribui. Adica toate cheltuielile le imparti la 19 apartamente nu la 20. Daca vecinii sunt de accord si tie iti convine.... este minunat. Daca tu ai pretentia la o plata mai consistenta se complica treaba ptr ca asta inseamna ca se vor strange bani separate ptr. munca prestata de tine. E, aici deja se judeca intr-o alta cheie. Fii f. atent(a) la treaba asta sa nu aveti pe acolo un vecin mai "şugubaţ" care sa dea cu bata-n balta.

Răspuns la discuția Administrare cheltuieli
Multumesc ptr. lamurire, da cheltuielile sunt individuale comuna e numai lumina pe scara si gradina.
Blocul fiind relativ nou (doi ani) nu avem ce repara doar detergenti ptr spalat partile comune, tuns iarba cand si cand.
toti suntem de acord ca cineva treb sa stranga acesti bani sa tina o socoteala primara avand
in vedere ca fiecare plateste cand vine, majoritatea locuind in alte orase.
Va multumesc inca o data si numai bine va doresc !
Buna ziua,
Ajutati-ma cu un sfat. Suntem mai multi proprietari intr-un mic bloc ap. de vacanta la munte. Pot sa ma ocup de probl administr. care apar , strangere bani ptr cheltuieli lunare etc. fara sa fiu in culpa cu ceva la fisc???
Locatarii au hotarat ca sa-mi revina o suma modica lunara ptr aceste servicii, nu avem asociatie inregistrata ptr ca nimeni nu vrea.
Am voie sa ma ocup si sa fiu remunerata ptr timpul meu alocat? As fi in culpa cumva???
Suntem 20 apart. cativa locuiesc acolo. Restul vin cand si cand ptr o zi doua sau in concediu.
Cei care stau acolo nu vor sa se implice si cei care vin in vacanta nici atat, numai ca cineva tr sa se ocupe de probl care apar si de strangerea banilor modici aferenti fiecarui ap/luna.
Va multumesc anticipat!
Buna seara,
Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns la urm. problema: am o matusa de 83 de ani care locuieste singura intr-o gars. la parter in sect 3 Bucuresti. Hotii au intrat pe geamul de la bucatarie lasat deschis si au furat ceva bani si acte, printre care certif de nastere si CI.
Cum pot obtine un duplicat la certif de nastere?, avand in vedere ca e nascuta in jud. Vaslui in 1928 si se deplaseaza f greu, deci un drum pana acolo ar fi imposibil ?!
Unde ar trebui sa ma adresez?
Va multumesc anticipat ptr. eventualele raspunsuri !:sorry:
Urmeaza sa inchei un contr de v/c a unei garsoniere ce apartine unei matusi de care eu si sotul meu avem grija de ceva vreme. Problema e ca mai are un frate de 89 ani care are 2 copii si 2 nepoti de la un frate decedat. Ajutati-ma va rog cu un sfat: credeti ca ar fi bine sa ii scot de la IML un certificat ca e in deplinatatea functiilor mintale (cum si e, caci la 83 ani e activa, optimista si cu judecata , decat multi dintre noi), pe care sa il anexeze notarul la ctr. v/c ???caci imi e teama ca mai tarziu, dupa ce matusa va deceda ,nepotii ma pot da in judecata ca, chipurile nu a fost in mintile ei cand am semnat ctr-ul, etc.
ce ma sfatuiti sa fac ca sa nu am probleme dupa ce nu va mai fi??
multumesc anticipat ptr eventualele lamuriri si va doresc numai bine!!;)
unei rude indepartate pe care o ingrijesc i sau furat din casa: testamentul lasat de sot, decedat in 1988, certif de mostenitor si cadastrul casei. Cum ar treb sa porcedez ptr recuperarea actelor? unde pot sa ma adresez ptr a scoate copii dupa aceste 3 acte?
sau treb sa faca din nou intabularea , cadastrul si apoi iar certif de mostenitor?
la notar ne-au spus ca un alt certif de most facut acum dupa atatia ani ar costa cam 3000ron, plus 600cadastrul, ce ma sfatuiti sa fac?
va multumesc