buna ziua
am si eu o intrebare in legatura cu sporul de vechime,
dupa cati ani lucrati in campul muncii se aplica,si daca concediul de crestere a copilului ( de maternitate) se ia in considerare?
pt. a beneficia de acest spor trebuie sa fi lucrat doar in domeniu?
mentionez ca lucrez in spital de boli cronice ,la farmacie ca asistent de farmacie
multumesc
o zi buna
buna ziua
asi dori sa stiu cu ce salariu ar trebui sa ma incadrez in munca la un spital de stat, daca am terminat o scoala postliceala de asistent de farmacie si nu am vechime in munca
multumesc
buna ziua
as dori sa stiu ce acte sunt necesare pt. angajare
mentionez ,cartea de munca e in format nou,adica nu am acel carnetel
si ce acte trebuie sa solicit fostului angajator
multumesc
am incheiat cele 6 luni in spania ,iar pe foaia de la firma scrie ca am renuntat voluntar la contract,
altceva nu scrie
iar in tara cele 6 luni din spania vor fi recunoscute pe baza unui document care atesta bazele de cotizare pt. somaj:
in acest documentul cu bazele de cotizatie nu stiu daca reiese ca am renuntat voluntar la contract,pt. ca inca nu l-am primit,:
de aceea vroiam sa stiu daca totusi apare scris cum ca am renuntat voluntar la contract,mai poate fi luata in calcul aceasta perioada?
mentionez ca inainte de cele 6 luni cu" pricina "mai am un an jumate in spania ,iar dupa cele 6 luni cu "pricina",inca 6 luni in romania
sper ca m-am exprimat corect
multumesc mult
o zi buna
multumesc
este vb. de concediu de ingrijire copil
acum astept cele 20 de zile de preaviz de la angajator,si vroiam sa stiu daca poate sa-mi inceteze cantractul fara preaviz,adica daca se poate in aceeasi zi sa sa inceapa si tot atunci sa-mi desfaca contractul,dar sa nu ma afecteze pe mine negativ.
multumesc
buna ziua
as avea cateva intrebari:
dac am lucrat 2 ani si 6 luni,la cate luni de somaj am dreptul
dar dupa un an?
si o ultima intrebare:dupa comcediul de maternitate angajatorul de la care am intreat in concediu ma poate reangaja in aceeasi zi si tot in aceeasi zi sa-mi desfaca contractul de munca?fara sa ma afecteze,sau trebuie sa imi dea un preaviz de 20 de zile?si doar apoi sa-mi intrerupa activitatea
multumesc
multumesc
dar am inteles ca prin intermediul formularului E 301 care il voi primi din spania sunt precizate datele de cotizare pt. somaj,si acceptate in ro.Intrebarea e aceeasi pot lua somaj daca am demisionat de la o firma si imediat m-am angajat la alta ,iar timpul total e de 12 luni ,adica 6 +6 luni.
am lucrat 6 luni in spania si mi-am dat demisia pt. a reveni in tara , unde am lucrat in continuare,fara intrerupere fata de spania inca 6 luni,pot lua somaj in tara ?