Deci Consulatul roman nu poate face schimbarea numelui facuta cu ocazia primirii cetateniei italiene.
Trebuie sa ma adresez starii civile unde a avut loc casatoria pentru a schimba numele pe certificatul de casatorie.
Autoritatile de aici ca act doveditor i-mi elibereaza coppia conforma cu originalul de pe certificatul de nastere transcris ,unde se noteaza si faptul ca am si cittadinanta italiana si deasemeni si cu cine sunt casatorita.
Doresc sa stiu daca pe o copie conforma cu originalul se pune apostila pentru ca ulterior sa fie tradusa in limba romana?
Cat timp ar dura sa obtin sentinta judecatoreasca de schimbare a numelui ca ulterior sa se poata faca schimbarea numelui in certificatul de casatorie de catre starea civila unde a avut loc actul?
Si ulterior sa ma pot adresa Consulatului sa obtin pasapotr CRDS in noul nume.
Care este actul ce dovedeste schimbarea numelui in strainatate prin acordarea citadinantei(ITALIA).Prin decretul de acordare a citadinantei mi s-a acordat numele din cerificatul de nastere.
Deci eu prezentand pasaportul italian in noul nume iar ca act doveditor de schimbarea numelui pot atasa traducerea in limba ramana apostilata de pe copia autentica a Certificatului de nastere unde rezulta atat data in care am dobandit si citadinanta italiana cat si cu cine sunt casatorita.
Deci practic eu trebuie sa solicit aceasta schimbare de nume si in Romania?
Deci voi solicita transcrierea in certificatul de casatorie roman( actul prin care am dobandit numele sotului ) schimbarea numelui in strainatate?
Facuta trancrierea in actul de casatorie roman voi putea sa solicit si ACT DE IDENTITATE ROMAN cu acelasi nume din ITALIA?
Mentionez ca sunt cetatean roman cu domiciliul in strainatate si detin pasaport CRDS expirat.
Buna ziua,
Se aplica in Romania legea 119/1996 republicata pentru transcrierea in certificatul de casatorie schimbarea numelui in strainatate prin acordarea citadinantei italiene ?
Iar in urma acestei transcrieri de schimbarea numelui sa pot obtine pasaport CRDS sau carte de identitate perovizorie fiind cetatean roman cu domiciliul in strainatate .
Ca act doveditor pot arata pasaportul italian si decretul de cittadinanza unde se stipuleaza schimbarea de nume?
Deasemeni acum starea civila italiana i-mi elibereaza certificat de casatorie in noul nume(numele din certific. de nastere).
Cum aceste documente italiene trebuie traduse si apostilate intreb :care sunt actele necesare pentru transcrierea pe marginea certificatului roman ,schimbarea numelui in strainatate si daca consulatul roman in Italia poate aplica legea 119/1996 republicata :
- O copie conform cu originalul de pe decretul de cittadinanza tradusa in lb. romana si apostilata este acceptata ?
- SAU,
trebuie sa traduc si sa apostilez SI certificatul de casatorie eliberat de primaria din Italia (in care am numele schimbat ,bineinteles cu aceeasi data de eveniment de casatorie ce a avut loc in Romania )??
Va multumesc anticipat ,Cu stima.
Care este actul ce dovedeste schimbarea numelui in strainatate prin acordarea citadinantei(ITALIA).Prin decretul de acordare a citadinantei mi s-a acordat numele din cerificatul de nastere.
Deci eu prezentand pasaportul italian in noul nume iar ca act doveditor de schimbarea numelui pot atasa traducerea apostilata si legalizata a acestui decret?
Deci practic eu trebuie sa solicit aceasta schimbare de nume si in Romania?
Deci voi solicita transcrierea in certificatul de casatorie roman( actul prin care am dobandit numele sotului ) schimbarea numelui in strainatate?
Facuta trancrierea in actul de casatorie roman voi putea sa solicit si ACT DE IDENTITATE ROMAN cu acelasi nume din ITALIA?
Mentionez ca sunt cetatean roman cu domiciliul in strainatate si detin pasaport CRDS expirat.
Buna ziua ,
Deci numele de pe sentinta e cel de pe certificatul de casatorie.Pentru a avea act de identitate roman in acelasi nume cu numele actual in Italia(numele din certificatul de nastere) va trebui sa solicit transcrierea in actul de casatorie roman schimbarea numelui .Doresc sa stiu daca dupa transcrierea in certificatul de casatorie(cu numele din certificatul de nastere) iese in evidenta si cel avut anterior(numele dobandit in romania dupa casatorie
-cel al sotului).
Pun acesta intrebare deoarece nu stiu exact cum va fi emis cetificatul de casatorie roman dupa transcrierea modificarii numelui in strainatate.
Multumesc pentru raspunsul anterior .
Va multumesc mullt pentru raspunsuri.
Buna ziua,
V a multumesc pentru raspuns .Deci daca obtin act de identitate roman cu numele schimbat in strainatate ,cum dovedesc ca sunt acceasi persoana de pe hotararea judecatoreasca pentru a putea intabula terenul? Ca in hotarare am numele avut inainte de acordarea cetateniei italiene.
Doresc sa intabulez un teren obtinut prin partaj judiciar de iesire din indiviziune dintro mostenire intre frati.Hotararea judecatoreasca este pe numele avut inainte de a fi scimbat in strainatate (cu ocazia dobandirii cetateniei italiane) .Pe moment nu detin act de identitate roman pe numele dobandit in strainatate , iar pasaportul CRDS este expirat .Cum trebuie sa procedez?
Perioada de invaliditate de gradul trei este valabila ca si vechime in munca.
Casa pe care o construiesc cu autorizatie de constructie pe un teren proprietatea mea poate sa fie intabulata pe numele unicului mostenitor(fiul)?