avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Activitate Mircea SCALAT

Activitate Mircea SCALAT

Cred ca in momentul in care ti-ai ales locatia din condominium ti-ai ales intrinsec venicii si asociatii. Matale ti-ai ales locatia NIMENI NU TE-A OBLIGAT. E ceva de cam cum se alcatuie familia! Parintii si Fratii/Surorile iti sunt date! Prietenii doar poti sa ii alegi!
Creditorul/Banca/Executorul judecatoresc este obligat sa verifice si sa execute SURSELE DE VENIT ale DEBITORULUI. Debitorul -persoana fizica- obtine venituri impozabile din activitatea individuala. Executorul judecatoresc face demersuri ca sa execute sursa de venituri a Debitorului. Insa probabil, asa cum rezulta din textul lui RobertN163, executorul pune poprire pe Veniturile PFA ignorand faptul ca aceasta "PFA-aul" functioneaza precum oricare entitate LUCRATIVA, deci are Venituri si Cheltuieli pe baza carora prin deducerea uneia din cealalta se stabileste VENITUL IMPOZABIL al PFA, venit din care dupa deducerea CAS, CASS, si IMPOZIT se poate determina VENITUL NET care poate fi supus executarii silite, ceea ce inseamna ca pe baza declaratiei din anul precedent executorul este in drept sa solicite incasarea in anul in curs. Cam ciudat, insa cam asa ar trebui sa functioneze. Situatia se clarifica daca Debitorul devine propriul sau angajat la PFA.
CO pe 2020 se calculeaza pentru timpul efectiv lucrat in a.c. CO neefectuat daca este pentru anii precedenti angajatorul este obligat sa-ti plateasca indemnizatia de CO. Demisia cred ca ai depus-o dupa ce ti s-a terminat Concediul de Boala. Dupa aceatsa data daca Demisia nu ti-a fost acceptat[ erai obligat sa activezi inca cel putin 15/21 zile conform CIM incheiat.
Răspuns la discuția Apeluri+mesaje repetate=hartuire?
4 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fiind făcută o sesizare la POLIŢIE..... dosarul trebuie instrumentat şi înainte de a fi înaintat către parchet Inspectoratul de Poliţie va pune o REZOLUŢIE. Care poate fi de ÎNCHIDERE DOSAR ori de ÎNAINTARE CĂTRE PARCHET. La Parchet procurorul poate să dea NUP ori să întocmească un rechizitoriu pentru înaintare către INSTANŢA DE JUDECATĂ. Onorata Instanţă poate să vă condamne ori să închidă dosarul! Câteodată câte o "frumoasă" poate să-ţi facă viaţa calvar ... doar aşa că EA POATE!
Într-o asemenea situaţie chestiunile litigioase se tranşează în instanţă! Orice ofertă fără titlu vă va da numai bătăi de cap. Lăsaţi ca lucrurile să se deruleze în mod normal şi dacă se ajunge în instanţă pe baza eventualului titlu de dezdăunare îi veţi da suma dispusă de instanţa de judecată.
Bogdy14 a scris:
Buna ziua
Sunt proprietarul unui apartament și vreau sa închiriez o cameră unui minor de 16 ani. Întrebarea mea este pe numele cui pot face contractul? Al minorului cu semnatura părinților sau doar al părinților ?
Mulțumesc

Cum vine/sună chestia asta: "Eu vreau să închiriez ...." Închirierea nu se face CĂ EU VREAU, ci eventual »am de inchiriat un apartament« sau »un minor doreşte să-mi închirieze un apartament«,e o chetie de exprimare a unei CERERI şi a unei OFERTE. Probabil Dvs. v-aţi desconspirat gândurile. Cam ciudat....
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nicoleta Cristina Romașcanu a scris:
Cine plătește chiria?
Închirierea este, în principiu, un act de administrare, deci ar putea fi încheiat de minor.
Dar, vorba aceea: de ce să fie simplu când ar putea să fie complicat... (eu l-aș încheia cu cine plătește și aș povesti cui folosește)

În principiu minorul, legalmente, nu-şi poate muta domiciliul/reşedinţa după pofta inimii! Aşa că, ÎN PRINCIPIU contractul de închiriere se încheie cu PĂRINŢII/TUTELA MINORULUI. Şi ÎN PRINCIPIU inchirierea se contractează cu un partener comercial viabil, adică potent în a plăti CHIRIRA şi CHELTUIELILE ADIACENTE folosinţei.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In materie comerciala singura LEGE sunt stipulaţiile CONTRACTULUI încheiat între părţi, atâta timp cât nu contravin LEGII (alte norme de drept care să interzică ceva anume din clauzele contractuale, adică precum ar fi tranzacţiile cu arme ori substanţe interzise la liberă tranzacţionare comercială ş.a.a.). Da, achitarea intregrală a unui produs/serviciu înainte de a fi livrat serviciul/produsul, este ILEGALĂ. În asemenea cazuri de regulă să deschid ACREDITIVE, ceea ce presupune efecuarea plăţii c/v contractului într-un cont bancar de acreditiv deshcis de şi pe seama furnizorului, care va avea acces la aceşti bani după depunerea documentelor care atestă satisfacerea clientului, prin recepţia serviciului/produsului contractat. Cam complicat, Nu?! Deci aşa ceva nu se prea face, aşa că.... veţi proceda conform CONTRACTULUI SCRIS ce l-aţi încheiat.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Taisir a scris:
Buna ziua , am si eu o problema si nu stiu ce sa fac , acum o saptamana am fost la o petrecere intr un sat si am consumat alcool fiind cu masina , mai spre final am vrut sa plec acasa cu inca doi prieteni si am vrut sa parchez masina câteva case mai sus acolo fiind casa cumnatului meu ca sa nu o las la om in poarta , asta însemnând distanta de maxim 50 de metri pe o uliță necirculată unde era fundătură, parchez masina opresc motorul , mai stau putin de vorba cu băieții si cand sa ne dam jos vine o masina de politie pe acea uliță si opreste la noi cerându mi actele si întrebând dacă am băut, le spun ca am băut dar nu plecam nicăieri doar stăteam în masina si imi cere sa imi testeze alcoolemia , mai departe cred ca stiti ce s a intamplat mi a iesit 0.60 dosar penal etc , pot face contestație pentru asa ceva pt ca eram pe loc cu motorul oprit acasă si pe o uliță necirculata ? Sau orice altceva sa scap de dosar ?
Multumesc .

Autoturimul parcat şi cu motorul oprit, nu ste un vehicul în trafic. Deci persoana de pe postul conducătorului auto NU CONDUCEA VEHICOLUL. Prin urmare NU ÎNDEPLINEA calitatea de "conducător auto". Prin urmare nu avea de ce să se supună testării alcoolemiei cu ALCOOLTESTUL oferit de poliţist. Un autoturism parcat regulamentar poate fi şi un BAR PROVIZORIU pentru ocupanţii acestuia, inclusiv cel a persoanei care este aşezată pe "scaunul şoferului". Prin extensie se poate presupune următoarea scenă! După o beţie crâncenă vin acasă, parchez autoturismul şi cad din maşină mort de beat închizând şi portiera după mine. Vine "echipajul" şi îmi cere acceptul să fiu supus ALCOOLTESTULUI. ........ Pot fi pus sub acuzare? Ori altă supoziţie! Vin de la un chef apţiguit şi cu o sticlă de tărie în maşină. Pe drum "echipajul" STOP! Trag maşina de pe carosabil, opresc motorul, trag o duşcă şi dau jos geamul. Echipajul ALCOOLTESTUL! Mă rog ... vreu să cobor şi să-mi continui drumul PERPEDES. Pot fi acuzat?
f1i2 a scris:
Buna seara,
Avem la subsol o țeavă de apă rece care e pe cale să se spargă, s -a afisat un anunt ca fiecare ap sa plateasca sumă de 240 lei,ca un vecin va repara acea teava. Este legal? Legal, stiu ca se ia oferta de la 2-3 firme autorizate .
Ce garantie am ca vecinul nu face precum Dorel si la anul .sau peste câteva luni acea teava nu se va deteriora?
Am sesizat către departamentul primăriei ce se ocupa cu Asociațiile astept si de acolo un raspuns.Cine este autorizat sa execute lucrarea?

Dacă vecinul este persoană autorizată şi taie factură şi chitanţă atunci este LEGAL cu condiţia ca tranzacţia să şie verificată şi certificată de cenzorii asociaţiei.