avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Activitate Mirovi

Activitate Mirovi

Cum pot avea acces la documentele care au stat la baza instituirii unei popriri pe veniturile mele salariale, din moment ce niciunul dintre ele nu mi-au fost comunicate de executorul judecatoresc, desi la dosar exista mentionat un loc de comunicare a actelor de procedura? Pot face rost de ele de la societate? Se opune vreo prevedere legala cu privire la dreptul de a avea acces la documentele respective, aflate la biroul financiar-salarizare, si de a mi se alibera copii xerox dupa ele, in baza unei cereri scrise?
Discuție Este legal?
O hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila prin care este admisa partial contestatia la executare, in sensul ca se admite actiunea contestatorului si se anuleaza unul din PV de onorariu de executare (doua incheiate in aceeasi zi, in acelasi dosar), poate fi completata, dupa expirarea termenului de apel cu cheltuieli de judecata acordate intimatilor creditori prin incheiere in camera de consiliu a judecatoriei? Poate fi acesta preambulul unui nou dosar de executare silita intocmit abuziv de executorul judecatoresc si avocatul creditorilor? Care este termenul in care se achita cheltuielile de judecata astfel stabilite, daca acestea sunt legale? Ce cai de atac mai am la dispozitie?
Răspuns la discuția Onorariu executor judecatoresc
Atunci, nu cumva est un abuz de drept al executorului judecatoresc ca pentru o suma de recuperat de doar 2.000 (douamii) RON sa fixeze (doar) onorariul de executare la suma de... 2.200 (douamiidouasute) RON? Astfel incat pentru suma de recuperat, valoarea totala de achitat a debitorului sa fie de peste 6.000 (sasemii) RON? La banca, daca ai de platit un leu si iti ia patru doar comisionul, astepti sa ai de platit patru lei ca valoarea comisionului e aceeasi...
Care este suma maxima sau cota procentuala ce poate reprezenta onorariul executorului judecatoresc (exclusiv cheltuielile administrative si procedurale) din suma ce urmeaza a se recupera de la debitor. Poate reprezenta dublul sumei de recuperat sau chiar 250%? Daca da, in ce cazuri? Dosarul este civil.
Martori care sa nu aiba vreun grad de rudenie cu reclamanta. Raportul de expertiza se depune la dosar cu cat timp inainte? In ce conditii se comunica partilor? Se pot formula obiectii ulterioare?
Tocmai, au fost invitate de catre unul dintre experti (pentru ca au fost doi, la cererea reclamantei), iar la prezentare eu personal nu am vazut nicio imputernicire scrisa si/sau autentificata, insa am fost asigurat ca aceasta exista (unde?...), intrucat la dosarul cauzei nu exista depus nici un fel de astfel de document. Poate fi considerata expertiza efectuata, in lipsa martorilor externi, nula?
Răspuns la discuția Proces asociatia de proprietari
Daca nu am locuit efectiv la adresa respectiva circa un an de zile, cine sa conteste sumele si calculele abuzive respective?. Asociatia avea cunostinta de situatia descrisa. De ce administratorul refuza sa faca regularizarea consumului si la aceasta data, pe baza indexului apometrelor? Inseamna ca am montat apometrele de design!?
Răspuns la discuția Proces asociatia de proprietari
Nu e vorba de apa calda - nu se aplica norma amintita mai sus - ci doar de consumul de apa rece. Am permis accesul conducerii asociatiei, insa ei nu au luat nici o masura de regularizare a pausalului prin citirea contoarelor. Multumesc pentru toate informatiile.
Răspuns la discuția Proces asociatia de proprietari
Toate apartamentele de la toate blocurile din asociatie sunt contorizate individual. Platesc in plus penalizarile pentru intarziere la plata la termen, datoria calculata corect si.... cam atat! Personal, nu cunosc nicio prevedere legala care sa dea dreptul administratorului sa ma treaca la consum pausal, atat timp cat posed contoare.
Rude de gradul I cu reclamanta (mama si fratele). Avocata reclamantei a lipsit. Evaluarea s-a facut in lipsa avocatei reclamantei, desi aceasta a cerut evaluarea. Mama reclamantei, daca a avut procura notariala sau alt document autentificat de imputernicire, trebuie sa il depuna la dosarul cauzei? sau il prezinta doar expertilor desemnati?