avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Activitate smarandita67

Activitate smarandita67

Buna ziua !
va rog sa-mi spuneti daca in cazul unei firme de comert cu amanuntul se poate deduce cheltuiala cu asigurarea CASCO a unui autoturism ,mentionez ca autoturismul este inregistrat pe firma .
Multumesc !
Daca o sc a achizitionat o masina de la un furnizor intracomunitar sin in urma prezentarii actelor a obtinut de la Finante un certificat pe care scrie << din documentele prezentate organului fiscal rezulta ca nu se datoreaza tva >>atunci se completeaza suma in dec 300 la rd 26 resp 26.1 fara sa se intocmeasca dec 390?
Multumesc !
daca din cim cu perioada determinata care expira la 01.05.2012, dorim sa il prelungim si sa il transformam in cim pe perioada nedeterminata, este suficient un act aditional?
dar daca am pfa dar beneficiez de somaj pe perioada respectiva platesc sanatate ?
Răspuns la discuția tichete cadou paste 2012
Adica sa inteleg ca numai daca angajatul are copii minori pot sa-i dau premiu de 150 ron neimpozabil?? Eu asa inteleg.
Discuție Diurna externa
Buna seara!
Va rog sa-mi spuneti care este diurna maxima pt deplasare in interes de serviciu din Romania in Spania in cazul in care cazarea este asigurata.
Multumesc.
Răspuns la discuția impozit venit
Asta e problema ca are contract la o alta firma unde e angajat si apare pe stat de plata ,aici e doar adm si se ocupa de proiectul respectiv,coordonatorul de proiect a spus ca se plateste cu dispozitie de plata din banii primiti pt respectivul proiect. In cazul acesta cine si cand plateste impozitul? Firma (retinere la sursa 16% ca si in cazul divid )sau persoana declara in decl de venit anuala ca venit suplimentar?
Multumesc!
Răspuns la discuția Declaratia D.394
Va rog sa ma lamuriti daca am un bon de benzina in valoare de 124 eu fac inregistrarea :
% = 5311 124
6022 100
4426 24

care este urmatoarea inregistare daca 50% nu e deductibil?
sau inregistrez
% = 5311 62
6022 50
4426 12

adica jumatate si cu duf de suma ce fac?
Multumesc anticipat
Discuție impozit venit
Administratorul unei societati este platit in urma participarii la un proiect european (fonduri nerambursabile) cu o suma de bani lunar . Va rog sa-mi spuneti cum se impoziteaza acest venit ,se considera venit cu retinere la sursa ? Mentionez ca persoana in cauza este director la o alta firma unde apare pe statul de plata ca angajat .
Multumesc anticipat !
Răspuns la discuția Servicii intracomunitare
Atunci inregistrez suma totala in ct 628 fara sa introduc fact prin' Facturi furnizori?'